• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: já myslel, že to půjde třeba do pdf :) v textu :D no chtěl bych moc, já vím, tak stačí co dodáš :)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    to pak hodin na rajče nebo někam, kde to půjde číst.. uvidim
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    VEVER: myslím, že nějaké budou mít i v té přírodovědné stanici na Smíchově... aspoň na té výstavě je tam loni měli, i když je možné, že mohli být zapůjčení.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: tak já jdu na to..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: no to by asi potěšilo všechny tady :)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: jo, já netvrdím, že to nelze.. jestli chceš něco málo o čolcích vědět, můžu ti naskenovat jednu docela chytrou knížku
    VEVER
    VEVER --- ---
    Čolci horští jsou i v botanické zahradě Na Slupi :) Mívají tam pár kádí s vodními rostlinami a krom spousty čolků obecných tam bývá i jeden pár horských.
    Mloci jsou třeba na Medníku.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUTAS: zrovna o č. velkém toho moc není, ale je vidět, že se zdržuje podle živ. fáze v různých prostředích, rozmn. až 3-4 měsíce ve vodě a pak leze na "souš", kde navíc i zimuje, což znamená v praxi velký a kvalitní akva + zimování, nebo střídat dvoje prostředí (2xakva) + zimování.. ale asi snese hodně velkej rozsah teplot, výskyt 200 - 800 m n.m.; tak nevím :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    PALEONTOLOG: můžu se zkusit pozeptat... btw. prověř si náročnost chovu u čolka velkého, někteří čolci se dost liší a nemusí to být snadné je chovat. To se ostatně můžu zeptat taky.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: cesta k tomu povolení vede ( http://www.priroda.cz/clanky.php?detail=1194 ), a jistě by se to pohnulo vpřed v momentu, kdyby se to trošku pocukrovalo záchranou neevidované lokality před destrukcí stavbou.. zkrátka to lze,
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: z nějakýho chovu, nebo z přírody? :) na chov českejch druhů (a jinejch chráněnejch) je nutný oficiálně povolení, že jo? :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUTAS: :)) jj, mločí táta, žejo :) a ty by si byl schopný sehnat larvičky čolků velkých ? vím, že sme se domlouvali na eniscaudi, ale ty nemaj tak bizz. a krásný tvar jako č. velký :) a jábych toho chtěl vůbec hodně jsem ve stádiu zamilovanosti
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    PALEONTOLOG: jj jezírko na zahrádce mám taky v plánu :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VODOMERKA: njn, a tam je furt co oběvovat
    RANITOMEYA: akorát Vás chraň pámbu myslet si, že jsem schopnej provádět po lokalitách ! :) nejsem, začínám a budu rád, když "nějakýho" najdu
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: já jsem pro, když se to domluví předem, udělám si díru v programu :)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    PALEONTOLOG: njn. CStredohori, proste :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VODOMERKA: jó tak mě říkal i jeden místní pijan, že jich má plnou tůňku na zahradě :) je to kousek od zastávky MHD ,)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    PALEONTOLOG: i na severnim svahu Varhoste :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: skvrnitý prý hojně roste v místě mého pracoviště (ústí nad labem, vaňov, vaňovský vodopád);
    KUTAS: mě se tedy snaha brát z přírody domů taky moc nechce, na druhou stranu pulci mají v přírodě stejně docela vysoký úhyn.. dospěláka určo ne

kdybychom se rozumě domluvili, klidně bych šel na ty velký taky, u mě je teda taky problém s časem, ani by mi nevadila expedice do divočejších lokalit za sporadyckým výskytem
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: tak krátkou procházku na ty obecný/velký zkusíme určitě... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam