• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    APOSTRI: "Cigoši", "nepřizpůsobiví" a "přistěhovalci" byli holt trháky minulých pár sezón a tadleta témata jen nyní nahradili ještě mediálně nevytěžení bezďáci a feťáci. Mě připadá, že nejde o moc významnou změnu, jen se "pozornost" médí přeorientovala na jinak definované obětní beránky. Jako horší mi připadá, že se to propojuje s reálnou politikou - viz ten v praze nedávno schválenej "akční plán", házení klacků pod nohy Naději či přesun centra pro pomoc závislejm někam mimo město.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    APOSTRI: strany si uvedomuji nezajem a znechuceni lidi "politikou" (viz snaha o nove tvare atp) a tak se je snazi aktivizovat pomoci podbizivych hesel nazacujicich vyreseni "problemu" ktere by kazdy rad videl "vyreseny". jen chteji aby lidi prisli k volbam a strany tak neprisly o hlasy vinou radikalnejsich hesel radikalnejsich stran.
    ekonomizace mysleni fandi "reseni problemu". strany se snazi pusobit cinne a cilevedome. jsou odrazem spolecnosti.

tvuj zaver je prvni metou, lze jit dale. verim, ze to dokazes. muj je jen druhou.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    APOSTRI: jo, je to tak. je třeba nějak ulovit důchodce
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    Zajimalo by mně co si jako kolegove sociologove myslíte o těch předvolebních sloganech, které se teď oběvují ze všech stran (aspoň tady na Praze 5) hlasající věci jako "Ne feťakům, bezdomovcům a hernám!" či "Nulova tolerance faťakům!" apod.

Mně osobně to zneklidňuje a přijde my pravděpodobně to za
    a) důsledek toho že politici určují své slogany a programy podle svých průzkumu veřejného mínění.
    b) doklad toho že se politika (a tedy asi i veřejné mínění) radikalizuje a začíná mít sklony zase k nějakému honu na čarodějnice nebo tak něco.

Co mně na tom přijde nejhorší (a odsud všechna hodnotova neutralita stranou) je fakt že se to otačí proti těm socialně nejslabším a nejbezmocnějším lidem (bezdomovcům) a proti zavíslím na drogách, které by sice společnost měla řešit, ale ne kopancem do ksichtu.
    KONNY
    KONNY --- ---
    nevím, jestli jste si všimli, ale 2. září zemřel Shmuel Eisenstadt...
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    DUNAR: super! hodilo by se to do auditka o islamu
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    DUNAR_: super, dikec :¨)
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    Tohle je pro všechny, kteří dosud v otázkách kapitalismu tápají. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=qOP2V_np2c0&feature=player_embedded

In this RSA Animate, renowned academic David Harvey asks if it is time to look beyond capitalism towards a new social order that would allow us to live within a system that really could be responsible, just, and humane?

This is based on a lecture at the RSA (www.theRSA.org).

DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    Handbook of Contemporary European Social Theory, Ed. by Gerard Delanty, 2006, Routledge
    http://www.social-sciences-and-humanities.com/pdf/contemporaryeuropeansocialtheory.pdf

http://www.social-sciences-and-humanities.com/pdf
    - tady jsou další dobrý E-booky!

Enjoy! :-)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ONDREJR: tak to je fajn, alespoň jsem to neskenoval úplně zbytečně oproti asi pěti jiným knihám, nad jejichž skenováním jsem strávil dva dny a pak zjistil, že je něco jako gigapedia... :-)
    ONDREJR
    ONDREJR --- ---
    ACHERON: Fakt mne to potěšilo!
    MAFO
    MAFO --- ---
    ACHERON: covece, zajem by byl, esli dovolis mrknout ;-)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ACHERON: skvele!!! presne takovy text mi chybel
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    MAFO: nz, jen to je i smymi poznamkami myslim co jsem si delal pri zpracovani do casti disertace :) tu uz mam hotovou, tak kdyby nekdo mel zajem o castellsovu teorii spolecnosti, jeji vyvoj a koreny v kostce, muzu dodat :)
    MAFO
    MAFO --- ---
    ACHERON: diky!
    MAFO
    MAFO --- ---
    ACHERON: to bych bral ;-)
    (CP mam, jinak v pdf nic)
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    ech, pravda
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    PALO_FABUS: ne, to je Ogburn, padesát let zpět
    PALO_FABUS
    PALO_FABUS --- ---
    ACHERON: to je ten, co přišel s teorií kulturního zpoždění?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam