úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Programovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
BUTHRAKAUR
---
---
11:03:46 11.5.2011
1 odpověď
GOSHEWAN
: nikdy jsem to v realu neresil, ale melo by to jit pres CallbackContract (
http://www.codeproject.com/KB/webservices/ChatRoom.aspx
) nebo pres nejakej timer na klientovi + polling
PJOTRIK
---
---
20:51:16 10.5.2011
nejaky tip na dobrou knihovnu pro praci s grafama? myslim grafy z teorie grafu, zadny kolace :-)
GOSHEWAN
---
---
16:53:20 10.5.2011
Pokud jsem to pochopil spravne, mam stejny problem jako
http://stackoverflow.com/questions/4114875/using-a-wcf-callback-duplex-service-synchronously
GOSHEWAN
---
---
16:26:05 10.5.2011
1 odpověď
dotaz:
Mam WCF Server (S1), na ktery se pripojuje klient (K) a vola metodu, ktera vraci nejaky vysledek. Metoda na serveru vola jiny server (S2), ktery vrati ID pozadavku a po nejake dobe zavola zpatky prvni server (S1) a preda mu vysledek oznackovany tim ID, takze si to ten prvni server spoji a vrati jako navratovou hodnotu ten vysledek zpet na klienta (K).
Takze to vypada nejak takhle:
K -> S1 -> S2
...
S2 -> S1 -> K
Problem je v tom, ze komunikace K <-> S1 je synchronni, zatimco S1 <-> S2 asynchronni (muze trvat relativne dlouho). Na S1 jsem to zkousel resit pres
EventWaitHandle
a
WaitOne()
, ale tim se mi cely server zasekne. Problem je v tom, ze to cele bezi v jednom threadu a pri volani
WaitOne()
server S1 nezvladne obsluhovat dalsi pozadavky vc. toho, ktery mu rekne, ktery handle ma uvolnit.
Mate nekdo napad, jak tohle resit? Nebo jak se to resi obecne? Zkousel jsem vselijake kombinace
ConcurrencyMode
a
InstanceContextMode
a bud to delam spatne a nebo to nevede k reseni...
MORMEGIL
---
---
13:52:26 10.5.2011
+1
NECROMAN
:
KB909264
?
LOOCAS
---
---
12:07:33 10.5.2011
NECROMAN
: Nezáleží náhodou na nějakym nastavení Policies v prostředí Win? Tam by pak stačil i dotaz na to, co je zakázaný atp... Ale to jen hádám, jistej si tim nejsem. :)
NECROMAN
---
---
12:04:34 10.5.2011
2 odpovědi
dotaz - hledam nejaky jednoduchy regularni vyraz pro overeni spravnosti username a machinename ve windows - napr. pro file a folder name je primo v systemu seznam zakazanych charu, je neco podobneho i pro username/groupname/machinename?
TENCOKACISTROMY
---
---
22:27:13 9.5.2011
MILL
: A co si to napsat rovnou v SQL jako funkci/view a na to teprva napojit EF?
TENCOKACISTROMY
---
---
11:03:43 3.5.2011
NECROMAN
: Naprosto :)
NECROMAN
---
---
10:47:16 3.5.2011
1 odpověď
TENCOKACISTROMY
: hmm, takze to je mi u WCF servicy celkem jedno, ne? :)
TENCOKACISTROMY
---
---
10:33:58 3.5.2011
1 odpověď
NECROMAN
: Jestli si dobre pomatuju, tak StringCollection se da upravovat pres PropertyGrid ve winforms.
NECROMAN
---
---
10:31:31 3.5.2011
1 odpověď
Dotaz, je nejaky rozumny duvod pozivat StringCollection namisto List<string> se kterym se da mnohem lepe pracovat v Linq, pouzivat ToList() a pod. ?
NECROMAN
---
---
15:43:15 29.4.2011
JACHYMKO
: vyresil jsem to prozatimne obj.GetType().ToString().Contains("xy") a to funguje
MORMEGIL
---
---
15:40:35 29.4.2011
JACHYMKO
: Ale vždyť on tohle právě nechce, ne?
NECROMAN
---
---
15:07:44 29.4.2011
jak je mozne, ze kdyz jsem si dal na jedno misto cond. breakpoint "obj is a<b>", tak mi to breaklo i tehdy, kdy obj je typu a<string> ? to nefunguje genericky test is v cond. breakpointu nebo jak?
TENCOKACISTROMY
---
---
14:29:15 29.4.2011
SHIGORBIRDMAN
: Jeste by se ti mohl hodit atribute [Browsable(false)] - ten zarizuje, ze se ta property nezobrazi v propertygridu.
SHIGORBIRDMAN
---
---
14:20:20 29.4.2011
1 odpověď
oooh, dekuji na tisicekrat
SHIGORBIRDMAN
---
---
6:50:49 29.4.2011
ten idiotsky c# winfom designer me asi pripravi o zdravi :(
mam problem s custom controls, ktere maji public property moje vlastni typy - pokud jsou pouzite v nejakem jinem custom control nebo winforme, idiotsky designer si kdysi nejak ulozil jejich hodnoty do resources a ted pada pri jejich deserializaci... teda nekdy... nekdy pomuze clean solution, restart visual studia a rebuild, jindy ani to ne, jednou jsem to vyresil tak, ze jsem z jednoho controlu ten custom smazal a znovu pridal (a pak to zazracne zacalo fungovat vsude... az do pristiho restartu....)
netusite nekdo co s tim? neni nejaky attribute, kterym bych zakazal designeru si ty hodnoty ukladat? XMLIgnore (coz je asi tim, ze podle toho, co je psano v resource.resx pouziva binarni) a NonSerializable mi na property nechce dovolit...
Funguje, resp nefunguje, to naprosto bizarne a podivne... aktualne mi to hlasi, ze se zmenil serializovany typ, protoze ocekaval Visimath.Vector a dostal Visimath.Vector....
NECROMAN
---
---
12:22:48 28.4.2011
JACHYMKO
: asi se na to podivam reflektorem - preci tam misi byt nejaky interni preklad formatu 'd' na dd.MM.yyyy u ceskeho CultureInfo, ne?
NECROMAN
---
---
11:40:31 28.4.2011
Dotaz - jak ze standardniho formatu DateTime, ktery se zapisuje jednim pismenem
string[] standardFmts = {"d", "D", "f", "F", "g", "G", "m", "o", "R", "s", "t", "T", "u", "U", "y"};
ziskat plny zapis pro dane CultureInfo ve tvaru napr dd/MM/yyyy ?
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam