• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    STANDART
    STANDART --- ---
    zdravím, cím že budu možná trochu mimo OT tohohle klubu, ale kdyby náhodou někdo sháněl uplatnění se s .NETem (C#) v praxi, pošlete mi email na standartne@gmail.com s předmětem JAVA. V současné době mám cca 5 pozic (od juniorních přes zkušené programátory k seniorním samostatným programátorům (architektům). Prostě kdybyste poptávali nějakýho toho kapříka a programování vás baví, dejte vědět.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Zdar, hledame posily do naseho vyvojovyho tymu ( http://infinitum.cz/novinky/otevreny-pracovni-pozice.html ).

    Za dobre odvedenou praci nejen dostanete penize, ale bude vam i dekovat hromada hracu. Prace je to zajimava, rozhodne se nekoduje dokola porad to samy a pracovni kolektiv je v pohode.
    MILL
    MILL --- ---
    Jestli je to OT tak sorry:

    Mame v TFS 3 branches a stala se mi zajimava mec. Udelal jsem check-in 3 souborů v prostřední větvi (B). Po merge changesetu to vetve(A) jsem je commitnul i v cilove vetvi. A ted kdyz dam merge z A do B tak ikdyz je nic nezmenilo, tak TFS mi po merge hlasi ze tyto tri soubory maji pending change, ale pritom kdyz je spolu porovnam jsou v obou dvou vetvich identicke.
    A kdyz dam check-in a merge zpet, tak jsou opet tyto 3 soubory s pending change, takze bych si je mohl pri merge prehazovat z jedne vetve do druhe neustale dokola.

    Ma to nejake reseni nebo nastaveni, jak rict tfs ze tyto soubory jsou stejne, tak at mi je nemerguje
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MORMEGIL: Sorry, poslal jsem blbej link. Spravne je tento.

    Uvnitr ty funkce nacitam data z ty samy databaze, ale potrebuju, aby do sebe ty transakce nezasahovaly.
    Konkretne mi jde o to, aby bez ohledu na to v jake transakci se ta funkce vola, tak aby vzdy nacitala data pomoci "snapshot isolation level". Normalne bych to udelal v ramci procedury v T-SQL, jenze tenhle izolacni level jde aktivovat pouze v pripade, ze ten snapshot isolation level je aktivovanej hned na zacatku spusteni celyho toho skriptu - coz se blbe zajistuje.
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    TENCOKACISTROMY: No to teda nevím, jak tamta moje otázka souvisí s tvým problémem. :-) Enlist=false říká, že toto připojení se nemá účastnit (případné) právě aktivní distribuované transakce. Chápu dobře, že uvnitř tabulkové funkce se připojuješ někam jinam a DataReaderem tamodtud něco čteš? A jak _chceš_ aby to fungovalo z hlediska transakčnosti? Podle _toho_ musíš navrhovat řešení.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Mam SQL-CLR tabulkova funkci, ktera nacita data a vraci vysledky pres "yield return".
    Na SO (link) jsem zjisti ze nastavenim "Enlist=false" v connection stringu mi zacne ten "yield return" fungovat kombinaci s nacitanim dat z datareaderu.

    Otazka: Mate nekdo tuseni, jestli je tohle validni a hlavne bezpecny reseni?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DARKREIDER: to prave ne, potrebuji nejak pseudonahodne prerozdelovat polozky do N kolekci podle jmena...ale asi nejsnazsi bude
    "name".GetHashCode() % totalCount
    DARKREIDER
    DARKREIDER --- ---
    Dictionary alebo Hashtable by nepomohlo?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    rychly dotaz - mam napr N krat list<string> a novou polozku, kterou chci podle jejiho hashe zaradit do jedne z techto N listu, jak na to?
    teoreticky je mi to jasne, seradit listy, zjistit hash, najit zobrazeni z hash => [0,1) a najit mapovani z [0,1) do urciteho listu, ale jak to provest?
    REEFER
    REEFER --- ---
    Doplneni od grandwizarda - nemuze to bejt prej junior. Velky veci se pry nauci u nas, ale solid zaklady uz musi mit. Takze slightly intermediate.

    Koncim. Sorry za spam, ale verim, ze to neni hnusna nabidka. :)
    REEFER
    REEFER --- ---
    ..mimochodem. Geewa.com (provozujeme hry.cz, max uspesny projekt Pool Live Tour na facebooku a spustili jsme novou Pirates Poker tamtez) hleda .NET junior programatora. Mame tu jednoho grandwizarda se sidekickem, kteri to vsechno nemaji sanci stihat a hrozne bychom brali juniora az intermediate skills (ale pro master ma sanci taky) do tymu.

    Skvely az rodinny kolektiv, prace na nenudnejch projektech - presneji NA HRACH (childhood dream come true) .. za sebe to tu muzu doporucit.

    info v poste.
    BATRS
    BATRS --- ---
    JACHYMKO: nedivim se ze to tu sefujes ))))))
    BATRS
    BATRS --- ---
    JACHYMKO: tak odmenu bych navrhl v pripade ze by mi byl nekdo ochotnej pomoct to da rozum
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    jednoduchy dotaz - jak v silverlightove aplikaci v kodu preklopit obrazek vodorovne/svisle a ulozit ho tak? konkretne jak toto provest ve WP7.1 SDK?
    BATRS
    BATRS --- ---
    cau, hele mam takovou prosbu nemate tu nekdo jednoduchou aplikaci ve visual c# na knihovnu? jako seznam autoru, knih v nejakym prostredi, nebo neco podobnyho na ten zpusob? potreboval bych to do skoly a nevim si s tim rady diky.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    JANFROG: My mame maximalne do deseti spojeni. A nikdy se na ten samej port nepripojuje vic nez jedno spojeni. Achjo :|.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    TENCOKACISTROMY: No, ono to pada jen nekdy, co jsme vypozorovali tak se to projevi jen kdyz je hodne kratkych spojeni v malem casovem useku. Vypada to na nejaky synchronizacni problem.

    Resime to tak, ze produkce jede na Linux/Solaris strojich :-) Kdyz je cas, tak koukame do kodu kde by to mohlo byt a prokladame to nadavanim na nekonecnou imbecilitu vyvojaru/designeru Windows (nebo alespon ja :-)
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    JANFROG: To by pak nemohlo fungovat skoro nic, ne?
    Jak to resite?
    Me v zasade az tak moc neboli ten pad (i kdyz to je dost neprijemny), staci mi kdyz ta sluzba dal pobezi a bude schopna vykonavat svoji praci. I za cenu restartu procesu.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    TENCOKACISTROMY: Mame podobny problem, tedy ne s .NETovou aplikaci, ale s aplikaci co pouziva sockety. Cas od casu shnijou vnitrni struktury toho C API...asi Ti to nepomuze, ale dost mozna problem neni v .NETu ale v socket API...
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Stacktrace nemam, pac to co jsem si vykopiroval, tak nekde zmizelo. Asi jsem si to okno omylem zavrel :(.

    Nicmene, az to priste nastane, doplnim to. Pomatuju si ale, ze to ten stacktrace vedl skutecne ze socketu.

    Par zajimavej linku jsem nasel - treba to nekomu v budoucnu bude k necemu dobry:
    http://stackoverflow.com/questions/2823440/troubleshooting-net-fatal-execution-engine-error
    http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en/clr/thread/40e8e7e7-d051-49b7-ba2c-509b210a9736
    http://stackoverflow.com/questions/4074585/attempted-to-read-or-write-protected-memory-this-is-often-an-indication-that-ot

    Muzu to zkusit zkompilovat a spustit pod 4.0, ale vzhledem k tomu ze nejsem schopnej to vyvolat (oh, jak ja tyhle chyby rad ...), tak to je takovy cekani na Godota.

    Az nekam pokrocime, tak dam vedet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam