• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    mám problém s jedním Millerovým výrazem k delikventním subkulturám:

"focal concerns" - nevíte jak se to překládá do češtiny?

KONTEXT: Miller tvrdí, že život nižší třídy, společně se všemi odlišnými kulturními skupinami, je charakterizován souborem „FOCAL CONCERNS“ . Tyto "FOCAL CONCERNS", společně s jejich protiklady, jsou následující:

(i) zaujetí týkají se spíše problémového chování, než dodržování zákona;
    (ii) houževnatost a mužnost spíše než slabost a zženštilost;
    (iii) chytrost nebo úspěch díky duševním schopnostem v protikladu k naivitě nebo úspěchu skrze rutinu;
    (iv), vzrušení a napětí v protikladu k nudě a bezpečí;
    (v) víra v osud, štěstěnu nebo štěstí, v protikladu ke kontrole nad prostředím; a nakonec
    (vi) samostatnost a svoboda v kontrastu k závislosti a omezením

díky moc....

DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    Člověk v tísni | Kdo nemá vzdělání, nemá budoucnost
    http://www.clovekvtisni.cz/index2.php?id=113&idArt=1641
    PHANTA_RHEI
    PHANTA_RHEI --- ---
    ALTAR_OF_FILTH:

Questionnaire Design
    http://www.cc.gatech.edu/classes/cs6751_97_winter/Topics/quest-design/
    Survey Design - How to Begin your Survey Design Project - Creative Research Systems
    http://www.surveysystem.com/sdesign.htm#design
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    VON_GILOTINE: THX :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    respektive ta jeho klasicka bichle.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    ACHERON: To samozřejmě budu, jak píšu. Jen z hlediska úspory času, zachování důstojnosti atd. bych rád věděl, co dělám dopředu.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ALTAR_OF_FILTH: Bohužel, raději doporučuji konzultovat s někým, kdo má zkušenost s tvorbou dotazníků.
    ALTAR_OF_FILTH
    ALTAR_OF_FILTH --- ---
    Dotaz
    Potřebuji dát dohromady dotazník. Naposledy jsem nějaký dělal před 6 lety a tlak na úroveň nebyl tehdy příliš vysoký. Bude to po mně ještě kontrolovat profík, ale nerad bych, aby to vypadalo, že jsem ho sestavoval v přechodném pominutí smyslů.

Nemá někdo typ na nějakou metodologickou příručku etc.? Optimálně na webu (času málo, práce hodně), ale i knížka potěší (něco jako "Mistrem dotazníků s impaktem snadno a rychle").

Děkuji.
    KOLAC
    KOLAC --- ---
    ACHERON: budem smejd a priznam sa nechal som si na fore podpisat :)))
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ANDREW23: zkusil jsi google? :)
    ANDREW23
    ANDREW23 --- ---
    ahoj. potřeboval bych poradit kdo se věnoju rodinným strategiím, které se týkají vzdělání dětí v rodině. díky
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    odkoupim od Baumana Myslet sociologicky pokud se to nekomu vali doma a chce se toho zbavit, diky :)
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    BLEESKO: díky ti!
    BRKOUS
    BRKOUS --- ---
    Zdravim,
    celkem nutne potrebuji knihu Media Spectacle od Douglase Kellnera, kdyby nekdo mohl zapujcit nebo mel idealne v pdf. formatu, odmena ho nemine!
    KOLAC
    KOLAC --- ---
    rozhovor s Z. Baumanom v nasom periodiku :)

Zygmunt Bauman: Dnešná atmosféra je pre vystrašenú väčšinu - Pravda.sk
    http://spravy.pravda.sk/zygmunt-bauman-dnesna-atmosfera-je-pre-vystrasenu-vacsinu-pop-/sk_domace.asp?c=A101119_184416_sk_domace_p29
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    Drazí,

poptávám následující knihy, ideálně elektronicky, ale i použité hmatatelné:

1) Deeb, Lara (2006). An Enchanted Modern: Gender and Public Piety in Shi'i Lebanon. Princeton: Princeton University Press.

2) Juergensmeyer, Mark (2003). Terror in the Mind of God. The global rise of religious violence. Berlekey: University of California Press.

3) Contested Citizenship: Immigration and Cultural Diversity in Europe (Social Movements, Protest and Contention)
    Ruud Koopmans (Author), Paul Statham (Author), Marco Giugni (Author), Florence Passy (Author)

Za pomoc či radu budu nejvděčnější! (amazon i google books znám:)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    Ahoj, pot5eboval bych celkem nutn2 kopiii nebo scan prvních 53 stran z knihy Shaping technology/building society: studies in sociotechnical change. Jsem schopnej za to dát i nějakej halíř, mám doma okopírovanou celou knihu a těch prvních, důležitých, padesáct stran se mi ztratilo... :-/
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ty jo kdo dnes nemá přístup na jstor? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam