• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALISTAIRDorn - desková hra
    ZORKAL
    ZORKAL --- ---
    No, ten finalni souboj nema byt uplne strategicky, pokud hrdinove sezenou artefakty a je jich jeste dost, vetsinou je vysledek predem jasny, Pan Dornu toho sam uz tolik nezmuze. Celkove to ale podle me nevadi, v tehle fazi hry mi prijde rychly konec spise pozitivum....
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ZORKAL: to ale dosti omezi strategii - jakmile hraci sezenou artefakty, tak pokud nema Zorkal precpanou mistnost, prohral - bohate staci, aby si kterykoli hrac sedl na trun a ostatni branili
    ZORKAL
    ZORKAL --- ---
    Ad hermani a teleport: V pravidlech je toto:

    "Kdekoliv v Černé bažině může Pán Dornu
    vyvolávat hermany, a to i na polích s Pokladem nebo Artefak-
    tem."

    Z toho vyvozuju, a bylo to tak i mysleno, ze na Teleportu se hermani vyvolavat nedaji.

    Ad honicka: Souhlasim s navrhem, aby Zorkal lihnul pouze na trune, puvodne to tak bylo i v legende - Zorkal byl nekolik desitek let uzavren za branou, nic nevyvolaval, a zivil se pouze svou zlobou... Pak ale prisel na to, ze trun je ve skutecnosti magicky, a po dlouhem zkoumani a meditacich objevil, jak se pouziva, k velke smule mestecka Argos...
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    VANAPRASTHA: Mně by přišlo líhnutí hermana do teleportu poněkud zvláštní, neboť mám za to, že se jedná o tvora povolaného přímo z bažin. Skromně pak předpokládám, že teleport je postaven na pevném podloží a nikoliv bažině.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    VANAPRASTHA: Otázka na Zorkala.

    Podle mě to nelze, ale to záleží na výkladu pravidel.
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    BTW jak je to s líhnutím hermana do teleportu v bažinách ?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KERWIL: takze hracum krom artefaktu take k vyhrani hry stacilo, aby obsadili zorkaluv trun? :)
    KERWIL
    KERWIL --- ---
    SPIRALI: Mas uplnou pravdu. V puvodnim konceptu bylo skutecne pravidlo, ktere dovolovalo lihnout Zorkalovi nestvury jen kdyz sedel na svem trune. Jakmile se z nej pohnul, tak tuto schopnost ztratil. Alternativne tedy toto pravidlo muzete pouzivat a temto situacim se tak efektivne zamezi...
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    VANAPRASTHA: Z duvodu teto nekonecne honicky jsme v nasich domacich pravidlech zakazali prohazovat Zorkala. Protoze pokud se takto dostane do bazin tak je honickou pres teleporty neporazitelny.

    Kdyz tak jeste jako variantu bych navrhoval osekat Zorkalovy schopnosti mimo ritualni a trunni mistnost. Treba spomalit pohyb nebo treba ze by neslo nasazovat prisery nebo tak neco aby byla hra po tomto pouziti ritualu dohratelna, resp alespon aby byla nejaka nadeje aby vyhrali hrdinove.
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    Zorkal si hraje na honěnou


    Teď ve středu jsme s kamarádem - ID Dajdalos - dali velmi, velmi dlouhgou večerní hru. Skoro se stydím psát kdy jsem skončili při začátku v 18.30... :oDDD

    Já - Zorkal
    Dajdalos - Hrdinové: Vargen, Eleanor (nejdrsnější holka), Riel, Choros, Gor

    Dajdalos měl hrozivé štěstí a hráli jsme variantu, že nevidím jeho poklady. Na začátku udělal zběsilý výpad ze stok s Vargenem a Eleanor dal dva ohnivé dechy v jednom kole. Eleanor měla druhý ohnivý dech, takže si dala druhý a něco level.

    Kolo na to, ale Vargen zařval, nicméně mi slušně zruinoval armádu.

    Hrdinové začaly vítězit a Sbírat artefakty. Chytře si blokoval líheň červených po artefaktech... "klasický postup"

    Já jsem ale neútočil a kumuloval krysy na přízračnou proměnu.

    Najednou měl ale Dajdalos 3 Artefakty a naběhnul do Rituální místnosti !
    Zorkal měl v kalhotách. Otevřená brána osudu ... uf... na posední chvíli jsem si vzpomněl na temnou rošádu a šup !
    Těsně před jasným vítězstvím hrdinů jsem byl v bažinách a herman na trůně !!! Cha cha cha...

    Hrdinové začali Zorkala honit, ten před nimi vždy začaroval hermany a ustoupil do teleportu, teleportem zpět do rituální místnosti, od ní k červené líhni a z červené líhně zpět do bažin !!!

    Tohle šílené kolečko jsme udělali snad třikrát !

    Hra skončila remizou, bylo půl třetí v noci a já jsem si uvědomil, že jsem udělal chybu v pravidlech, když jsem vylíhnul několik hermanů hned vedle Riel v bažinách.

    BTW jak je to s líhnutím hermana do teleportu v bažinách ?

    Gor s Armageddonem - poprvé, co jsem zažil Gora na třetí úrovni.

    Skvělá vychytávka:
    Eleanor má na 3. úrovni pohyb o 12 polí: teleportovala se k vědmě přes hermana a píchla Zorkala, který stál 2 pole od Vědmy...

    ...Podobnými akcemi hrdinové vzali Zorkalovi 2 - 3 životy, ale až do konce to byla šíleně vyrovnaná hra.

    Je možné remizovat ?

    - Tuhle otázku jsem si kladli celou dobu.

    Hra prostě skončila po šesti hodinách chybou v pravidlech líhnutí hermanů,
    do té doby 4 hrdinové na třetím levelu honily Zorkala

    DOKOLA...DOKOLA...DOKOLA A DOKOLA
    po herním plánu.
    MATHES
    MATHES --- ---
    KERWIL: jop
    PECA
    PECA --- ---
    KERWIL: dik, mezitim jsem to nasel ve foru. vyjimku tvori zavaly vytvorene ritualem, nestvury a postavy, skrze ty to lze.
    KERWIL
    KERWIL --- ---
    PECA: Nevsiml jsem si odpovedi, tak pro jistotu. Vzdalenosti se pocitaji tak, jako by musel hrdina danou vzdalenost ujit. To znamena, ze pres prekazky ani "vzdusnou cestou" tedy nelze. Plati to jak pro telelporty, tak pro kouzleni.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    L_DAMIAN: Bohuzel jsem nemel dost casu, takze hra lezi stale jeste rozehrana na stole. Zatim jsou vsichni hrdinove zdravi, dva jsou na druhem levelu, Zorkal taky. Prvni stret dopadl ve prospech hrdinu prave diky tomu, ze Zorkal neznal sebrane predmety. Samozrejme vse se muze jeste zmenit, zvlast pokud pouziju vsechny predmety a karty a prestanu mit v rukavu prekvapeni, ale zatim to vypada pozitivne.
    L_DAMIAN
    L_DAMIAN --- ---
    ALISTAIR: a kdo vyhral? :o))
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    MATHES: Podle mě si je hráči ukázat můžou.
    MATHES
    MATHES --- ---
    ALISTAIR: zajimalo by me jak je to pri vice hracich s pokladama... muzou si je ukazat? nebo je muzou ukazat pouze hracum, kteri stoji na vedlejsim poli? nebo je nesmi ukazat stejne jako pozehnani?
    NIGHTINGALE
    NIGHTINGALE --- ---
    Ja si posledni dobou pohravam s myslenkou, ze bz mohlo byt zajimavy, kdyby se hra ozvlastnila nejakymi nepovinymi questy - ukoly, za jejichz splneni by byla nejaka velmi prijemna odmena v zavislosti na slozitosti ukolu... napriklad pro hrdiny moznost pribrat do hry dalsi postavu... No a jak svetla tak temna strana by po jednom takovem ukolu dostala bud rovnou na zacatku hry nebo, coz by mohlo byt jeste zajimavejsi, az po nekolika odehranych kolech. Priklad zabij strasliveho upira, zabij 5 kostlivcu... nebo za Zorkala udrz na hrbitove po tri kola aspon tri zombiky... atd... Ted jde asi o to, aby to prilis nenarusilo system hry...
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    ZELGARIS: Chyby, které rád odpustím, bych přirovnal k tomu, když v Heroesech omylem překliknu a místo toho, abych na nestvůru zaútočil, k ní jen dojdu.

    Jinak jsme zkoušeli s Vanaprasthou verzi, kdy Zorkal nevidí ani poklady (přičemž krysy a hermany samozřejmě poctivě zveřejním) a myslím, že je to velmi zajímavá varianta. Bohužel už by k tomu člověk potřeboval stojánky na karty, protože jsem musel pořád koukat, která postava má které požehnání a zároveň, která postava má aktuálně který poklad, což bylo trochu na hlavu, ale jinak je to výborný systém, jak i zkušeného Zorkala překvapit a začít boj aspoň trochu pořádně :)
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    ALISTAIR: No divej, tak treba zapomenuta zombie, ktera zustane stat a nepohne se, to je proste chyba stratega. Tohle bych fakt neradil mezi chyby, ktere disbalancuji hru, protoze jiny hrac by se mohl rozhodnout se zombii nepohnout.
    V takovem pripade by uz clovek mohl promijet a vracet zpet "sry, ja si nechtel vyvolat dva kostlivce, ale jednu silnou".
    Ovsem neco jineho je treba, kdyz ma Zorkal lihnout nestvury a zapomene na to. (nicmene, na tomto miste lze slovickarit, protoze u Zorkala je napsano napsano, ze muze vyvolat, ne ze musi, nebo automaticky vyvola, takze i toto by se dalo vylozit jako chyba stratega ^_^)

    Jinak Riel a Gorgony, to je vec, na kterou jsem minuly tyden doplatil 3x v jedne hre a to jenom proto, ze jsem proste vzdycky zapomnel. V idealnim pripade (nejlepe tedy v pocitacove podobe) by existoval nekdo, kdo by pripominal hrdinum jejich moznosti a zakazoval Zorkalovi utocit na Riel Gorgonami ^_^

    Kazdopadne pristup na hruby pytel hruba zaplata schvaluji, ale viz vyse. pokud treba Zorkal zapomene vyvolat nestvuru, tak to je podle me disbalance hry a tedy by mu melo byt umozneno ji vyvolat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam