• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jaka je aktualni moznost jak se dostat nejlevneji k visual studiu (nepocitam warez)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Seznam sessions na Build 2014 konferenci je uz venku, vyvojarske Vanoce zacnou uz ve stredu :)
    Build 2014 | Channel 9
    http://channel9.msdn.com/Events/Build/2014
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    GARFIELD: nějak mi to rozeznělo zvonečky v hlavě, když jsi zmiňoval, že si děláš vlastní GIT, protože apiary.io s tím "nějak" souvisí (jak přesně nedokážu vysvětlit), a mohlo by být užitečné to nějak podporovat (jak přesně nedokážu vysvětlit). Více ID ALMAD, nebo google "apiary"
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    ALCATOR: nesleduji, proc?
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    GARFIELD: Ahoj, to, co dělá ALMAD (apiary.io), sleduješ?
    MINUSQ
    MINUSQ --- ---
    Podpora pro Mercurial? Ale nevim jak je oblibeny, a jestli jsou si natolik s Gitem podobni, ze to nebude kotel prace a k nicemu...
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    omlouvam se za repost z [ CVS, SVN, HG (Mercurial), GIT a jine verzovaci systemy plus nastroje s tim spojene - Trac, Retrospectiva... ], ale rad bych ziskal, co mozna nejvetsi feedback

    Potreboval bych radu, kam smerovat dalsi vyvoj. Ve volnem case si pisu git server pro Windows (http://bonobogitserver.com/) jako open source projekt. Momentalne jsem dodelal vsechny vetsi featury, ktere jsem chtel mit a ted si nejsem jisty jakym smerem pokracovat.

    Co me napadlo jako moznosti:

    - predelat UI - aby to vypadalo vic jako github a lepe vyuzivalo plochu (otazka je, zda to prinese nejaky benefit v pouzivani a lidem se to vic zalibi)

    - socialni featury - pull request, komentare, issues, wiki, code review atp. - nejsem si uplne jisty, ze moje cilovka (mensi firmy, ktere si chteji hostovat git sami) by to ocenila - socialni featury probihaji v ramci firmy a ne verzovaciho serveru, pripadne existuji nastroje jako crucible na code review, vlastni wiki atp.

    - pluginovatelny system na ruzne akce - napr. po commitu odeslat email, udelat zaroven push na github, atp. (muj komentar k tomuto je ze git to umi sam o sobe, i dyz na windows dost diskutabilne)

    Napada vas neco, co by tento projekt mohlo posunout kupredu? Snazim se udelat dobry server na vlastni hostovani gitu, nemusim z toho delat neco vic. Taky bych nerad pracoval tyden na feature, kterou ve vysledku oceni pouze 1% uzivatelu.

    Uvitam jakykoliv feedback i ten, ze to co to umi je dostatecne a staci fixovat bugy.
    BAT
    BAT --- ---
    NECROMAN: dik moc, mezitim jsem to "vyresil" nastavenim sirky prislusnych sloupcu a uz to tak asi necham, ale podivam se...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    BAT: GridView byl tusim primarne navrzen pro zobrazeni elementu stejne velikosti, maximalne muzes u nekterych nastavit vlastni rowspan nebo gridspan.
    A nebo zkusit VariableSizedWrapGrid, zda pomuze:
    Jerry Nixon @ Work: Windows 8 Beauty Tip: Using a VariableSizedWrapGrid in a GridView makes Grids Prettier
    http://blog.jerrynixon.com/2012/08/windows-8-beauty-tip-using.html
    BAT
    BAT --- ---
    Zda se mi to, nebo opravdu GridView v C# (WPF) neumi automaticky udrzovat sirku sloupcu podle sirky jejich obsahu?

    Uz jsem s tim stravil nekolik hodin, a kupodivu jsem vygooglil stovky dotazu a navodu jak sloupce ruzne omezovat, urezavat, atp., ale ani jeden ktery by resil jak udelat opak - aby byl sloupec siroky tak aby byla videt cely jeho obsah.
    Jedine co jsem nasel, je nastavovani sirky sloupcu na double.NaN, coz vyvola zmenu sirky, a to podle obsahu, ale funguje to jen nekdy.
    Zda se, ze to bere v uvahu jen bunky ktere jsou prave videt, takze to neni zrovna funkcni reseni.

    Unika mi neco, nebo to vazne nejde? Nedokazu uverit, ze by to nebylo mozny.
    MILL
    MILL --- ---
    Potreboval bych poradit s vytvorenim snad jednoduche extension do Visual Studia

    - spoustela by se pres kontextove menu s solution exploreru, pouze pro soubor s priponou edmx
    - upravovala by "nakliknuty" soubor
    - zobrazilo by se okno s jedním texboxem a v nem vysledek upravy souboru

    diky
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    OODOOW: před chvilkou jsem na to přišel...mám tam timer, kterej mi volá ten datamanger, a když to debuguju, tak přetáhnu dobu ticku timeru a nějak se to zesere ;)
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    TOOMIX: možná máš v nějakém sloupci nějakou blbost, která tam nejde strčit, zkus zjistit, pro kolik a které sloupce to ještě jede
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Narazil jsem na problém s Oracle data adapterem (a je jedno, jestli to je ten přímo z .NET nebo od Oracle).
    Mám Insert command na jeden záznam o velikosti cca 160 sloupců. Otevřu připojení do Oracle, potom dám adapter.InsertCommand.ExecuteNonQuery(); a tím skončím. Debug ve VS se zasekne a můžu to jenom stopnout (ani si nemůžu zobrazit obsahy proměnných). Pokud udělám ten Insert command na jeden sloupec, tak funguje. Pokud vezmu ten na 160 sloupců a spustím ho v Oracle SQLDeveloperu, řádek se bez problému přidá. Nějaký nápad, proč se to v tom .NET sere? Díky
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    TOOMIX: tao je bohuzel mrtve, ser na nej, stejne jako par dalsich starsich bindu. OpenTK se obcas chova trosku divne, ale je velmi pouzitelne, pokud chces delat s OGL pres c#, jdi do nej. (navic je oficialne podporovane Xamarinem pro ios a android)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tak nějak uvažuju nad tím, že si udělám nějakou jednoduchou aplikaci v OpenGL (pár těles, rotace, drátěný modely, světla atd). V Javě jsem používal Jogl, ale rád bych to teď udělal v C#. Na OpenGL wiki jsem našel, že pro C# se používají The Open Toolkit, The Tao Framework a OpenGL4Net. Máte s nimi někdo zkušenosti? Díky
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    MORMEGIL: *blush* diky :)
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    T_RAVEN: A nedíváš se na tu záložku ve chvíli, kdy máš ten projekt puštěnej, že ne?
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    MORMEGIL: ach ano ve visual studiu, ne visual basic, sorry :) v dane zalozce jsou prave vsechna nastaveni zasedivena a nejde s nima nic delat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam