• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: Jako jestli jde o tu financni stranku veci, tak tenhle jednorazovej vydaj jednou za uherskej rok za neco takovyho me zrovna nemrzi. Pak jsou tu jeste knihovny, kde se daji podobny knihy najit a bohuzel o tomhle toho na internetu treba jeste tolik veci neni. I kyz treba wikipedie se hodne lepsi:) Jako treba chovatelsky zkusennosti z internetu porad k nezaplaceni, ale knihy jsou k nezaplaceni v nekterejch vecech. Ja jsem treba mimo jine motylar a toho proste na internetu moc neni. Taky jsem nasel skvely stranky jednoho brita, entomologa, kterej mi i hodne pomohl, ale bez knih bych byl nahranej. Navic bych se bez nich asi jako malej nezacal o tenhle obor zajimat:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    jj, ale číst z papíru a koupit si knížku je furt eště rozdíl
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: to sme dva :) když mám nějaký dlouhý a zajímavý pdf, tak si ho velmi často vytisknu :D
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    hmmm, tak já si jí asi koupím... mám slabost pro papír respektive na knížky na compu nějak asi neumím číst...
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: když budu mít čas, můžu naskenovat i tuhle pasáž
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: o té manipulaci by mi taky bodlo pár stránek :) teď už to nejdůležitější mám a kupovat ji nebudu, každopádně jsme před chvilkou na citaci myslet.. opět díky
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: ta kniha je celkově velice dobrá, doporučuju:
    Ivan Zwach (2009): Obojživelníci a plazi Čes.rep. - GRADA, ISBN: 978-80-247-2509-3
    stojí teda pětistovku bez koruny, ale myslim, že za to stojí. Je tam i celá jedna část, jak obojživelníky a plazy chránit a jak s nimi třeba (oboustranně) bezpečně manipulovat, docela šikovná :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: super, díky moc, zatím mě zaujali kříženci čolků, ale asi se mi to bude blbě strkat do vazby :) nicméně díky
    VEVER
    VEVER --- ---
    KUTAS: Byli zapůjčení. Ve Stanici v jezírku dřív bývali velcí, pokud se pamatuju, ale už leta tam nejsou. Už jenom obecní.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    RANITOMEYA: jak tak koukám, dá se to přiblížit i pomocí ikony lupy v horním rohu každého obrázku
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Tak jo, přes 60 stran:
    ondruchigor | ocasatí – rajce.net
    http://ondruchigor.rajce.idnes.cz/ocasati/
    na konci je legenda k těm ikonám
    i v tom náhledu fotky je to k přečtení, kdyby to někomu nestačilo, může si dát "otevřit obrázek" a pak se mu otevře větší.. kdyby i to někomu nestačilo, můžu to kdyžtak někam uploadnout
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: i tak budu vděčnej, Ď
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: hehe, to si pak můžeš do pdf převýst :D já skenuju normálně do jpg, ale s vysokym rozlišením, neboj, počteš si ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: já myslel, že to půjde třeba do pdf :) v textu :D no chtěl bych moc, já vím, tak stačí co dodáš :)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    to pak hodin na rajče nebo někam, kde to půjde číst.. uvidim
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    VEVER: myslím, že nějaké budou mít i v té přírodovědné stanici na Smíchově... aspoň na té výstavě je tam loni měli, i když je možné, že mohli být zapůjčení.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: tak já jdu na to..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: no to by asi potěšilo všechny tady :)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: jo, já netvrdím, že to nelze.. jestli chceš něco málo o čolcích vědět, můžu ti naskenovat jednu docela chytrou knížku
    VEVER
    VEVER --- ---
    Čolci horští jsou i v botanické zahradě Na Slupi :) Mívají tam pár kádí s vodními rostlinami a krom spousty čolků obecných tam bývá i jeden pár horských.
    Mloci jsou třeba na Medníku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam