• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    BRAP242: vyreseno - v rootu webu je adresar kterej se jmenoval Administration - a to ho matlo ;-)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    no covece z nejakyho duvodu to tak neni a vraci to 402
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    BRAP242: A to znamená co, „fungoval“? Naprosto typickým použitím routování v MVC je formát ~/Controller/Akce, ve tvém případě tedy pokud máš AdministrationController a v něm akci Index, bude pro toto URL volána při implicitním nastavením routování, aniž bys musel něco dalšího registrovat.
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    cus, mam dotaz:

    jakou route mam zaregistrovat v ASP.NET MVC aplikaci, aby mi fungoval nasledujici odkaz:

    http://localhost:36022/Administration/

    dik!
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    VITI: no, pri takovy ty klasicky editaci vsech vlastnosti objektu/radku v gridu ztracis informaci o kontextu, proc ta zmena vznikla a nemuzes na ni dal reagovat, coz nekdy vadi. Napr mas v gridu seznam zakazniku, uzivatel zmeni X jak ho napadne, mimo jiny treba i cast adresy a pokud ma aplikace nejak reagovat napr. na prestehovani zakaznika, tak vznika problem. Reseni je jasne definovat operace, ktery se daji s danym objektem provadet (ty commands, jak jsem psal) a pro kazdou z tech operaci mit ten "detail" form, jak jsi psal. Pak ma aplikace sanci lip reagovat na ruzny situace/zmeny a treba i lip podporovat business.. ale to je tu asi spis OT :) Podivej se na CQRS, kde je tohle dovedeny do extremu.
    VITI
    VITI --- ---
    BUTHRAKAUR:
    a) uaa, pravda. Z nejakeho examplu mi tam jeste zustalo prevedeni kolekce na ToList(), kde vazba na db context zmizel ... pres ObjsectSet to jde ok. Dik.

    b) tohle je jen demo-test, ale co myslis tim 'explicitnim stylem pres jasne definovany commands' ? Udaje needitovat v radku gridu, ale v 'detail' formu ci tak neco ?
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    VITI: jestli nactes entity z EF contextu, nahazis je do kolekce a tu kolekci/jeji prvky primo editujes v gridu, tak jde porad o tu samou entitu, ne? Nemel by byt potom duvod zpetne promitat nejaky zmeny a EF by si mel dirty entity sam odchytit, jestli teda umi dirty entity tracking podobne jako NH (EF nepouzivam). Jestli mi teda neco neuniklo a netransformujes to nekde na nejaky DTO...

    Jinak pokud nejde o nejakou uplne nejprimitivnejsi aplikaci, tak bych doporucil needitovat primo v gridu, ale delat zmeny vic explicitnim stylem pres jasne definovany commands.
    VITI
    VITI --- ---
    mam trochu zmateny dotaz ... cvicne zkousim MVVM pod WPF + Entity framework.

    Pro zobrazeni v DataGridu pretransformuju db entitu na ObservableCollection ... vsechno pekne jde :-)
    Jak pak ale ulozit pripadny zmeny v tehle collection provedeny na gridu ? tj jak promitnout zpetne zmeny do te puvodni db entity ? nebo na to jdu uplne blbe ?

    tady resi neco podobneho WPF Application Framework - Suppression for EntityObservableCollection
    ESY
    ESY --- ---
    JACHYMKO: to je prave dalsi vyhoda ze droid se zpe do vseho moznyho :] kdezto wp7, krom toho ze nejsou nikde. jsou jeste urceny na founy.. ale encham se prekvapit. me se wp7 jako platforma libi, ale nehodlam se venovat necemu co je v cerveny knize. [ nebo jaka to je s tema vymrelejma druhama ]
    ESY
    ESY --- ---
    NECROMAN: andoid s jejich licencnima podminkama trh jentak neprestane bavit:]]
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Chci pouzit tridu "PerformanceCounter" pro zjistovani stavu CPU na vzdalenym pocitaci. Co je potreba, abych udelal, aby mi to tam dovolilo pristup?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ESY: ja to beru jako konicek, sebezlepsovani a treba i moznost vyhrat nejakou cenu :)
    Stejne tak mi prijde, ze je jen otazkou casu, nez lidi prestane Android a iPhone bavit - vzdyt to ma kazdy, "to je trapne" :)
    ESY
    ESY --- ---
    NECROMAN: jen takovej mensi 1/2OT.. po vcerejsim shlenuti tehle vysledku, se nabizi otazka, proc sakra ztracet s wp7 cas :]]
    http://www.gsmarena.com/gartner_report_on_q3_smartphone_market_android_keeps_dominating-news-3388.php
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    MILL: Můžeš si napsat vlastní filtr (pokud ti nestačí chování [HandleError]), viz např.: http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2008/07/14/asp-net-mvc-preview-4-release-part-1.aspx
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    vysel novy Toolkit pro WP7 SDK
    New Windows Phone Toolkit Nov 2011: Overview and Getting Started | WindowsPhoneGeek
    New Windows Phone Toolkit Nov 2011: Overview and Getting Started | WindowsPhoneGeek
    http://www.windowsphonegeek.com/tips/Windows-Phone-Toolkit-Nov-2011-Overview-and-Getting-Started
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    JACHYMKO: Potom to tedy odchytávat vyložené na úrovni routes v Global.asax
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    MILL: OnActionExecuting? Přetížíš a dáš do try-catch.
    MILL
    MILL --- ---
    Da se v MVC nejak globalne "zabalit" vsechny actions do try catch, kde bych odchytaval tu exception a zapisoval ji do logu ?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    GOSHEWAN: kolega na to narazil vcera na stejnem miste, tak mi dnes psal poznatek:
    Tried ReferenceEquals and it didn't seem to make any difference.
    I beginning to think that it's an issue with the debugger. Even though the debugger steps into the block and hits the throw statement, the exception isn't thrown and the code keeps on executing. When I actually set the object to null, however, the exception is thrown. This could just be a feature in VS.
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    SAJAGI: jen upřesním, pokud nastravím preCondition="managedHandler", tak se daný modul nespouští nejen pro statický obsah, ale ani nikde jinde (tj. ani ne pro MVC controller, apod.)
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    Řeším tu jeden problém - ASP.NET MVC 2, .NET 3.5, IIS 7.5 express integrated. Chci dosáhnout toho, aby se mi určitý http modul nespouštěl pro statický obsah. Bohužel, pokud nastavím runAllManagedModulesForAllRequests="false", tak se mi nespustí žádný modul, který má preCondition="managedHandler". Tuší někdo proč? (chtěl bych to takhle nastavit právě pro ten můj modul, ale nespouští se ani FormsAuthentication, apod.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam