• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    mno a co ebay
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    JONEZ1: krom zmíněného terraristik.de nic moc. Většinou málo inzerátů.
    Co by možná mohlo bejt zajímavý:
    http://www.terraristikanzeiger.de/
    http://www.markt.de/Tiere/Terraristik/categoryId,1207000000/suche.htm
    no a pak jsem hledal eurofaunu, na kterou jsem si nemohl vzpomenout.. ale tam to taky dvakrát nežije :)
    http://eurofauna.com
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    RANITOMEYA:: tak se pochlub s vysledkem, muzes? - cos nasel v nemcine?
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    PALEONTOLOG: No.. hádej:)
    Příklad: http://www.terraristik.com/tb/list_classifieds.php
    Tahle stránka se dá přepnout do angličtiny, ale zkus si schválně, za jak dlouho přijdeš na to, který slovo znamená co :) No? Tak vidiš.
    Spíš mi šlo o to, že jsem nedokázal v googlu vymyslet ten správnej dotaz, abych našel to, co chci.. nakonec jsem to nějak zvládnul
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RANITOMEYA: hele a kdyz neumis nemecky a tu sajtu najdes, k cemu ti bude? (filosoforaptor over)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Zdravim Neznate prosim nejaky stranky jako je ifauna.cz akorat nemecky? Popr. jiny evropsky. Kdysi jsem neco znal, ale uz nevim a popravde nevim, jak to mam nemecky hledat, neb neumim.
    Diky, klidne do posty.
    VEVER
    VEVER --- ---
    XDEANNY: Ve stanici přírodovědců v Drtinově je celkem spousta někdy na podzim metamorfovaných mláďat, tuším 50 za kus. Asi bude možná komplikované tam sehnat v kteroukoliv dobu nějakého chovatele který to může prodat, ale můžem to nějak dohodnout, já tam jako externista vedu kroužky.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Jestli v Praze, pak nejlepší na nějakou tera burzu... žebrovníky tam snad měli vždycky - případně si předtím zavolat některému prodejci jestli je tam mít bude.
    Ale jinak se můžu ještě zeptat nějakejch čolkařů jestli nemají nějaký dobrý tip...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XDEANNY: jak dlouho jsi ho měla?

A chceš teda zase jen žebrovníka - btw. nechtělo by to aspoň 2 nebo 3, ať neni sám...
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    Ahoj,

před pár týdny mi umrel žebrovník a ráda bych někde zakoupila nového. Nemáte tip na nejakého chovatele?Díky.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: neboj, já taky vím o čem mluvím :)) v momentě kdy jde o jídlo, tak jdou po sobě úplně neskutečně....

Nevýhodou pro mě je to, že octomilky se mi rozlezou všude možně a čolci tráví většinu času pod vodou a tam je to s krmítkama složitější....
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Docela dobrej napad jsou taky "automaticky krmitka". Treba neco jako slanky, do kterejch nasypu zradlo (v mym pripade octomilky), rozestavim a necham je vyejzat postupne ven.
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: Zaby se orientuji pri lovu takrka vyhradne zrakem, takze se mrtvou stravou krmit nedaji. Coz je obcas celkem na prd. Zaby byly driv nauceny chodit na jedno misto pri krmeni, ale jak rostly projevovala se u nich cim dal tim vic vnitrodruhova agrese. Musim krmeni rozptylit po terariu. Tobe doporucuji to same, jinak se muze stat, ze se nazere jen jeden a ostatni utrapi hlady. Vim o cem mluvim.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: ty je krmíš živou potravou?
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: Rozděl to na víc míst. Já to tak u žab dělat musim, aby se nažraly všechny.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Tak mě napadlo, jak krmíte čolky/mloky - z ruky, ze špejle tzn. u hladiny nebo nějak u dna? Já bych právě rád, aby dlabali víc "ze země" a trichu samostatnějc... ale misky na souši se mi moc neosvědčily.... resp. nebaví mě je čistit, teď zvažuju teda nějakou misku pod vodou, do který bych jen házel jídlo..... ale už je vidím ty moje blázny, jak se začnou "fightit", když bude jídlo na jednom místě....
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Zdravím, omlouvám se za OT, ale hledám nějakého chovatele, nejlépe z Prahy, který by byl ochoten zapůjčit (samozřejmě s Vaším dozorem a asistencí) na focení různé druhy pralesniček. Rodu ranitomeya, phyllobatus, dendrobates, ameerega, epipedobates apod.
    Jedná se o kratké focení zvířete na bílém pozadí. Žádné zvíře takto nestresuji déle, než pír minut. Mohu případně někam dojet.
    Děkuji za odpovědi. Pakliže by to někdo chtěl podmínit nějakou finanční částkou, budu to respektovat.
    Fotky typu:

Odpovědi klidně do pošty,
    díky!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    donedávna todleto:

todleto uz ale taky:
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    PALEONTOLOG: nejznámější RTG snímek?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam