• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SHIGORBIRDMAN: ja sem to nevyloucil, jen jsem zacinal v dobe, kdy nejaka literatura se tezko velmi tezko shanela, naucil sem se na spoustu veci prijit sam, proste je nejak vykoumat. ted mi to internet akorat ulehcuje
    ale je pravda ze kdybych zacinal ted, tak si proste knizku koupim, ale to jsou minimalni naklady, za to co clovek muze ziskat.
    ESY
    ESY --- ---
    SHIGORBIRDMAN: on hlavne internet trpi problemem cyklickyho hovna... :D nekde nekdo posne kody neaky sracky. a vsichni to lajkujoua siri dal aniz by to zkusili..
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    Celkove s nazorem na skoleni (omg) atd souhlasim s
    ANDY_WARHOL. S vyjimkou literatury, je prilis mnoho veci, ke kterym je fakt lepsi mit knizku, nez slozite preskakovat po internetu a snazi se najit neco odpovidajiciho. Nemluvim samozrejme o prazakladnich trivialnich vecech a nebo masivne pouzivanych vecech, o kterych je tolik tutorialu, ze se proste neco najde vzdycky.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    ESY: jj, prekladatel pracujici za minimum, nerozumici ani zbla co vlastne preklada, nasledne jeste vylepsujici terminy, pak z toho lezou krasne veci, do par takovych knizek jsem nakoukl ;) programatorske knizky v CZ nikdy :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    zalezi jeslti tu knizku preklada nejaky prekladatel, ktery tomu houby rozumi, pak je to asi nepouzitelne, ale mel sem za to, ze tohle se snaed uz nedeje.
    ESY
    ESY --- ---
    ANDY_WARHOL: hlavne kdyz nekdo opreklada veci ktery jsou sto let zazity .. a ja pak dumam co tim basnik chce sdelit:D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja bych se na cestinu vykaslal, je to mor, clovek pak tezko hleda neco na internetu, kdyz potrebuje poradit. treba takovy lokalizovany dot netovy hlasky to je chutovka, nastesti tu mame http://unlocalize.com/
    ESY
    ESY --- ---
    CERMINEK: v cestine nevim ale silne nedoporucuju knizky o programovani v cestine :D dost casto nevis o cem ten clovek co ji pise mluvi :D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CERMINEK: proto sem radsi sel studovat jiny obor :) humanitni to mi dava zase vzhled do jinejch veci.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    ESY: Dík :) doufám, že je k mání i v češtině... Sice anglicky umím, ale čeština je přeci jen pohodlnější...


    ANDY_WARHOL: Dobře řečeno... naučit se softit sám je asi nejlepší. Pak ale člověk vyrazí na vysokou a má problém jako já :D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ovsem je tu varianta ze na to proste nemas, coz znamena jen, ze tvoje mysleni neni nastaveno spravnym smerem. taky sem znal takoveho cloveka, snazil se nekolil let, ale mel problem stezi pochopit join u selektu. jakej koliv slozitejsi algoritmus proste nedokazal pochopit. pokud ses ten typ, tak se nenaucis nic. a ani skoleni by ti nepomohlo. (jeho se snazil ucit jeho kamarad, velmi dobrej programator, nekolik let, byl u nej ve firme holka pro vsechno, s tim ze se nauci programovat, ale nenaucil se to za 4 roky a to se snazily mu to vysvetlit ruzni programatori a na kurzech snad byl. nic. proste to neslo)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALCATOR: ja ti neco povim hochu, na firmu se vykasli. nevim kolik ti je, takze osloveni hochu mozna neni to spravne, ale dam ti dobrou radu.
    ale predpokladam, ze jsi jeste mlady. nauc se programovat. je to to nejlepsi co pro svoji budoucnost muzes udelat. zadne jine zamestnani ti neposkytne takove vydelky, pokud nebudes chtit stravit roky na skolach. a ani potom se nenajde moc zamestnani, ktere by byly financne lepsi. a jeste neco zkusenosti na zaver.
    skoleni = na vsech skolenich kde sem byl, sem mel problem neusnout. na nejdrazsim, kam me jedna firma poslala (stalo asi 20 tisic) nam ukazali zaklady oracle, co bych se doma naucil asi za hodinu dve, kdybych chtel. proste je to k nicemu
    literatura = knizka stoji par set, ale vetsinou ji ani clovek nepotrebuje, internet je mnohem lepsi ucebnice.
    coaching = to mi evokuje teambuildingy a podobny zmrdiakce, bud rad kdyz to nedostanes, je to jenom voser.

    ja sem se naucil vsechno sam, je to nejlepsi. akorat na zacatku to je tezsi, ale predstav si, jak to bylo tezky pro me. v dobe kdy sem mel prvni pocitac (commodore 64) a ucil se programovat, tak zadnej internet nebyl. a sehnat knizku o programovani bylo temer nemozny. moji spoluzaci shaneli hry na kazetach a ja se ucil asembler a basic, nebylo mi to celkem k nicemu, ale ziskal sem tim schopnost premejslet jako programator a vyhodu v pozdejsim uceni pouzitelnejsich jazyku, jakysi vzhled do problematiky a touhu po tom se neco noveho dozvedet. dnes mam dobrou praci v nemecku, moji spoluzaci maji problem se uzivit v moste. takze tu nefnukej a uc se, kazda hodina co do toho vrazis tveho casu se ti x krat vrati. ver mi.
    ESY
    ESY --- ---
    CERMINEK: za me klasika :]
    Amazon.com: Professional C# 4.0 and .NET 4 (Wrox Programmer to Programmer) (9780470502259): Christian Nagel, Bill Evjen, Jay Glynn, Karli Watson, Morgan Skinner: Books
    http://www.amazon.com/Professional-4-0-NET-Wrox-Programmer/dp/0470502258
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    ANDY_WARHOL: školení C#, literatura, coaching... To, že filehelpers jsou zdarma, je pěkné, ale coby samouk prostě narážím na problémy, se kterými si nevím rady (ale ano, když nad tím pár dní posedím, tak ty namespaces a projects a solutions asi pochopím).
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj.

    Mám takový dotaz / nedotaz. Studium mě donutilo se začít učit softit v C#, což je pro mě dost obtíž, jelikož jsem se léta OOP vyhýbal a nejvíce softiv v C, php, Assembleru, Mosaicu a podobných strukturovaných jazycích. Nemáte prosím tip na nějakou publikaci, která by problematiku tříd, konstruktorů, polymorfismu apod. vysvětlila? Sice jsem si jednu knížku už pořídil, ale zrovna dobrá pro pochopení není a to co jsem vygooglil mi toho taky zrvona moc nedalo...

    THX
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ESY: jo, mam. Kdykoliv jsem potreboval parsovat nejaky CSV apod textaky, tak mi tohle stacilo. Proste si vyrobis tridu s par atributama podle formatu toho souboru a hotovo..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALCATOR: koukam na ten web, ta knihovna je zadarmo, i pro komercni pouziti, co si myslel tou investici ?
    ESY
    ESY --- ---
    BUTHRAKAUR: mas stim teda dobry zkusenosti ?:] zatim to nepotrebuju ale abych si to event nekam poznamenal :D
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    BUTHRAKAUR: Jo, zkusím firmu přesvědčit, že když jí generuju úspory v řádu sto tisíc euro, tak by do mě mohli trochu investovat :-)



    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ALCATOR: delas chybu ;) pokud to teda nema byt jen jako C# cviceni..
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    BUTHRAKAUR: Jsem natolik začátečník, že je pro mě "instalace" knihovny filehelpers v tuto chvíli příliš složitá. Hledal jsem _funkci_, a ne knihovnu.

    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ALCATOR: http://www.filehelpers.com/ ti ty tvoje CSV nezvladne? s tim jsem si zatim vzdycky vystacil..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam