ALCATOR: ja ti neco povim hochu, na firmu se vykasli. nevim kolik ti je, takze osloveni hochu mozna neni to spravne, ale dam ti dobrou radu.
ale predpokladam, ze jsi jeste mlady. nauc se programovat. je to to nejlepsi co pro svoji budoucnost muzes udelat. zadne jine zamestnani ti neposkytne takove vydelky, pokud nebudes chtit stravit roky na skolach. a ani potom se nenajde moc zamestnani, ktere by byly financne lepsi. a jeste neco zkusenosti na zaver.
skoleni = na vsech skolenich kde sem byl, sem mel problem neusnout. na nejdrazsim, kam me jedna firma poslala (stalo asi 20 tisic) nam ukazali zaklady oracle, co bych se doma naucil asi za hodinu dve, kdybych chtel. proste je to k nicemu
literatura = knizka stoji par set, ale vetsinou ji ani clovek nepotrebuje, internet je mnohem lepsi ucebnice.
coaching = to mi evokuje teambuildingy a podobny zmrdiakce, bud rad kdyz to nedostanes, je to jenom voser.
ja sem se naucil vsechno sam, je to nejlepsi. akorat na zacatku to je tezsi, ale predstav si, jak to bylo tezky pro me. v dobe kdy sem mel prvni pocitac (commodore 64) a ucil se programovat, tak zadnej internet nebyl. a sehnat knizku o programovani bylo temer nemozny. moji spoluzaci shaneli hry na kazetach a ja se ucil asembler a basic, nebylo mi to celkem k nicemu, ale ziskal sem tim schopnost premejslet jako programator a vyhodu v pozdejsim uceni pouzitelnejsich jazyku, jakysi vzhled do problematiky a touhu po tom se neco noveho dozvedet. dnes mam dobrou praci v nemecku, moji spoluzaci maji problem se uzivit v moste. takze tu nefnukej a uc se, kazda hodina co do toho vrazis tveho casu se ti x krat vrati. ver mi.