• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TENCOKACISTROMYProgramovani v C#, F# a dalsich jazycich pro .NET, Mono a ostatni CLI implementace
    P19
    P19 --- ---
    MORMEGIL: Jo takhle. Tak díky, už je mi to jasný.
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    P19: Hlavička sestává z klíče a hodnoty, přičemž klíč je od hodnoty oddělen dvojtečkou. V tomto případě tedy: Klíčem (označením hlavičky) je „Content-Type“, hodnotou této hlavičky je „text/plain; charset=UTF-16“. Nic víc, nic míň. Ale taktéž bych se přimlouval raději za UTF-8 místo UTF-16…
    P19
    P19 --- ---
    JULIEEHARSHAW: No dobře, a to tam přidám jak? message.Header.Add přijímá klíč value. Tak co je klíč? Content-Type a druhý klíč je charset?
    Nebo tomu teda nerozumím.
    VERLIBA
    VERLIBA --- ---
    PECA: to posledni cislo je tusim build, ne ? Takze paklize pro dva ruzne buildy zmenis API, pak asi neco spatne. Zkus pri zmene api amenit alespon tu treti pozici, ne-li druhou nebo prvni.
    PECA
    PECA --- ---
    JULIEEHARSHAW: To je mi jasný, akorát jsem až doteď nevěděl, že poslední 2 čísla se neberou jako jiná verze. Takže tím pádem mi to přijde ještě záhadnější. Holt to musím ještě vyzkoušet.
    PECA
    PECA --- ---
    JULIEEHARSHAW: Tak to potom nechápu, proč selhalo načítání assembly funkce.dll (uvedený soubor nebyl nalezen). Podle fuslogu se (díky volání z win32 aplikace) natáhl modul1, který si natáhl funkce (verze 1.0.0.1). Později se zavolal modul2, který se pokoušel natáhnout funkce.dll (verze 1.0.0.2), ale toto načtení selhalo. Podle fuslogu se funkce.dll hledaly vedle exe, pak ve složce s modul1 a tam to zheblo. Měl jsem dojem, že právě kvůli blbý verzi.

    Tak to holt ještě jednou vyzkouším a pokud to nepůjde, budou se oba moduly deployovat spolu. Ono to bude celkem jedno. akorát že vícero win32 apps volá modul1, ale jenom jedna volá i modul2, tak jsem to nechtěl cpát úplně všude. Ale v zásadě jde o prd, až na moduly samotné je deployment prakticky totožný...
    PECA
    PECA --- ---
    JULIEEHARSHAW: Potřebuju ty knihovny distribuovat s různými moduly. Ty moduly jsou COM servery a volají se z Win32 aplikace (Delphi 7). Aktuálně tam jsou 2 - říkejme jim modul1 a modul2. No a oba používají společné funkce.dll. Jenže když se vyrobí novější verze modulu2, která potřebujě novější verzi funkce, tak mám problém. Zkoušel jsem to dávat do různých složek a registrovat knihovny do GAC, ale někde bloudím. Mám modul1 i modul2 v samostatných složkách, jenže modul 1 se načte první a natáhne svoji verzi funkce.dll. Když pak nabíhá modul2, zakopne o starší verzi funkce.dll nakešovanou při načítání modulu1.

    všechny to má strongname, ale když jsem zkoušel registraci dvou různých verzí funkce.dll v oddělených složkách do GAC, tak mi to nějak nešlo. Třeba jsem to dělal špatně. Ale přišlo mi lepší, rozlišit ta dll už v názvu - i kvůli manipulaci, distribuci a tak. Pro testy si to samozřejmě můžu přejmenovat ručně, ale nakonec bych to stejně potřeboval dělat automaticky při buildu.

    Výsledek by potom byl, že bych měl všechna dll v jedný složce s win32 exe a mohly by tam být různé verze vedle sebe... (doufám)
    PECA
    PECA --- ---
    Potřeboval bych do názvu assembly dostat verzi, a dost možná i namespace (radši). Něco jako "firma.funkce.14.2.0.1.dll".
    Získal jsem dojem, že samotné VS 2013 to neumí. A googlu se ptám asi blbě. Existuje nějaké jednoduché řešení?
    Děkuji za případné rady.
    P19
    P19 --- ---
    VERLIBA: Přidal jsem:

    message.HeadersEncoding = Encoding.Unicode;
    message.Headers.Add("Content-Type ", " text/plain");
    message.Headers.Add("charset ", " UTF-16");

    A vůbec to nepomohlo.. :/
    P19
    P19 --- ---
    VERLIBA: Plain text. Ale naivně jsem si myslel, že když kódování nastavím na Unicode, že to pošle i správnou hlavičku. Zkusím to.
    VERLIBA
    VERLIBA --- ---
    P19: posilas html, text, nebo multipart ? v multipartu se da nastavit kodovani ke kazde casti zvlast. Vlastne asi i k obyc textu se da pridat hlavicka Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
    P19
    P19 --- ---
    Zdravím,

    mám aplikaci, ze které posílám emaily. Body i subject encoding mám Unicode. Na Gmail mi to dorazí v pořádku, ale na Seznam.cz mi dorazí změť čínských znaků a i odkazy jsou odebrány.
    Jsem na nějakém blacklistu (doména existuje pár dní a odešlo z ní asi 5 emailů), nebo se tvářím podezřele?

    Díky
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nevíte někdo o nějakém funkčním emulátoru pro Windows CE 5, který je schopen se připojit i ven na net?
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    JULIEEHARSHAW: Tak to jenom vypíná tu validaci na _konkrétní_ položce toho modelu, každopádně „všechno encodovat“ _samozřejmě_ platí pořád, všude a vždy! (Ovšem s tím, že s Razorem se o to nemusím v drtivé většině případů vůbec starat, protože se to děje automaticky, pozor si musím dávat prakticky jen u ručně skládaného HTML.) Pokud _uživatelům_ dovoluješ vkládat HTML tagy, tak věz, že bez nějakého filtrování/sanitizace tím umožníš komukoli hacknout všechny, kterým se jeho HTML zobrazí.
    P19
    P19 --- ---
    JULIEEHARSHAW: Ok, zkusím se vydat tou cestou, uvidím. Díky.
    P19
    P19 --- ---
    Zdravím.
    Potřebuju v MVC aplikaci vkládat html tagy. Zbuchne to na ValidateRequest, což je v pořádku. Co je tedy správný postup?
    Vypnout validaci a všechno encodovat? A co kdybych chtěl povolit jenom špičatý závorky, ale tagy ne? Jde nějak definovat povolené znaky?

    Díky
    PECA
    PECA --- ---
    JULIEEHARSHAW: Nakonec jsem po "rozchození" fuslogvw na PC bez studia dokázal problém vystopovat :-) Problém dělal jiný COM (říkejme mu COM2), který dodával kolega, ale zapomněl tam přibalit log4net.dll.
    Nevím proč, ale přestože je COM1 zaregistrovaný, tak assembly, které jsou k němu přikopírované už nikoliv. V logu je hláška, že log4net.dll se v GAC nenašel, a hledá se u win32 exe (kde není), pak namísto ve složce s COM1 se hledá ve složce COM2 a na tom to zhebne - do složky s COM1 se to už nedívá.
    Instalačku jsem doplnil a už to chodí.

    Děkuji za nakopnutí :-)
    PECA
    PECA --- ---
    Tak mám takový problém...
    Mám v .Netu napsaný COM, který volám z Delphi 7. Minulá verze mi šlape OK. Nová verze (prakticky jenom nový build s novou verzí licenčky (naše interní assembly) při pokusu o zavolání COM (CoInitialize(nil); v := CreateOleObject('Firma.NameSpace.MojeTrida');) něco nenajde. Z Delphi SW vypadne výjimka:
    Třída výjimky: EOleSysError; Hlášení výjimky: Systém nemůže nalézt uvedený soubor.; Adresa výjimky: 004394ED

    Tohle se mi stává, pokud zapomenu zabalit nějaký dll z .Netu, ale co jsem zkontroloval, tak bych tam teď všechno měl mít. Použil jsem i Assembly Visualizer a doplnil knihovny, které mi deployment od DevExpressu nenabízel (asi se ani nevolají - v minule instalačce je nemám a funguje to).

    U mě na kompu, kde mám studio a kde jsem to sestavil to samozřejmě funguje jak má, takže si to ani neodkrokuju.

    Nemáte tušení, jak zjistit, co konkrétně se nemůže najít, nebo kde by mohl být ten problém zašitej? Seru se s tím druhej den a progress žádný :-(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Zdravím, rád bych Vás poprosil o radu ohledně školení SQL.

    S kolegou jsme si u šéfa řekli o školení a bylo nám řečeno, že si máme něco vybrat, a on nám to zařídí.

    Zaměření naší firmy je primárně průmyslová automatizace (SCADA, PLC...) (mlékárny, pivovary, cukrovary atd.), přičemž s kolegou pracujeme jako programátoři IT nadstaveb nad naše systémy. Managerské aplikace pro sledování výroby, reporting atd., tudíž musíme zpracovávat relativně dost dat (desítky GB), která se z výroby shromažďují (teploty, tlaky, průtoky atd.) a dávat jim nějakou normální podobu pro BFU.

    Vyvíjíme to v .NET 4 (nebo 4.5) s knihovnami DevExpress 13.2, přičemž všechna data jsou v SQL2008R2/2012.
    Hodilo by se nám školení ohledně automatizace některých akcí, které se nyní neprovádí nebo je provádí IT zákazníka (často na to serou, a výjimkou není 4 roky stará výrobní DB, která nemá jediný backup), a dále optimalizace dotazů.

    Na MS Festu mě zaujali lidi od BI Experts, přičemž jejich nabídka školení nevypadá špatně. (Ladění a optimalizace dotazů, Administrace Microsoft SQL Serveru 2012/2014)

    Rád bych ale poprosil o tip na firmu, která dělá dobrá a zajímavá školení na SQL a máte s nimi zkušenost. Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam