• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: asi to všechno tak nějak dohromady zapracovalo + moje strašný selhání.. alespoň jsem se poučil, i když za strašně vysokou cenu
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: hm ty sou, o mlocích by se taky dalo říct že mrtvý nežerou a když jiný není...tak žerou; jsem se dočet že mšice by prej žrát měly, taky larvy cvrčků, ale jak sou malinký a žijou v teple tak asi nemají zásoby, a ten stres taky nicmoc, ale co hluk, hlavně znečištění prostředí a když maj hlad jim snížit teplotu a zpomalit metabolismus, jinak nevím
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: tak ony žabky moc jako mrtvou potravu nežerou.. mám phyllobates vittatus.. a jsou fakt malý a vyžadujou jen opravdu malou potravu, v tom je ten problém... kdyby žraly mrtvý nakrájený žížaly, tak jim je dám.. ale zkoušel jsem to, nejde to. mravence nemůžou a ty mšice se prostě nechytly. dávám jim žrát ob jeden den.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: oni ti musí žrát denně ? já právě nevím co přesně chováš a jak je to náročný, nicméně když už to ty žabky stálo život, tak mě aspoň z piety zajímá "jak" se to stalo.. horkou vodou spařenou a rozkrojenou žížalu na kousky by nežraly ? víš trak místo živé potravy lepší než je nechat chcípnout, brouci mají tvrdej chitin, žížaly bývají lahůdky (pro moje onojž.)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    možná za to mohl i ten všudypřítomný prach.. měl jsem je v takovejch těch "hygienickejch" příbytcích, protože jsem akorát čistil terárium, tak možná iten stres z novýho prostředí a z hluku a tak zapracoval.. sice sem se snažil to co nejvíc omezit, ale kdo ste to někdy dělal ,tak víte, že to prostě úplně nejde
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: ručně sem to zkoušel.. asi to na ně byloi moc veliký, nebo se bály..
    jinak je nechávám najít si potravu samotný, byly zvyklý, že když se otevře víko nádrže, tak přiskákaly a všechny ty mouchy sežraly, ještě než se rozutekly.. jak dlouho? já nevím, jak dlouho přesně.. popravdě tady teďka bouráme bytový jádro a předěláváme půlku bytu, tak jsem na to asi celý den nemyslel. je to moje chyba
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: a krmit to pracně nějakým moučným červem, housenkou etc. ? no lepší než aby chcíply ne ? :/ jak dlouho ti vydržely bez krmení ?
    ..btw dycky je necháváte ať si potravu najdou sami ? já krmím manuálně
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Tak se náhradní potrava neujala.. Malý sarančata byly pořád moc velký a mšice se nějak nechytly.. Tři žabky mi umřely hlady.. To jsem ale nezodpovědný. Zůstaly dvě a těm jsem ještě vyškráb posledních pár much z poslední násady. Asi musím příště shánět ty násady dřív.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    NEGI: pošta
    NEGI
    NEGI --- ---
    RANITOMEYA:

Ten z Proseka má dovolenou, potvrzuju:-) Nicméně pár jsem včera objednal u http://www.rainforest.estranky.cz/ a zítra dojdou - mají momentálně jen ty malý. Možná budu mít navíc jedny... Jinak mívá pravidelně Habal z Pardubic, z Moravy p. Večeřa (kontakt na www.ifauna.cz).

KUTAS: Černý mšice jsou nejlepší, teď jsem zlikvidoval poslední naleziště zelenejch, tak se asi přijedu podívat do Kyjí... a podívat se na ty čolky, což?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: dej si procházku nějakým lesoparkem nebo někde kde se neseká tráva... a určitě něco najdeš, občas teda odstraňuju mravence, ale funguje to v pohodě.
    Jinak mi přišlo, že jim víc chutnaly černý než ty zelený, ale to záleží jak máš žabky naladěný ;)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: díky, to je skvělá rada, to mě vůbec nenapadlo! já furt přemejšlel, jaký malý hmyzáky bych těm žábám nabídnul a tohle mně nenapadlo!
    snad to bude žabkám chutnat..
    a jinak ano, je to ten z proseka :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: tvůj octomilkář je ten z Proseka?

Jinak dobrá náhrada za octomilky jsou normální mšice... třeba pro moje čolky je to ulovitelnější než rychlejší octomilky - ideálně uříznu celej kousek na kterým jsou mšice a ten dám do terárka, takže je i uříznutá část ve vodě, takže tam mšice nějakou dobu ještě vegetujou a čolci postupně odlovujou.
    I když mi přijde, že mšice venku teď trochu ubejvá, tak u Kyjského rybníka mám slušná naleziště :)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Zdravíčko. Mám prosbu. Nemá tady někdo z Prahy jednu násadu octomilek, který by se byl ochoten zbavit? Jednu bych nutně potřeboval a můj octomilkář přijede až příští týden. Kdyžtak pište do pošty. Díky moc!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    tak to je radost slyšet, že se někdo nadchnul :) já viděl axolotly jedinkrát a bylo mi to hnedka jasný, že si jedny nechám; hlavně že se mají dobře a mají co papat :)))

KUTAS: přidávám se k dotazu :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RATTUS_RATTUS: co mají za čolky v plzeňské ZOO?
    RATTUS_RATTUS
    RATTUS_RATTUS --- ---
    PALEONTOLOG: Musim přiznat že jim nehrozilo nic, že jsem si je vzala rize ze sobeckejch důvodů.
    Nadchli jsme se pro ně v Plzeňské zoo, kde mají akvária s čolky a ostatními obojživelníky podobně přenesený s celým prostředím. Moc se nám to líbilo, tak jsme to taky zkusili. Ale oni pocházej z Univerzitního areálu ZČU, takže jsem je nevytrhla z žádného ideálního prostředí, navíc ta louže po dvou týdnech vyschla, tak by to stejně asi měli dost nahnutý.
    RATTUS_RATTUS
    RATTUS_RATTUS --- ---
    Nojo tak budou žebky místo čolků:). Jinak když jsem byla ve zverimexu pro ty nítěnky, tak mi prodavač doporučil zelenou stravu i když jsem mluvila o čolčích pulcích, tak teď pěkně baštěj špenát a jak povyrostli, jsou skoro dvojnásobný, už se těšim až jim začnou rašit končetiny. Ale dík za rady uvidíme co se z nich nakonec vyklube.
    VEVER
    VEVER --- ---
    To jsou rozhodně žabí pulci :) Jsem se předtím ani nekoukla na fotky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam