• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    URZA
    URZA --- ---
    btw jsem si prave vsiml ze asp.net razor atd dali opensource http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2012/03/27/asp-net-mvc-web-api-razor-and-open-source.aspx

    super :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    me ani tak nevadi chodit do prace, jenze sem ted ve firme, ktera za to stoji, nejlepsi zamestnavatel, problem je z to je v reichu a ja se budu muset vratit, protoze moje zena tu nechce byt na porad. a prave se desim toho, ze bych zase byl v nejake ceske firme.
    je to opravdu nebe a dudy
    ESY
    ESY --- ---
    URZA: bejt to v praze ;]
    URZA
    URZA --- ---
    My máme s pár kolegy (podnikáme na sebe, hledáme si klienty atd.) vlastní "kancelář" - pronajatý byt (brno), který bereme jako "místo kde člověk může vklidu pracovat", kvalitní repro, kuchyňka, no managers:).. do velké firmy bych už jen tak nešel.. užil jsem si zaměstnanecký poměr ve velké i malé firmě a zpětně to fakt nechápu... teď naopak přemýšlíme o tom jestli přibrat další lidi do týmu.. posledních několik let děláme c#/wpf tak jestli si někdo ceníte samostatnost a baví vás programovat, tak klidně pošta :)

    hm a neuděláme anonymní anketu platů? by mě docela zajímalo jak tu na tom nyxáci jsou.. dvou-dimenzionální s osvc/zamestnanec na jedné ose a po desítkách rozfázovaný příjem na druhé ose?
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    JANFROG: jo, o nejakem cowork centru nebo vlasnim kanclu jsem premyslel taky.


    LOOCAS: nj, si nevyberes :)
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    Na tohle je celkem dobře stavěnej Hub např. Prostě se tam sejde pár lidí stejnýho zaměření, pokecaj, povyměňujou si zkušenosti a pak se zas můžou vrátit zpět do svý homeoffice. :)

    Mě freelancování z domova taky lezlo chvíli na palici, tak jsem si založil firmu a najal lidi a mám zas lidí až po krk. :D:D
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Jo jo, homeoffice mam necely rok a celkem mi to zacina vadit. Jako prace je "dream job", 1 za 2 mesice vylet do Nemecka + sem tam nejake prednasky nekde po univerzitach, ale i tak...nekdy vazne uvazuji o tom, ze si nekde ve meste pronajmu co-kancl...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SHIGORBIRDMAN: tak jeslti ses jen zalezly doma tak to chapu, ale tahle prace bude obnaset hodne cestovani po svete, takze to nebude takovy nudo
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    ANDY_WARHOL: ja takhle funguju (s dvoumonitorovym pocitacem, notebookem, tablety a hromadou konzoli kolem dokola jednoho custom made stolu) uz peknych par let... a uz se mi ten homeoffice celkem prejida, docela bych i sel nekde nekam delat zase na cas do kanclu, jen jsem nejak nenarazil na vhodny kancl a praci :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja si udelam svoji kancelar, kde budu jen ja a muj trimonitorovy pocitac, slusny bedny, takze nebudu muset mit ty otravny sluchatka a to se bude programovat jedna radost, pri testovani softu si strihnu vytvoreni tracku :) uz se na to moc tesim, zadnej debilni zmrdimanazer me nebude otravovat.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    ANDY_WARHOL: To byl prave dobrej efekt! :)
    STANDART: Jo, napriklad tyhle.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    Open space je peklo.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: navic zadny dane, hehe :)))
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja uz se nikde zamestnat nenecham, az se vratim do cr, tak mam poresenou spolupraci s jednou firmou z kanady, budu makat doma na softwaru pro muzikanty, to je mnohem zabavnejsi programovani nez co sem doposud delal, z ty nudy uz by mi jeblo.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PJOTRIK: ja mam problem se soustredenim, takze open space je pro me peklo.
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    STANDART: hmm, vzpomenu si na tebe za pul roku, to me ceka rozmysleni co dal...

    ANDY_WARHOL: Ohledne toho openspacu, jsem taky proti nim, ale ted ve firme mame velkou kancelar kde nas sedi 14. Coz zni uz desive, ale podarilo se dosahnout toho ze tam nejsou zadny manazeri, obchodnici nebo supportisti, ktery by pri praci byli hlasity, tak se to docela da.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    vubec mi prijde, ze nekteri personaliste (tim myslim ty primo ve firmach) jaksi nechapou, ze z programatorem tezko muzou zachazet tak aby to urazelo jeho inteligenci. co si kolikrat vymejslej je tak debilni, ze se clovek musel cejtit trapne za ne.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    soolventnost a ochota platit by samozrejme stacit nemela, to by mela byt samozrejmost, za me muzu rict, ze me odrazuji firmy plne zmrdimanazeru, nechci zadny teambuildigy a podobny kokotiny, natoz nejaky koucing a obdobne ptakoviny. chci bejt zavrenej v kancliku, kde me nikdo nebude otravovat, abych se mohl plne soustredit na svoji praci, tzn. zadnej open space
    STANDART
    STANDART --- ---
    TENCOKACISTROMY: za obří firmy je nejspíš pokládáno IBM, HP, Oracle, ICZ, Adastra, je to tak?

    Abych pravdu řek, tak ty mezi mýma klientama nejsou (jen department jedné ze zmíněných, který ale má 40 členů namísto 900 četné armády svojí matky).

    Já osobně mám nejraději společnosti mezi 100 - 300, které jsou stabilní, bonitní a hlavně - zaměstnanec tam není jen vyměnitelné kolečko v soukolí, ale vazby jsou natolik úzké, že jsou v manažery v přímém kontaktu (minimální komunikační šumy) a očekává se od nich osobní přístup, nejsou to jen vývojové krysičky zavřené v openspace, navíc s minimem byrokracie.

    Jinak dostat se dneska k dobrému kandidátovi je fakt umění. Nestačí už ani solventnost, dobrá pověst a ochota platit. Dokonce poptávku nestačí už pokrývat ani Jobsy - naopak, co se bavím s klienty, vyplývá mi z toho, že platit za reklamu na jobsech jsou vyhozený peníze. Teď to vypadá tak že přijde doba, kdy se budou headhuntovat i HTML kodéři. Jediná šance je mít dobré vztahy, pověst a být ve správnej čas na správným místě (něco jako Horst Siegel - nic jiného ani neuměl)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TENCOKACISTROMY: no trvalo to snad pul roku, melo to hlavne blbej efekt v tom, ze pak se nabizely mnohem nizsi platy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam