• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALISTAIRDorn - desková hra
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    STRYX: Za postavy je vetsinou prohrana bitva prohrana, ale Zorkal by nemel vzdavat nikdy, konecny masakr byva velmy masakroidni, i kdyz nema zadne nestvury ;)
    STRYX
    STRYX --- ---
    Navic casto i kdyz hra vypada prohrana tak se pomer sil mnohdy jeste i zvrati na opacnou stranu. :o) Nepropadejte malomyslnosti ;o)
    MATHES
    MATHES --- ---
    CRONOS: nesnasim, kdyz nekdo vzdava hru.... pokazdy me to hrozne nastve.
    CRONOS
    CRONOS --- ---
    Datum: 6.1.2007
    Počet hráčů: 2 (Zorkal; Eleanor, Vargen, Almanor, Choros, Guelin)
    Čas: 1h

    Tak jsme si zase zahráli, já za hráče proti Zorkalovi. Hrdinové byli ve složení Vargen, Guelin, Choros, Almanor a Eleanor. Po ponaučení z předchozích her jsem se rozhodl zvolit taktiku bleskového útoku, proto jsem s hrdiny hromadně vyrazil do bažin.
    V prvním tahu zlikvidovali jednoho Hermana, protože ho Zorkal zapomněl na počáteční pozici. Kromě toho Zorkal zapomněl vyvolat nestvůry. V dalším tahu Zorkal shromažďoval síly u artefaktu, ale nespočítal si dosah hrdinů, takže Eleanor a Vargen zabili Mumii. Oslabení Hermani se dali na útěk, ale protože se pomalu pohybují, velkou část z nich stihli hrdinové pobít. Zbylí hrdinové mezitím vybírali poklady, ve kterých se kromě předmětů nacházela řada nestvůr, které pak byly snadnou kořistí. V té chvíli měli již na kontě 8 nestvůr, zatímco Zorkal ani jednu kapku krve. (Eleanor postoupila na druhou úroveň). Po těchto zásadních chybách začal Zorkal shromažďovat nestvůry u rituální místnosti.
    Hrdinové se rozhodli vydat pro artefakty na sever. Zorkal nekladl žádný odpor, a tak postupovali velice rychle. Za tři kola se sešli u krypty. Vydali se do rituální místnosti kolem Temného chrámu, u kterého byli dva duchové, jednoho ducha udolali Almanor s Eleanor a na druhého už nedosáhli, takže ho nechali žít. (Almanor postoupil)
    Po tomto kole se Zorkal rozhodl hru vzdát.
    STRYX
    STRYX --- ---
    Nemohou. Z jezirka v bazinach stoupa tak husta para, ze je proste nemozne zacilit na druhy breh. Navic by to bylo nesystemove :o) Proto je jezirko pocitanova jako nrmalni prekazka.
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    este drobny dotaz k pravidlum.. muzou lucistnici strilet v bazinach pres vodu?
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    vcera jsme hrali sedmou hru ktera konecne skoncila triumfalnim vitezstvim hrdinu (mozna proto ze jsem tentokrat hral za hrdiny a zorkala jsme prenechali jednomu takticky imo mene vyspelemu kamaradovi)

    po zralem uvazeni jsme zvolili slozeni party Vargen, Ragnar, Guelin, Almanor a Gor

    vyhody:
    - vsechny postavy maji 6+ pohyb, muzou se tedy pohybovat rychle a efektivne pohromade aniz by je brzdila brzda choroz nebo khaedrak (musi stat aby se lecil)
    - 2 strelecke jednotky tzn celkem solidni akcni radius cele party.
    - volne leceni 1 zivota/kolo diky gorovi
    - Guelinuv takticky prunik.. sice jsme ho moc nevyuzili ale imo genialni vec pro rychly postup zablokovanymi chodbami

    po zvazeni postrehu, ktere jsem tu vcera napsal jsme zvolili nasledujici strategii:
    - nerozdelovat se, naopak spolecne jsme zamirili do bazin pro prvni artefakt.. pan dornu kladl mensi odpor pri kterem prisel o 3 hermany a jednu mumii aniz by postavam vyrazne ublizil.. rozhodli jsme se zabijet nestvury takovym zpusobem aby jako prvni postoupil Almanor protoze se mu za a) prida zivot (3 zivoty na zacatku je pekelne malo zvlaste pokud kouzli ohnivou bouri) za b) ziska ledovou bouri coz je imo velmi uzitecne kouzlo
    - pan dornu zjistil ze v otevrenych bazinach nema proti peti hrdinum ze zacatku sanci, proto zacal stahovat veskere sve jednotky do ritualni mistnosti
    - postavy v klidu vybrali poklady+artefakt v bazinach a cervenym portem se presunuli do dornu kousek od ritualni mistnosti ktera se mezi tim zacala povazlive zaplnovat jednim duchem, jednou gorgonou, trema kostlivcema a hemanem.. bohuzel vargenova Maska meduzy zastihla potvory v tak nesikovnem postaveni, ze nasledujici tahmohl almanor vsech 6 potvor najednou sesmahnout ohnivou kouli.. navic mel lektvar rychlych rukou = 2 kouzla za kolo takze to dvema fireballama poresil vsechno a dal si treti uroven.. v teto situaci guelin vzala druhy artefakt a zbytek party mela namireno pro treti..
    - za ty dve ohnive koule ziskal zorkal zbytek krve potrebne k seslani zombiiny touhy. Bohuzel i kdyz mel vyvolane 4 zombie nebylo mu to nic platbne protoze Almanorova plosna kouzla blokovat nedokazaly.
    - cca v teto situaci kdy Zorkalovi na hracim planu zbyly 2 slabe nestvury a postavam nic nebranilo v ziskani tretiho artefaktu Pan Dornu hru vzdal.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LITTLELI: ja jsem k tomuto efektu pouzival jiny spalicek, kterym jsem to zahlazoval, lec prave ne vsechny presahuji dostatecne :\
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    Ja mam rad Astralniho poutnika pro postavu ktera beha vepredu, kdyz se nahodou dostane do nebezpecne malo zivotu tak se da portnou do mesta a dolecit a pak pomoci Vyslysene volani (ted nevim jak se to presne jmenuje ale teleportuje to jednoho hrdinu k druhemu) ho portuju zpatky
    KERWIL
    KERWIL --- ---
    JERMES: no pri posedni hre ted o vanocich se mi velmi hodila karta teleport o 5 poli, nebot jsem se tak s chorosem dostal mezi tlupu cihajicich nestvur a nasledne odpalil smrtici kombo svitek ohnivého dechu nasledovany otockou - odnesli to asi dve silne a ctyri slabe nestvury, coz je na jednoho bijce na 1. urovni docela slusny vysledek. Nutno vsak podotknout, ze prestoze byl Zorkal po tomto utoku uplne down a chystal se hru vzdat, jeste se mu podarilo behem hry zvetit a nakonec nas vytrikoval az sme to projeli na cely care (holt chladomorka spolecne s Mumii je svinstvo)...
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    s timto jsem se vyporadal vskutku modelarsky, pokud presahuje nalepka spalicek vezmu a polozim samolepkou dolu na stul, na spalicek zatlacim na nejake pevne desce a spalicek pres hranu, kde to precuhuje pod tlakem otocim. ucinek je docela slusny :) proste se to nalepi pres ten roh a drzi jak pohanska vira. ony ty hrany totiz jsou jen malo hranaty.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    nascanoval by mi pls. nektery dobrodinec v 300dpi list se samolepkami hrdinu jeste pred nalepenim? zkusim spalicky oblepit vrstvou izolepy, aby se neodchlipovaly (nalepky mi presahuji spalicky, ale ne dost na to, aby se dobre prekryvaly) a zrejme budu muset nektere prelepit :)

    u ostatnich uz mi to doslo vcas (po prvnich pokusech s hrdinama)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    chtelo by to nejakou "deluxe" edici, kde uz budou figurky pripraveny, pro nas sikovny :)
    STRYX
    STRYX --- ---
    Moje oblibena je treba +2 utoky. S tim se da docela dost poresit. Hodi se do utoku i do obrany. Vyseka vas z obkliceni.
    JERMES
    JERMES --- ---
    jaka si myslite ze je nejlepsi karta pozehnani? kuprikladu pro me, pro meho oblibence chorose je jsou nejvyuzitelnejsi asi ruzne karty zrychleni nebo krev tece zpet, protoze bud nekam nabehnu a udelam tam otocku nebo si v nejvetsi bitevni vrave doplnim tri zivoty, naopak takovy astralni poutnik je pro meho chorose asi nejmin uzitecna karta... jak to vidite vy? kdo je vas oblibeny hrdina? (krome zorkala)
    STRYX
    STRYX --- ---
    NAVARA: To jsou vycuhujici obratle :o)
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    NAVARA: no to je na zmateni protivniku - pokud si hrdinove budou myslt, ze ho muzou otravit, vyplacaji manu i cas a zorkal se bude snazit nepotrhat smichy ... :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    k ilustratorovi - proc ma zorkal dychaci masku kdyz je lich? :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    a poklady sbiram jenom ty co sou po ceste, zadny behani s cilem poklad, za to riziko to nikdy nestoji...
    MATHES
    MATHES --- ---
    STRYX: to si taky myslim a proto sem to nikdy radsi nezkusil ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam