• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    ACHERON: stejnej duvod, proc je u nas asi 10 vyzkumu na socialni kapital. proste si myslej, ze regrese odhaluje pravdu. a nejsou to evropsky utlachany kontemplativci.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    má někdo nějaké rozumné vysvětlení, proč je tolik dementních amerických článků v prestižnách žurnálech založeno na vícenásobné log regresi???
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KLUZAU: jo, pod to bych se podepsal.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    Acheron: Keller hlavní tlačí mediálně na dekonstrukci sociálního státu, čistě v praktické politice. Sociální stát nemá smysl bez kapitalismu a naopak. Co si z něj pamatuju, tak nedává moc odpovědí ani tvrzení, jak by to mělo být, spíš vznáší otázky typu: "kdo nahradí sociální stát, protože bez něj se zvyšuje sociální vyloučenost a podstatná část společnosti padá dochudoby". Když mluví o těch svých třídách, taky mě to uplně nebere ale když komentuje reálnou politiku a mluví o jejích dopadech, zní dost přesvědčivě a čerpá také ze současných zdrojů (sociální politika v západní evropě apod.). Pak ani nevadí, že píše tónem ne jako sociolog ale aktivista.
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    PELENDUR: diky za Millwardy :)

ceny zalezej od metody sberu, zpusobu vyberu, popr. cilovy skupiny. nahod nacrt zadani. urco jsou tu lidi, ktery nejaky ceny priblizny ti poslou :)

kval.: taky zalezi od metody, technik, lokace, kriterii vyberu atp.
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    SEVIK: kontroly, standardy sberu (PAPI, CAPI/CASI, CATI, CAWI), atp. napr. u kvality se zkousej vystipavat profi respondenti atp.
    SEVIK
    SEVIK --- ---
    BALVAN42: Ohledne toho SIMARu. Co vlastne dneska dela SIMAR? Provadi kontroly, nebo cim garantuje kvalitu?
    PELENDUR
    PELENDUR --- ---
    no když už jsme u toho tak jakožto studenta sociologie na FF by mě zajímaly ty cenové nábídky. Jak se to nyní pohybuje - kvalita/kvantita a různé společnosti?

Ještě jste zapomněli na Millwardy...
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    hej hoši, je tu někdo z fakulty, která má přístup do databází žurnálů routledge?
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    BALVAN42: jo, to jo, to bylo první kriterium - proto jsem nezminil SANEP, jestil jsem teda neco neprehledl... me nejde do hlavy rozdil v tech cenovych nabidkach porad :)
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    ACHERON: jestli jsou v SIMARu, tak by to mělo bejt ok. šel bych i po týhle linii. Jestli člen ESOMAR a SIMAR, tak bych se nebál.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    PIROSH: ale tak se stemmarkem mám zkušenost, proto mě zajímá ten zbytek :)
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    ACHERON: A stemmark (a když jsme u toho tak určitě i Ipsos:)
    BOBR
    BOBR --- ---
    ACHERON: ...a SANEP.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    DUNAR_: mě by teda obecně zajímal názor na kvalitu celorep šetření obecně u hlavních hráčů na trhu - hlavně Median, GfK, TNS, NMS
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    dotaz: mate nekdo zkusenosti s kvalitou prace Factum Invenio? pokud ano, tak jake? díky.
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    ACHERON: jeste je to aktualni s tim SAGE?
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    DUNAR_: ZUPA DUPA, čeknu tě v pondělku
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    ACHERON: jo, mozny, me jen prislo vtipny, ze se k tomu keller docetl az tedka.
    Btw SAGE mam az v pondeli...

BOBR: ja bohuzel francouzsky nectu, takze nevim. :-/

PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    BOBR: vždyť to je cílem vědy - maskovat realitu -, ne? :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam