• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALISTAIRDorn - desková hra
      AUTOŘI
    Kerwil - Jan Daněk
    Muflon - Jiří Daněk
    Stryx - Jan Dřevíkovský
    Amarath - Filip Kozák
    Alistair - Jan Kozák
    Zorkal - Kryštof Kozák

    Tento klub slouží k diskuzi, výměně zkušeností a zodpovídání dotazů k dobrodružné deskové hře Dorn.
    V klubu jsou přítomni autoři hry, kteří vám rádi zodpoví otázky všeho druhu...
     

    Oficialni Stranky

     
    rozbalit záhlaví
    MATHES
    MATHES --- ---
    ONDRASH: jo ja vim trosicku error... se stava... i v lepsich rodinach..
    ONDRASH
    ONDRASH --- ---
    no to my prave taky ne :)
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    haha
    MATHES
    MATHES --- ---
    Vlastne je dokoncenej jenom nechapu proc je tam to "Cestou do"
    MATHES
    MATHES --- ---
    BATEAU:
    ONDRASH:

    au... dobre uz nebudu psat reporty ve ctvrt na 3 rano..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BOUCHI: yeap, s tim dph mas pravdu, za to se omlouvam - zvykl jsem si, ze na webech vidavam dve castky (s/bez)

    na to VS mrknu pri pristi objednavce z nonzencartiho obchodu
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    ONDRASH: nezda. nebo mame stejne sny ... :)
    ONDRASH
    ONDRASH --- ---
    MATHES: zda se mi to nebo ten report neni dokoncenej? :)
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    NAVARA: To je vec, ohledne ktere kopu do Hace s Orbitem (kteri maji zasilkovku na starost) prubezne a oni tam ty popisy prubezne doplnuji. Bohuzel evidentne prilis pomalu, budu na ne muset houknout vic.

    NAVARA: Tomuhle uz vubec nerozumim, ceny jsou samozrejme s DPH, nevim jak jsi dosel na to ze jsou bez. Patrne tve pozornosti uniklo, ze v zaverecnem prehledu je DPH sice uvedena na samostatnem radku, ovsem k castce na radku "Mezisoucet" se nepricita, cili ma pouze charakter informativni. Takze s tim "podvudkem" jsi docela prestrelil.

    NAVARA: VS (cislo objednavky) je pridelen v okamziku uskutecneni (tj. potvrzeni) objednavky, tezko je tedy mozne vedet (a zobrazit) ho v okamziku, kdy si to jeste lze rozmyslet a objednavku neuskutecnit. Respektive mozne by to bylo, pokud by autori e-shopu postupovali pri programovani jinak (ale zas by to s sebou neslo jine problemy - napriklad by IMHO neslo zajistit, aby cisla uskutecnenych objednavek sla za sebou bez prerusovani mezerami nepravidelneho rozsahu).
    Nicmene co se pamatuju, tak na vsech eshopech, kde jsem kdy nakupoval a platil predem, jsem se VS dozvedel v lepsim pripade po dokonceni objednavky, v horsim pripade az z potvrzujiciho e-mailu. Ale rad se necham poucit, ktere (ceske) eshopy jsou v tomto ohledu jeste vstricnejsi a VS mi sdeli uz v prubehu objednavani.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NAVARA: "Jako variabilní symbol uveďte číslo své objednávky, které se dozvíte v dalším kroku."

    v dalsim co? jako panove (a myslim tim osoby zodpovedne za spachani obchod.atltar.cz), neobjednavat to coby slibeny balik, tak jsem prave po tretim cernem puntiku zavrel prohlizec a na nejakou objednavku se vykaslal...

    (k minipuntiku za nemoznost platby kartami/ebankou jsem se nedostal, navic je jen mini, pac beru ze jsou to pomerne velke naklady pro zacinajici obchod, ackoli jsem mel za to, ze takovym altar davno neni)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NAVARA: a po dlouhe dobe vidim obchod, ktery uvadi ceny zasadne bez dph, bez jakekoli informace o tom, ze je to bez dph az na konecne vyuctovani... jako docela ziram, mel jsem za to, ze doba je uz dneska trochu dal nez u takovyhlech "podvudku"...
    MATHES
    MATHES --- ---
    Takze dneska sem hral dalsi hru a tentokrat za hrdiny. V prechozich hrach za Zorkala jsem si nemohl nevsimnout, jak jsou strelci uzitecni. Takze jsem si nabral do party Guelina, Riel, Vargena, Chorose a Ragnara.

    Hrdiny jsem opet rozdelil za ucelem co nejrychlejsiho dosazeni potrebnych 3 artefaktu. Ragnar s Guelinem bezeli do stok s cilem vyuzit teleportu, zatimco se vydal do bazin pro tamni artefakt.
    Zadne problemy nebyli, az do prvniho vyraznejsiho stretu, kde Ragnar ztratil 2 zivoty a Zorkal na zacatku sveho dalsiho tahu "vyrobil" zavaly. Tady udelal Zorkal obrovskou chybu. Prestoze mohl zamknout celou chodbu a znemoznit Ragnarovy s Guelinem uprk, rozhodl se radeji rozdelit trojici. Takze Choros bezel na pomoc Ragnarovi, ktrey uz mlel z posledniho a Vargen s Riel zatim rozbijeli zaval. V tu chvili jsem prehledl krysu, kvuli ktere umrel Ragnar a zanechal po sobe na zemi artefakt. Guelin pouzil pozehnani a teleportoval se za Chorosem.
    Vargen s Riel se konecne prokopali skrz zaval a bezeli na pomoc zbytku. Po vleklych bojich v kobce, odchazeli Choros a Riel na Druhem lvlu. Po ceste do ritualni mistonsti si Riel odskocila pro artefakt po Ragnarovi a Vargen bezel pro dalsi artefakt. Nez jsem dobehl k brane, byl uz Choros na 3. lvlu a ostatni, az na Vargena, na druhym.
    A tu se stala zajimava vec, Zorkal nemel ani jednu priseru, kterou by mohl hrdiny ohrozit. Po otevreni brany prezil Zorkal prvni kontakt, druhy uz ne.
    Cestou do
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    add. zvoleny webshop - obchod.altar.cz - potreboval by zatracene vylepsit, asi jako nejzavaznejsi chybu vidim, ze prakticky zadna hra nema popis o co se jedna - kredo "Máme 6. smysl" mozna plati pro Altar, ale doufam ze to neocekavaji od zakazniku... aspon neco jako maji na hrajeme.cz...
    C0RW
    C0RW --- ---
    tak odehrana prvni hra s mou pritelkou - dal jsem ji zorkala a udelal jsem chybu - hra trvala 6 hodin! :))) moje pritelka holt musela koumat kazdej krok kazdy potvory, zatim co ja se tesil, ze proste dame prvni dve tri hry rychlym stylem, abychom se spis seznamili s principy hry. no posledni dve hodiny uz sem se fakt nudil. hral jsem tak 1,5 hodiny, zatim co ona zbylych 4,5. mozna i pak napisu vic co a jak se semlelo, ale v kostce - ja to moc neresil a ona az moc a i tak jsem se drzel dlouho ;) nakonec posledni padnul choros.
    MATHES
    MATHES --- ---
    Tak se mi prave povedlo vyhrat za hrdiny, report sem jeste behem dneska hodim...


    KERWIL: jasny, neni lepsi pocit nez videt chybicku hrdinu a dokonale ji zuzitkovat... a ten vyraz v ocich protihracu :D
    KERWIL
    KERWIL --- ---
    Ad zabavnost hrani za hrdiny vs. Zorkala - az zahrajete vice her, tak verim, ze ocenite unikatnost hrani za obe strany. Kazda ma totiz hodne svych specifik a tak nelze uplne jasne rici, za koho je to zabavnejsi. Presto si neodpustim poznamku, ze za pana Dornu to byla vzdycky vetsi vyzva postavit se bande dobrodruhu, kteri (pokud kooperuji) mohou byt pekne neodbytnou sebrankou. Dostat je pak do situace, kdy se musi rozhodnout kterou postavu ze dvou ohrozenych obetuji je pak nejvetsi odmenou za dobre zvolenou strategii. Navic pouzit ritualy ve spravny cas a vytezit z nich maximum chce taky trochu praxe a jak se budou postupne obe strany seznamovat s drobnymi nuancemi hry, tak bude treba vymyslet stale nove a nove strategie, jak tu druhou stranu prekvapit a dosahnout vitezstvi. Verim tomu, ze nejednomu z vas se nakonec hra za Zorkala zalibi natolik, ze bude shanet pro hru protihrace na stranu hrdinu, aby jim mohl ukazat, jak temnou masinerii umi pan Dornu rozpoutat :P
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    HARALD: OK, tak 30tého v sobotu v Prokopském údolí :) Telefon na mě ti hodím kdyžtak do pošty. Kdo chcete ještě přijít, ozvěte se mi do pošty.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    L_DAMIAN: Zpočátku, než se hráči hrdinů odnaučí několik prostých sebevražedných reflexů, tak vyhrává trochu častěji Zorkal. Později je hra celkem vyrovnaná, ale to se mění hru od hry podle toho, jaké rituály si losne Zorkal, jaká požehnání dostanou hrdinové a jaké seberou poklady...

    Jinak ty sebevražedné reflexy jsou např. tohle:
    1) Nechat někde osamělou jednu postavu
    2) Vyrazit do bažin ve dvou postavách na první úrovni
    3) "Hned jsem zpátky", "To zvládnu, klidně jděte" a "Rozdělíme se" atd. (aneb klasická hororová klišé)
    4) Sbírat artefakty ve chvíli, kdy se to všude hemží nestvůrami a přidávat tak do tavícího kotle jen další potvory.
    5) Nevědět o tom, že pokud má Zorkal dost krve může seslat často kamkoliv dva závaly, náhle rozmnožit nestvůry nebo něco podobného.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ALISTAIR: Počet lidí nevím. Tu hru jsem viděl 10 minut, kdzž mi o ní vzkládal Hač. Klidně to nechám na tobě, sobota 30. bz mi vzhovovala. Klidně sjedu k vám, už jsem šel jednou kolem, snad bzch to i našel. :-) Cernz rztir nebo jakakoliv herna mi takz vzhovuji. :-)

    Yatracená netová kavárna s qwertz klávesnicí. :-))
    L_DAMIAN
    L_DAMIAN --- ---
    Tak mně napadlo. Je už dost odehraných her, aby se dalo nějak soudit, zda je hra vyvážená ve smyslu Zorkal vs Hrdinové? Vyhrává jedna strana častěji než druhá?
    MATHES
    MATHES --- ---
    PATEJL_CZ: a hlavne vetsi zabava ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam