Měl bych jeden dotaz.
Kolik dáváte čolkům východním jídla a jak často?
Dával jsem jim jíst jednou za dva dny. Každej dostal jednu žížalu a samička ještě mražený patentky (sameček je nechce).
Stala se mi dnes v akvárku zvláštní věc:
(sameček do vody téměř neleze, bydlí na souši a samička ta zas žije prakticky jen ve vodě. to je ok.)
Včera jsem na jeden ze dvou ostrůvků, kde žije sameček, dal nízkou vrstvu kokosového substrátu a sameček po krmení na souši skočil do vody a začal žít se samičkou ve vodě.
Jeden den to vydrželi, normálně spolu plavali a všecko, ale dneska odpoledne koukám, že ho samička drží za nohu a obrací ho na břicho. Regulérně ho dávala, protože je sameček menší. Tak jsem je zakouslý vytáhnul a na souši se je snažil oddělit.
Vůbec se tý mrše nechtělo ho pustit, brala ho za vocas, za krk a různě obtáčela. Úplnej wrestling :-(.
Pak jsem je oddělil a koukám, že na to jak to vypadalo strašně, tak sameček přišel na přední noze jenom o dva prsty a jinak dobrý.
Dneska ráno jsem jim každýmu dal půl žížaly a další příděl jsem jim chtěl dát až navečer.
Tipuju, že buď samička měla hlad, nebo byla namlsaná z ranního krmení a proto samečka napadla.
Kolik jim teda prosím dáváte jídla? Nedávám jim málo? Nebo je mám prostě krmit, dokuď nebudou chtít jíst?
Jinak sameček bydlí zas na souši (hodil jsem substrát pryč a zařídil mu to jak to má rád) a doufám, že u toho zůstane, jinak to s ním asi neskončí úplně dobře....
Ufff, je to s nima občas hustý :-).