• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALISTAIRDorn - desková hra
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    BOUCHI: Dobrý, tak jsme to pochopili správně :)
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    "v tomto kole" = "v kole, kdy je predmet pouzit".
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    Tak jsem tenhle týden se spolubydlícím zahrál první hru. Měla to být rychlá, zkušební hra, ale nakonec se protáhla přes dvě hodiny. Teorii pravidel jsme zvládli celkem rychle, protože už jsem je měl přečtený. Já se postavil na temnou stranu, a sok si vzal hrdiny v doporučené sestavě Kaerdrak, Choros, Almanor, Ragnar a Eleanor. Je fakt, že zpočátku byl ze spousty karet a figurek dost zmaten, a nějakou dobu trvalo než vstřebal základní charakteristiky postav. První hru doporučuju hrát ve víc lidech :) Začali jsme oba dost opatrně a postupně hledali strategii. Hrdinové vyrazili do bažin pro poklady. Já jsem chvíli otálel, ale pramálo se mi líbilo, že zadarmo získávají cenné věci, a zaútočil jsem s několika hermany. Ukázali se jako snadné sousto a uvědomil jsem si, že takovéhle malé potyčky jsou ku prospěchu hrdinům, kteří tak za málo námahy získávají zkušenosti. Rozhodl jsem se centralizovat síly a stáhl se do Dornu. Líhnul jsem hlavně slabé nestvůry s cílem rychle zaplnit místnost a znervózňovat tak hrdiny pokračující v nerušeném sbírání pokladů. Ti si brzy povšimli nebezpečně rostoucí hnědo-červené síly v srdci Dornu a vypravili se moje vojsko trochu rozředit. První dorazili Choros, Kaerdrak a Ragnar. Brzy zjistili, že v úzké chodbě bráněné duchem, kterému za zády stál kostlivec a střílející gorgona, mnoho nesvedou. Použili svá požehnání, ale nezpůsobili Zorkalovi zásadní ztráty. Zorkal pak mohl postoupit na druhou úroveň. Poměr sil se vychýlil s příchodem Eleanor a Almanora, který v jednom tahu pomocí nějaké záludné karty a dvou fireballů zredukoval zbylou armádu téměř na polovinu. To mu vyneslo bezproblémový postup na druhou úroveň. Dlouho se z ní však neradoval. V bojovém zápalu zapomněl na zadní vrátka a nedokázal se uchýlit do bezpečné vzdálenosti a následující noc zemřel. Se Zorkalem to ale přesto vypadalo dost bledě nebýt Posil ze záhrobí, které vrazily hrdinům osinu do zadku. S jejich pomocí se podařilo dorazit vysíleného Kaerdraka, což vyústilo v kapitulaci hrdinů.
    Ale je pravda, že protihráč měl složitější úlohu, což jistě hrálo svou roli. Atmosféra byla i ve dvou super.

    Během hry se vynořila otázka, jestli předměty, u nichž se píše "V tomto kole...blabla", působí přímo v tahu, kdy jsou sebrány, nebo si je hráč může archivovat pro pozdější použití.
    CTHULHU
    CTHULHU --- ---
    ALISTAIR: Nebudeme-li hrát teď o víkendu, tak asi až o svátcích.
    PECA
    PECA --- ---
    ALISTAIR: cekam na jeziska. ale protoze jsem si chtel omrknout rozmer policek na vlastni oci, tak jsem to uz vybalil. asi rovnou provedu kompilaci. vypada to suprove a uz se nemuzu dockat, az to rozbalim pod stromeckem.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    Nebo čekáte až na štědrý večer... ? :)
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    Tak už jste to někdo hrál mimo předváděcí akce?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ALISTAIR: Konecne :)
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    Tak uz mam take vlastni Dorn!
    (ale hra musi cekat pod stromkem:)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ALISTAIR: nechcete distribuovat treba pres Brloh v SK? http://brloh.sk/ Dodavaji snad vsechno sf a f na slovensku kam se clovek podiva.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    ARFEA: On za svoje příjmení nemůže :)
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    ALISTAIR: Pravidla předem jsou dobrý nápad. Alespoň ti, kdo rozbalí krabici až po stromečkem, se budou moci předem připravit a třeba i rovnou uspořádat štědrovečerní hru.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    DAVESADE: Do toho :) Dej pak vědět dojmy. Chce to co nejvíc reflexe. Kritika, nápady, poznámky, dojmy... všechno je vítáno.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Tak já si to asi taky obhjednám.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    LITTLELI: Rádo se stalo :)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    ja myslim, ze je to skvele rozhodnuti. dekujeme!
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    Nakonec jsme se také rozhodli předhodit v plén pravidla, ať nikdo nekupuje zajíce v pytli. Najdete je zde:

    http://www.dorn.cz/pravidla.htm

    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    Tak na stránkách teď najdete ve FAQ seznam obchodů, kde Dorn je.

    ZDE

    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    BOUCHI: Psal jsem to narychlo v tramvaji, a tak jsem opomenul zmínit, že ve VOP bylo uvedeno 3-21 dnů. Chtěl jsem se tedy jen ujistit, že to bývá méně. Tedy, děkuji za ujištění!

    LITTLELI: Taktéž děkuji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam