• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    VEVER
    VEVER --- ---
    No, minimálně ropuchy a čolci už vylezli...na skokany nemám poblíž žádné místo, tak nevím.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    jo tak oni by měli vylýzt ti dospěláci z loňska co nevidět, možná lozí, ale hlavně v noci, takže se k nim smrtelník těžko dostane;

já uvažuju že udělám axolotlům jezírko u jedné nemovitosti na šumavě.. ale bojím se čápů, lišek, koček a kun, takže bych to event. shora oplotil, oni jinak sami nezdrhnou
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    taky bych řek, že je ještě trochu brzo... ale už jsem taky přemejšlel jít zkouknout ty jezírka někde u Lehovce...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: já teď furt někde běhám venku, ale příroda se teprve probouzí, neviděl jsem ještě ani pulce ani larvičku :-)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Tak co obojživelnej výlet? :) Už je na to počasí, ne?
    SUSMEN
    SUSMEN --- ---
    KUTAS: no ja prave predtim taky ne, no hele byli stridave vic a min nafoukly tak tri tejdny, ted uz se jim dari v klidu, akorat se mi zacinaj prat, coz me moc netesi
    SUSMEN
    SUSMEN --- ---
    PALEONTOLOG: no ty moji vylozene plavali na hladine, obcas je to nafouknuti i trochu pretacelo...no me ve zverimexu rikali, ze to muze bejt z chloru (davas jim tam odstatou vodu?) a jinak nevim, dotazy smeruj spis na kutase :D
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    SUSMEN: já třeba u žebrovníků těch 18 let žádnej filtr neměl :)
    Jak dlouho to nafouknutí trvalo?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SUSMEN: hele máš chvilku čas ? můj axolotl je asi taky takovej naplynělej nebo nabobtnalej, ale už jsem ho tak koupil a jak jsi popisoval ty příznaky, tak mi došlo, že by mu taky mohlo být špatně.. jenže krmím ho normálně a je stejnej, jen pravda lehčí a snáž se drží pod hladinou
    SUSMEN
    SUSMEN --- ---
    tak zebrovnici vyleceny, totalne sem vycistil terarko a udelal sem novou filtraci a zatim se jim dari dobre
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: v poho...

Tak to zatím nechám.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: jo, já sem se chtěl zeptat na žábách, ale tam je to nějaký mrtvý :)
    VEVER: díky, díky.. nakonec jsem se dočetl někde na internátu, že teda amplexus moc nemívají (p. vittatus snad vůbec), že sameček se chytne samice za hlavou a to ale před samotným pařéním a ne při něm, takže.. je možný, že to co jsem viděl s tím mohlo souviset ale taky nemuselo :)
    VEVER
    VEVER --- ---
    RANITOMEYA: Nás učili cefalický amplexus, takže by se měli držet někde za hlavou. Nemám dojem, že by měli být v amplexu nějak dlouho, ale taky moc nevím.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: o žábách nevím téměř nic...

Přemýšlel jsem audítko přejmenovat na ocasaté, když amputovaný tady maj svoje vlastní audítko :)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    zdravim, jak probíhá páření u pralesniček pruhovaných.. pralesničku obecně amplexus nemívají, ne? protože ty moje už se nějakou dobu hlasově ozývají a dneska jsem našel dvě v takovém obětí amplexus trochu připomínajícím, tak nevim :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    jedna láska přes sklo
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUTAS: taky jsem zastáncem chovu několika spokojených populací u osvícených chovatelů namísto masového prodeje (oni by to ani lidi ve velkém nechtěli), ale prodávat to do evropy by zase šlo.. a když říkáš, že už to sem nikdo nepoveze.. tím spíš mě zajímá je chovat taky.. ale teď se budu stěhovat, uvidím jeslti do prahy nebo jinam, halt musím čekat
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    PALEONTOLOG: neasi :) I když teda v žádném klubu nejsem...

Jinak mě u těhle čolků kladl na srdce už Sejkora, abych to rozšiřoval spíš mezi samostatné chovatele a ne nějakému velkoprodejci, kterej to střelí na burzách v Německu. Prý je dost pravděpodobné, že Ensicauda Ensicauda sem už nikdo z Japonska nedoveze.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JONEZ1: nevím jak Kutas (řekl bych, že ano), ale já osobně stanovy Klubu přátel ocasatých obojživelníků, zvlášť tu o rozšíření obojživelníků mezi chovatele, beru docela vážně :-]
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    KUTAS, PALEONTOLOG:: vazeni, diky za nabidku a informace. Rozmyslim to, a ozvu se vam do posty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam