• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: minimálně ti "čeští" by to tak dělat měli, alespoň, co pan Zwach ve své knize píše
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VEVER: takhle vím že to dělaj axolotli, ale o dalších nemám ponětí, a jsi si tím jistá ? je to obecně známá informace ? :)
    KUTAS: a jak to dělaj žebrovníci ?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    VEVER: díky za upřesnění....

Mám pocit, že takhle se rozmnožujou všichni čolci.... teda až na žebrovníky.
    VEVER
    VEVER --- ---
    KUTAS: Posílá tím nějaké feromony. Spermatofory se pokládají na zem, kam potom sameček samičku navede, aby si je sebrala.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    PALEONTOLOG: podle mě to je stejný jako u těch mejch Ensicaud... tzn. takovej ten "svatební tanec", jak samec plave kolem samice a má zakroucenej ocas, kterým rychle pohybuje směrem k ní.... tím k ní snad posílá spermofory, který ona sbírá.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUTAS: a ty námluvy vypadají jak ?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Tak na Lehovci jsou... k vidění čolek obecný, jiného jsme nevysledovali. Chtělo to teda chvilku trpělivosti a byly k vidění i jejich námluvy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    nad ládví jsem v jednom jezírku viděl, jak se ve vodě na skalce vyhřívají larvičky do 1cm a jednu mršku á 10 cm, řekl bych že už bez žaber - šedé, šedohnědě šlírované barvy, nešlo to vyfotit; ale spokojenost veliká
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUTAS: já jsem taky pro, na šumavě nikde nic :) asi je tu zima, jen žabky se hcodí pářit do vody
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: na ten lehovec bych se rád sjel mrknout s tebou, bydlím kousek
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    předběžně plánuju výlet příští týden... aktuálně jsem zalezlej já, s rýmičkou...

Teď myslim ten Lehovec... a pak bych zvážil možná i nějakej větší vejlet, teď mi zrovna majitel baráku řikal cosi o nějakejch bažinách, kde je prej na jaře kvanta čolků :)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    teď už ale musej bejt venku vylezlý :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    jo, dneska jsem koukal jak se stahujou ropuchy s rupušáky na zádech k jezeru.. viděl jsem jich teda mrtě, ale ocasatého ještě nikde
    VEVER
    VEVER --- ---
    No, minimálně ropuchy a čolci už vylezli...na skokany nemám poblíž žádné místo, tak nevím.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    jo tak oni by měli vylýzt ti dospěláci z loňska co nevidět, možná lozí, ale hlavně v noci, takže se k nim smrtelník těžko dostane;

já uvažuju že udělám axolotlům jezírko u jedné nemovitosti na šumavě.. ale bojím se čápů, lišek, koček a kun, takže bych to event. shora oplotil, oni jinak sami nezdrhnou
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    taky bych řek, že je ještě trochu brzo... ale už jsem taky přemejšlel jít zkouknout ty jezírka někde u Lehovce...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: já teď furt někde běhám venku, ale příroda se teprve probouzí, neviděl jsem ještě ani pulce ani larvičku :-)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Tak co obojživelnej výlet? :) Už je na to počasí, ne?
    SUSMEN
    SUSMEN --- ---
    KUTAS: no ja prave predtim taky ne, no hele byli stridave vic a min nafoukly tak tri tejdny, ted uz se jim dari v klidu, akorat se mi zacinaj prat, coz me moc netesi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam