• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALISTAIRDorn - desková hra
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    NIGHTINGALE: Ale Orfeova melodie sama taky nic nezmuze. Je treba mit zaroven minimalne ohnivy dech a jeste neco, protoze orfeova melodie sama nestvury jen kousek posune, ale nezabije. I kdyz to ale mas a sesles, tak to neni nic nez vyhoda, protoze Zorkal, zvlast na vyssich urovnich, nebo kdyz se sbiraji artefakty, svoji armadu zas rychle obnovi a postavy jsou casto zranene z boje a jdou se nekam lecit a nez se uzdravi, tak je armada uz zas v plne sile obnovena...
    NIGHTINGALE
    NIGHTINGALE --- ---
    Nemam sice nahrano dostatecny pocet her, ale taky mi prijde (spis intuitivne), ze je hra lehce naklonena v Zorkaluv prospech, pokud ve hre neni Orfeova melodie, ktera v rukou zkusenych hracu predstavuje pohromu pro Zorkalovy nestvury a skoro bych si dovolil tvrdit, ze se rovna automatickemu vitezstvi hrdinu. Urcite by me zajimalo, jestli ma podobne zkusenosti vic hracu.
    MATHES
    MATHES --- ---
    VANAPRASTHA: Nechapu, co je tim tvym "kruckem". Jestli je tech kol 5, nebo 10 je uplne jedno. Kdybys vyhral hru (tzn zabil vsechny hrdiny, coz se nestalo) tak by se s lehkym prehanenim dalo mluvit o "prvnim krucku", ale za tehle podminek?! Nemam ten dojem.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    VANAPRASTHA: To je sice hezké, ale opět to nic nedokazuje.

    Dorn je jak víme založený hodně také na náhodě. Proto záleží na rituálech, požehnáních, pokladech a nalosovaných nestvůrách, zda postava zemře nebo ne, zda se dojde o to jedno kritické políčko nebo ne. "Dokazovat" něco v systému založeném z určité části na náhodě je prostě nesmysl. Ano, je možné, že gaussovská křivka rozptylu výsledků je posunutá směrem k Zorkalovi, ale nikdy to nemůžeš "dokázat", jenom přidat další hru do statistiky, která opět nic nedokazuje, ale jen ilustruje trend.
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    ...kdyby ten nápad nevyvstal jako přirozený výsledek po tolika hrách, tak bych ho sem ani nepsal jako teorii.
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    Tak dobře krůček je to dohromady s tím faktem, že mě můj přítel - pařan se kterým jsem hrál víc než dvacet her nedokázal porazit bez jiného požehnání. A v ostatních hrách to bylo podobné, pokud jsem neudělal nějakou hroznou blbost.
    Pokud si myslíte, že mluvím jen na základě jedné poloviční hry, tak se mýlíte. Není to tak. Možná jsem jich tady z vás - kromě autorů - odehrál nejvíc.

    BTW těch kol bylo víc než 5. Možná jich bylo deset, ale to je jedno.
    CENIS
    CENIS --- ---
    KERWIL: kdyz hraju za hrdiny sam, dava mi to mnohem vice moznosti nez pri hre za zorkala, a kdyz hraje za hrdiny vic lidi, libi se mi prave nazorova roztristenost, dohadovani se kam jit, co udelat. proste lidsky aspekt nekoho kdo ti kryje zada ale prece jen kryje hlavne ty svoje :)
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    VANAPRASTHA: Ac to delam velmi nerad, musim se zastat Alistaira a souhlasim s jeho nazorem.

    Jenom tak BTW, kdyz si rozbalim tedka Dorn, budu hrat za hrdiny bez orfeovy melodie a polospicimu bratrovi reknu, ze hraje za Zorkala a jestli se vzda v patem tahu a on na to kyvne a vzda se, znamena to, ze je to jeden krucek k vyvraceni "orfeovy teorie".
    Uznavam, ze to zni absurdne, ale uplne stejne mi zni ta vase rozehrana hra s Alistairem - maji imho stejnou vypovidaci hodnotu, tedy nulovou.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    VANAPRASTHA: Není to krůček. Mýlíš se.
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    PIETA: Díky za komentář. Je to mi to fuk. Jestli se má moje "orfeovská teorie" osvědčit, tak se osvědčí teprve časem. Samozřejmě jednu krátkou hru nepovažuju za důkaz ničeho. Ale je to první krůček k ověření "orfeovské teorie".

    MATHES: Ano ještě jsem jí neobhájil. To ukáže čas. :-)
    BTW možná to bylo víc než 5 tahů, ale je to fuk. Akorát se mě dotklo, když mě Alistair nařkl z nespravedlnosti - to opravdu nemám rád. Měl by na to právo, kdybych prohrál, ale takhle nemůže tvrdit vůbec nic, dokonce ani to, že ta hra nic nedokazuje - nedokazovala by nic, kdybychom to vzdali oba dva ... takhle je to první krůček k potvrzení "orfeovy melodie". :o)

    ALISTAIR: Viz výše. Ale je fajn, že tady ten klub trochu ožil. O to jde, ne ? :-)
    KERWIL
    KERWIL --- ---
    CENIS: Ahh, manipulovat temnymi silami a vyvolavat rozlicna monstra jejichz vlastnosti i slabiny musi zkombinovat do smrticiho mixu, to u me vzdy prevysovalo pred rodinnym podnikem hrdinu, kteri se navic mnohdy nemohou dohodnout kam se vlastne vydaji a jakou strategii zvoli. Zorkal je ve vsem sam (alspon prozatim :o) ), coz je jeho nevyhoda i sila. Rozhodne po vice nez peti letech hrani mi Pan Dornu prijde stale jako vlemi pritazliva volba a jeho moznosti jsou oproti hrdinum minimalne ekvivalentni...
    MATHES
    MATHES --- ---
    VANAPRASTHA: ty asi vazne nechapes o co tu jde vid? V prvni rade jde tvoji teorii, kterou jsi neobhajil. Ano prohra je prohra, ale tuhle konkretni nemuzes pouzit pri argumentaci pro tvoji teorii. Bylo to 5 tahu a to opravdu nic nedokazuje.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    VANAPRASTHA: Vzdát hru lze z mnoha důvodů. Jen jeden z nich je lepší strategie na straně vítěze. Kromě lepší strategie to může být dáno také náhodou, například náhodou při výběru nestvůr, náhodou při lízání pokladů, v pozdější fázi náhodou při výběru rituálů. V tomto případě ti klidně přiznám lepší strategii (i když byla silně podpořená nalízáním nestvůr), ale znova opakuju že to nemá nic společného s užitečností nebo neužitečností karty orfeova melodie. Pokud ti to stále ještě nedochází, měl bys někdy otevřít učebnici logiky.
    PIETA
    PIETA --- ---
    VANAPRASTHA: Výhra po pěti tazích se počítá na mistrovství, ale nevypovídá zas tak moc o tom, kdo má lepší strategii, pokud už v tom okamžiku nebylo jasné, kdo by nakonec vyhrál.
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    Chápu to jinak - totiž tak, že když jeden z hráčů vzdá hru a řekne druhému, že vyhrál - ať už za jakýchkoli podmínek a v jakémkoli kole hry - od jednoho do 256-ti kol - (pokud k tomu není násilím donucen, ale rozhoduje se ze svobodné vůle)

    - tak se tím potvrzuje lepší strategie na straně toho který vyhrál !

    ALL: Chápe to tu někdo jinak ? Že snad ten, kdo vzdává hru a přiznává prohru v polovině je na tom lépe ? Nebo si myslíte, že výhra po pěti tazích nic nedokazuje, jak říká Alistair ?
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    VANAPRASTHA: Jenže to jste hráli celou hru. Prosím rozlišuj že není výhra jako výhra. Když ti to ukážu na extrému tak pokud hru vzdám hned první kolo, když jsou postavy ještě na okrové cestě, tak by sis to taky přičítal jako potvrzení "orfeovy teorie", ale přitom by to nepotvrzovalo vůbec nic.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    VANAPRASTHA: Ano, vzdal jsem hru a řekl jsem "vyhrál jsi". Nicméně to bylo po několika kolech od začátku hry a všechny postavy byly dosud živé a zdravé. Zorkal měl dvě krve, postavy dvě zkušenosti. Vzdal jsem hru proto, že bych musel buďto ustoupit nebo použít dvě požehnání naráz, což se neshodovalo s mou představou ideálně rozehrané hry a nebavilo by mě další dvě hodiny hrát s tím, že jsem během prvního útoku nezúročil své síly dokonale. Hra proto nižádným způsobem nepotvrdila konkrétní užitečnost orfeovy melodie, protože přítomnost téhle karty by moje rozhodnutí přerušit hru nijak nezměnila.
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    STRYX: Jo s Muflonem někdy dáme. Zatím to ale vidím na březen.
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    BTW včera jsem porazil svého zkušeného dorn - pařana se stejnými podmínkami jako Alistaira - mohl si vybrat všechny požehnání, kromě orfea.
    (Prohrál a ani mě neřekl, že jsem nepoctivý. :-)
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    ALISTAIR: Pokud vím, tak jsi řekl: "vyhrál jsi" ... takže buď dbalý svého slova a neosočuj mě z nepoctivosti. Nepoctivý jsi ty, když popíráš své slovo. A pomni, že slovo dělá muže "Alistaire" !
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam