• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALISTAIRDorn - desková hra
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    PATEJL_CZ: Ano, jde o explicitne uvedene vyjimky z obecneho pravidla "na Zorkala se pohlizi jako na nestvuru".
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    MATHES: O Gorovi se navíc v reportech zmiňuje ALISTAIR.
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    MATHES: je to kouzlo, takze imho mu ubere jeden zivot, protoze duch dokaze vykryt pouze normalni utok.
    MATHES
    MATHES --- ---
    mam dotaz, kdyz Gor pouzije na ducha Vymitani, za predpokladu, ze je to prvni utok, ubere mu 1, nebo zadny zivot???
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    hmm avsak ohnivy dech pusobi :)
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    BOUCHI: Avšak Zorkal má Plášť nespočetných slz - cituji: Zorkal je imunní vůči účinkům karet Požehnání, karet Pokladu a kouzlům Vymítání, Ledová Bouře a Svatý pokoj.
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    Jeste jsme vcera resili jeden problem, a to kdyz zasahne hrdinu zombie, tak nemuze kouzlit a utocit. Muze v tuto chvili hrdina pouzit svitek z pokladu? Je to jen pouziti predmetu nebo take kouzleni?
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    V pravidlech kazdopadne stoji "Je-li otevřena Brána Osudu, Zorkal se pohybuje a útočí společně s nestvůrami a pro účely pravidel představuje jednu z nich." Tudiz napriklad pokud je na nejakem pokladu, pozehnani ci ritualu psano uvedeno, ze s nestvurou provede to a to, mel by totez provest i se Zorkalem.
    JASNA
    JASNA --- ---
    ALMAD: Ano brána je samostatné pole.

    SPIRALI: Ta finta se Zorkalem a krysou je fakt zajímavá! Ještě by to chtělo vyjádření všech autorů...
    MATHES
    MATHES --- ---
    Btw nemeli byste nekdo zajem se sejit nekde v hospode a zahrat? Mam problem s nedostatkem hracu...
    MATHES
    MATHES --- ---
    ALISTAIR: skoda preruseni ;)

    Jinak probehla druha hra, tentokrat s jinym protihracem, a opet se mi do rukou dostali hrdinove. Probehla mala zmena k "tradicnim" hrdinum Alamnorovi, Vargenovi a Ragnaraovi pribyli misto Kaerdraka a Chorose Eleanor s Gorem, kterej me zaujal predevsim Vymitanim.

    Hrdiny jsem opet rozdelil. Elanor a Vargen sli do bazin, zatimco Gor s Ragnarem a Almanorem sli do stok. Duo bylo pomerne brzy zatlaceno privalem veskereho bordelu co mel Zorkal po ruce. Po dukladnem zvazeni situace, jsem zjistil, ze pokud trio neprijde behem historicky kratke doby na pomoc, tak budu mit velky problem. Rozbil jsem zavaly a Almanor utikal na pomoc, zatimco Ragnar, s Gorem v zadech, mel v planu vpadnout bordelu do zad pres hrbitov. Bohuzel to uz nestihl. Tady jsem udelal prvni chybu. Zorkal mel skoro plnou ritualni mistnost a ja chtel nabehnout Vargenem co nejbliz a seslat pozehnani Pisen rozkolu, coz by bohate stacilo na 3. lvl. Bohuzel pribehl na "dostrel" a vzapeti potupne zhynul pod tlakem upira, pareckem kostlivcu a na chut jeste gorgona, ktera pribehla hned z temneho chramu a dorazila polomrtvyho Vargena.
    Almanor zemrel chvili pote, moje druha chyba, zapomel jsem pouzit pozehnani Tuhy korinek (jo zapomenel jsem toho hodne ja vim). Byl obklicen a ubodan kostlivci, kterym jeste neuschla Vargenova krev na pikach. Elenaor se zbabele teleportovala pomoci pozehnani k vedme a lizala si rany. Ragnar s Gorem zatim odvazne vpadli do ritualni mistnosti (3. chyba), Ragnar umrel vzapeti. Elenaor si neporadila s nejakema duchama, upirama a dalsi haveti, kdy mi Zorkal zavral jedinej vychod vyvolanim STUPIDNIHO HERMANA, ktery posleze uhnul, aby si duchove a upiri trochu zablbli. No Gor uz se jenom rozhlidl a spachal harakiri. No dobre umlatili ho obligatni kostlivci s pikama... jak ja je nenavidim.

    Suma sumarum
    Zorkal : Ja
    2 : 0

    btw mam jeden dotaz, kdyz Gor pouzije na ducha Vymitani, ubere mu 1, nebo zadny zivot???
    STRYX
    STRYX --- ---
    PATEJL_CZ: Prima :o) To mam radost :o)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    Jo ještě, je Brána osudu samostatné pole?
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    ALISTAIR: Pribehove to pak bezprostredne pokracovalo tak ze nastvani hrdinove, kteri uz videli po dlouuuhe bitve vitezstvi, se nahrnuli na lazensky pobyt ve fontance aby dolecili sramy. Zorkal mi to navic jeste zkomplikoval tim ze zakouzlil zranujici teleporty a smerem na vychod byly zavaly, tak jsem to vzal kolem mesta.

    btw: Bylo to myslim celkem zajimave vyuziti pravidel, ale docela to tu hru natahlo, tak mozna by stalo za to zvazit nejake osetreni teto "finty" :)
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    ALISTAIR: No chvili jsme o tom premysleli jestli je to mozne, ale v pravidlech je primo napsano ze Zorkal se povazuje za nestvuru.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    ARFEA: Je to rituál. Stojí dvě krve a někdy je zcela fatální :) Jako třeba v onom reportu.

    V dnešní hře (viz report na fóru na stránkách) naopak byl rituál se závaly velmi neúčinný. Zorkal nám chtěl zabránit se léčit ve fontánkách (neměl po ruce dost krve nebo rituál na krvavou fontánu) tak seslal do fontán závaly.

    Mimochodem došli jsme k tomu, že to lze. Myslím závaly do fontán. Jen pro pořádek.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    BOUCHI: Dobře. Možná máš pravdu, třeba jsem jenom soudil podle dřevěného špalíčku :)
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    ALISTAIR: seslal dva závaly...rozšířená pravidla mluví o umístění závalů na začátku hry, je tohle nějaké přidané pravidlo nebo rituál, s kterým jsem se dosud nesetkal? (nemám zrovna u sebe Dorn, abych si to mohl ověřit)
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    ALISTAIR: Z hlediska aplikaci vsech moznych pravidel se AFAIK Zorkal povazuje za nestvuru.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    SPIRALI: To s tím teleportem Zorkala do stok je hustý!

    Moc se mi to líbí jako dějový prvek (hrdinové zápolí s Temným pánem a najednou "pink" a místo něj je na trůně jenom dezorientovaná krysa :)) ale nejsem si jist, že je to pravidlově možné: nestojí v tom rituálu náhodou slovo "nestvůra"? Jde o to, že technicky vzato Zorkal je postava. Nestvůry jsou ta verbež, co vyvolává, ale ne on sám... teda IMHO.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam