• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    MILL
    MILL --- ---
    SMOKY: po konverzi na vlastni dto to jede v pohode, jen jsem si vsiml, ze do service reference v klientovi, ktera se generuje automaticky ze service se ted pridava jak entita, tak i nove dto, jak zamezim tomu aby se generovala i ta entita, ktera uz je zbytecna ?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MILL: Z principu by melo bejt jedno, na jaky platforme ta web service bezi. Pro predavani dat bych pouzil nejaky DTO, pouziti entit imho neni moc rozumny.
    MILL
    MILL --- ---
    Dostal jsem se k jednomu projektu

    klientska aplikace je WinForm + WCF client, psano v .NET 3.5
    serverova cast je WebService + Linq to SQL opet .NET 3.5

    je pozadavek prepsat to do Entity Frameworku a zatim narazim na same problemy, klient ma zustat na 3.5ce
    pod .NETem 3.5 EF neincluduje fk sloupce do modelu, da se pres wcf klienta pripojovat k WebService na s .NET a EF ve verzi 4 a posilat cele objekty ?

    AREX
    AREX --- ---
    Potreboval bych radu, nebo spis nejake nasmerovani, jak k tomu pristupovat.

    Mam aplikaci napsanou prevazne v javascriptu. Po prvnim nacteni uz je vse resene jen pomoci ajaxu a nedochazi k zadnym refreshum. Na serveru bezi ASP.NET 4.0, kde mam vlastnorucne napsanou REST sluzbu poskytujici data, ktera jsou v MSSQL databazi. Pouzivam Linq 2 Sql pro nacitani dat. Nevyuzivam serverove MVC.

    Tedka je pozadavek, aby se periodicky kontrolovalo, jestli na serveru nejsou nova data a pokud ano, tak je poslat, abych mohl aktualizovat zobrazeni a klientovi. V idealnim pripade bych chtel posilat jen zmenene hodnoty, ale to neni tak zasadni, jelikoz jde o intranetovou aplikaci, takze velikost dat na siti neni az tak zasadni.

    Premyslim jestli pouzit System.Web.Caching spolu s SqlCacheDependency, ale nevim jestli je to dobry napad v souvislosti s Linq2Sql a spis to neublizi vykonu. Co myslite ?
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    BRAP242: vyreseno - v rootu webu je adresar kterej se jmenoval Administration - a to ho matlo ;-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    dotaz, lze nejak zautomatizovat pousteni urcite aplikace pod jinym uctem (typicky konzolovka, ktera potrebuje pro beh ucet s pristupem k databazi)? at nemusim pokazde zadavat jmeno a heslo, ale nejlepe mit jen nejaky bat na spusteni?
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    no covece z nejakyho duvodu to tak neni a vraci to 402
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    BRAP242: A to znamená co, „fungoval“? Naprosto typickým použitím routování v MVC je formát ~/Controller/Akce, ve tvém případě tedy pokud máš AdministrationController a v něm akci Index, bude pro toto URL volána při implicitním nastavením routování, aniž bys musel něco dalšího registrovat.
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    cus, mam dotaz:

    jakou route mam zaregistrovat v ASP.NET MVC aplikaci, aby mi fungoval nasledujici odkaz:

    http://localhost:36022/Administration/

    dik!
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    VITI: no, pri takovy ty klasicky editaci vsech vlastnosti objektu/radku v gridu ztracis informaci o kontextu, proc ta zmena vznikla a nemuzes na ni dal reagovat, coz nekdy vadi. Napr mas v gridu seznam zakazniku, uzivatel zmeni X jak ho napadne, mimo jiny treba i cast adresy a pokud ma aplikace nejak reagovat napr. na prestehovani zakaznika, tak vznika problem. Reseni je jasne definovat operace, ktery se daji s danym objektem provadet (ty commands, jak jsem psal) a pro kazdou z tech operaci mit ten "detail" form, jak jsi psal. Pak ma aplikace sanci lip reagovat na ruzny situace/zmeny a treba i lip podporovat business.. ale to je tu asi spis OT :) Podivej se na CQRS, kde je tohle dovedeny do extremu.
    VITI
    VITI --- ---
    BUTHRAKAUR:
    a) uaa, pravda. Z nejakeho examplu mi tam jeste zustalo prevedeni kolekce na ToList(), kde vazba na db context zmizel ... pres ObjsectSet to jde ok. Dik.

    b) tohle je jen demo-test, ale co myslis tim 'explicitnim stylem pres jasne definovany commands' ? Udaje needitovat v radku gridu, ale v 'detail' formu ci tak neco ?
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    VITI: jestli nactes entity z EF contextu, nahazis je do kolekce a tu kolekci/jeji prvky primo editujes v gridu, tak jde porad o tu samou entitu, ne? Nemel by byt potom duvod zpetne promitat nejaky zmeny a EF by si mel dirty entity sam odchytit, jestli teda umi dirty entity tracking podobne jako NH (EF nepouzivam). Jestli mi teda neco neuniklo a netransformujes to nekde na nejaky DTO...

    Jinak pokud nejde o nejakou uplne nejprimitivnejsi aplikaci, tak bych doporucil needitovat primo v gridu, ale delat zmeny vic explicitnim stylem pres jasne definovany commands.
    VITI
    VITI --- ---
    mam trochu zmateny dotaz ... cvicne zkousim MVVM pod WPF + Entity framework.

    Pro zobrazeni v DataGridu pretransformuju db entitu na ObservableCollection ... vsechno pekne jde :-)
    Jak pak ale ulozit pripadny zmeny v tehle collection provedeny na gridu ? tj jak promitnout zpetne zmeny do te puvodni db entity ? nebo na to jdu uplne blbe ?

    tady resi neco podobneho WPF Application Framework - Suppression for EntityObservableCollection
    ESY
    ESY --- ---
    JACHYMKO: to je prave dalsi vyhoda ze droid se zpe do vseho moznyho :] kdezto wp7, krom toho ze nejsou nikde. jsou jeste urceny na founy.. ale encham se prekvapit. me se wp7 jako platforma libi, ale nehodlam se venovat necemu co je v cerveny knize. [ nebo jaka to je s tema vymrelejma druhama ]
    ESY
    ESY --- ---
    NECROMAN: andoid s jejich licencnima podminkama trh jentak neprestane bavit:]]
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Chci pouzit tridu "PerformanceCounter" pro zjistovani stavu CPU na vzdalenym pocitaci. Co je potreba, abych udelal, aby mi to tam dovolilo pristup?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ESY: ja to beru jako konicek, sebezlepsovani a treba i moznost vyhrat nejakou cenu :)
    Stejne tak mi prijde, ze je jen otazkou casu, nez lidi prestane Android a iPhone bavit - vzdyt to ma kazdy, "to je trapne" :)
    ESY
    ESY --- ---
    NECROMAN: jen takovej mensi 1/2OT.. po vcerejsim shlenuti tehle vysledku, se nabizi otazka, proc sakra ztracet s wp7 cas :]]
    http://www.gsmarena.com/gartner_report_on_q3_smartphone_market_android_keeps_dominating-news-3388.php
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    MILL: Můžeš si napsat vlastní filtr (pokud ti nestačí chování [HandleError]), viz např.: http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2008/07/14/asp-net-mvc-preview-4-release-part-1.aspx
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    vysel novy Toolkit pro WP7 SDK
    New Windows Phone Toolkit Nov 2011: Overview and Getting Started | WindowsPhoneGeek
    New Windows Phone Toolkit Nov 2011: Overview and Getting Started | WindowsPhoneGeek
    http://www.windowsphonegeek.com/tips/Windows-Phone-Toolkit-Nov-2011-Overview-and-Getting-Started
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    JACHYMKO: Potom to tedy odchytávat vyložené na úrovni routes v Global.asax
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam