• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FALLENANGELKnowledge management - řízení znalostí
    FERENCZY
    FERENCZY --- ---
    navara> dobre, tak se ale stejne shodneme na tom, ze to chce min hybrid obou systemu :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FERENCZY: ano, ale zatimco ty chces mit kategorie jako doplnek, ja chci mit jako doplnek tagy (zda se to byt detail, ale muze to vyznamne ovlivnit app)
    FERENCZY
    FERENCZY --- ---
    "s tim, ze material muze byt clenem vice kategorii" - to je ten hybrid kategorii a tagovani, jak jsem psal, ne?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FERENCZY: rozhodne si to chci radit do grub (s tim, ze material muze byt clenem vice kategorii) - s "tagonly" systemem jsem se setkal u googlemailu a musim rict, ze casem v tom zavlada neprehledny bordel, jakmile pocet tagu preroste vyssi nez velmi maly pocet, zlaty kategorie...
    FERENCZY
    FERENCZY --- ---
    navara> chce to informace bud fulltextove indexovat nebo opatrovat klicovymi slovy (jak se ten system jmenuje na webu - tagy?), kategorie jsou naprd, max jako doplnek navic...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NYX: ze zoufalstvi zvazuji, ze se preci jen naucim v jave a neco multiplatformniho si napisu sam... proti webovemu repozitari jako takovemu nic nemam (ostatne si ho preci muzu zridit i na localhostu :), ale nechci pro praci s velkym objemem dat pouzivat prohlizec - imho. k tomu proste neni stvoren... ale nevim jak budu resit hledani v doc/xls/... :\
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    NAVARA: Ono když vytváříš nástroj pro řízení znalostí, je webová aplikace logická volba, protože potřebuješ spojit velké množství uživatelů najednou.
    NYX
    NYX --- ---
    NAVARA: taky hledam neco podobneho. obcas mrknu co se deje tady, vypada to zajimave a pokud to nejak dokazi realizovat, mohlo by to byt hodne zajimave...
    http://nepomuk.semanticdesktop.org
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    trochu se tomu podoba http://www.ktdms.com/ , jen to je webove se vsemi nevyhodami z toho plynoucimi :(
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    POTHEAD23: to jsme porad u tech adresaru, coz nechci - chci mit moznost odkazu na dokumenty, abych nemusel mit duplikovane ukladane informace... (neco jako symbolicke odkazy na linuxu, jenze tam zas neni googledesktop....)
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    JAZZZ: Děkuji. Je potřeba sledovat kontext, že?
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    NAVARA: google desktop :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    FALLENANGEL: no von by nejakej technik s integralem mohl treba podotknout neco o fyzikalnim vyznamu informace, entropii a energii ukryte v informaci, ale sproste slovo management v nazvu ma asi tenhle klub smerovat uplne jinym smerem :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ha, to tu schazelo :) tak aspon se rovnou zeptam - shanim software (databazi) na vedeni, kategorizaci a vyhledavani veskerych mych dokumentu - predstava je takova, ze si vytvorim nejake kategorie, v nich temata a do nich zacnu ladovat vse od textovych poznamek, pres dokumenty, prezentace, tabulky, po audio, videa,... - proste vse, co bylo doposud v adresarich na disku.

krom indexovani obsahu (kde to jde) bych pak chtel zalohovat prostym vypalenim databaze.

nevite o necem vhodnem? idealne linuxim, ale jsem smiren s nutnosti emulace windows...
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    POTHEAD23: Aha, chápu. Byznys se naštěstí nestaví na filozofických problémech a nejednotných definicích, takže bych tyhle žabomyší spory přenechal technikům s integrálami a pokusil se věnovat KM.
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    Neexistuje jednotná definice informace :)

tak se teda ještě vyjádřím - tohle je obecně problém, protože v 95 procentech případů se informacemi obecně zabývají TECHNICI. to jsou takoví ti lidé, co místo toho, aby si integrálou vytřeli zadek, tak na tu zkoušku choděj tak dlouho dokud ji nedaj :)

čili já to to budu jen tak sledovat, protože pro mě je informace především filozofický problém. howgh.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Jinak škoda, že pan Ivánek nebude na konferenci v Ostravě. Rád bych se s ním setkal. Takhle budu muset do Prahy :)
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Není ta posloupnost spíš data -> informace -> znalost -> moudrost? Dej nám sem prosím svoji definici informace, protože teď evidentně nemluvíme stejným jazykem.

Ano, lidi od byznysu všechno zmrvěj. Všichni by se měli dát na vědu.
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    Jinak mně to je šumák, jen jsem chtěl upozornit, že výraz "znalost není informace" je výrok nepravdivý, opačná k pravdivému výroku "znalost je informace". Takže tím bych tu svou participaci zřejmě ukončil, ale toho Ivánka doporučuju každýmu, kdo by o tomhle chtěl chytře žbrblat
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    no já nevim, správně by bylo v tvém kontextu "informace není znalost" ale to co jsi napsal ty, je prostě blbost, protože znalost je pouhou podmnožinou "informace". Informace je totiž úplně všechno, i žugr je zkamenělá informace :)

no je vidět že jakmile se do těchhle věcí míchaj lidi z "byznysu" tak je to v hajzlu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam