KCE: Anketu bych samozřejmě mohl udělat. Problém je však v tom, že jde o teoretický výzkum v tom smyslu, že nemáme výzkum jako takový dělat, ale jen popsat (na 20 000 znaků) jak bychom postupovali.
Čili např. Vybral jsem si toto téma, protože..., u koho to budu zkoumat, jak je určím, jaký si zvolím výzkumný problém, jaké si položím výzkumné otázky, jaké si vytvořím (pracovní) hypotézy, na základě jaké teorie je vytvořím, jak pojmy v hypotézach definuju, jak určím vzorek a pokud jde třeba o kvantitativní výzkum, tak to mohu zakončit dotazníkem. Toť vše.
Napíšu do té práce, že by vhodným řešením mohlo být i vytvoření jednoduché ankety, která by mi v dané problematice nějakým způsobem pomohla najít základní problém a na základě ní bych mohl stanovit hypotézy.
Svým způsobem se ale o nějakou anketu už můžu opřít. V komisní zprávě za poslední období jsem našel vyhodnocení internetového dotazníku spokojenosti se stravovacími službami Správy kolejí a menz UP. Jediné však, co z tohoto dotazníku mám je toto:
Nejlépe je hodnocena výdejna jídel Holice. Index spokojenosti celkem za studenty dosáhl 75,1 %. Celkový index spokojenosti všech zákazníků v roce 2011 činí 78,4 %.
Můžu na tom postavit svůj výzkumný problém
Jaká je spokojenost studentů Univerzity Palackého se stravovacími službami poskytovanými Správou kolejí a menz UP?, ze kterého pak udělám dílčí otázky jako - Jsou studenti spokojení s prostředím? Jsou spojení s kvalitou jídla? Jsou spokojení s cenou?
Z toho bych pak udělal hypotézy, které bych testoval pravděpodobně na základě dotazníku...