• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    nemáte někdo zbylé listí z hulení? ale potřebuju nějaké nehnojené - je to na čaj pro člověka s parkinsonem. kdyžtak pošta, dík!
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    XCIDER: jo jo, to zni mnohem logicteji... ted jsem to tam nechal tech par dni, pac jsem jeste prikupoval vazelinu bo se to nejak nevlezlo... ael po druhem vareni s vice vazeliny jsem to cedil hned. ztraty 25% hmotnosti vazeliny (moc jsem to ale ani nezdimal...)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ja bych to tam nenechaval vubec, pri zvysene teplote okolo 100°C dosahne extrakce THC do tuku rovnovahy behem nekolika malo hodin, delsi cas nema smysl. A uz vubec ne pri nizsi teplote nez pri ktere se to extrahovalo...
    Vzdyt si to zkuste i bez vareni, v tuhe vazeline za pok.teploty bude difuse latek z konopi tak nizka, ze za tyden vazelina nechytne ani barvu...
    obecne plati, ze rychlost extrakce je primo umerna teplote, pricemz zavislost je exponencialni (napr. kazdych 10° zvysi rychlost na dvounasobek)...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    RBLS: nepletes. tu neplechu mi tam urcite udelala voda s materialem, to zacalo plesnivet, vazelina sama ne.. viditelne to nebylo, ale smrdelo to pkelne. a nechal sjem to tak 2-3 tydny.

jinak nekde jsem zahledl ze tam snad neco probiha neni zrovna ta validita kterou bych chtel. ted v dalsi davce jsem to nechal jen par dnu a masticka je suprova, hezky voni a dostatecne funguje. takze pokud se nenajde overenejsi informace proc to nechavat odlezet dele, budu to cedit hned po par dnech.
    RBLS
    RBLS --- ---
    MORPHLER: někde sem četla, je to už dávno... zas nechcu bejt moc chytrá a snad se nebudu mýlit. S tim odležením: že tam prej probíhá nějaká reakce. A snad i ta plíseň je tam žádoucí, ale asi v určitý míře. Nevim, já osobně mám mastičku teď naloženou v chladu ( materiál s vazelínou) asi týden a zatím se tam nic neukázalo. A budu ráda když se neukáže, pak bych se toho možná i bála a vyhodila :-( Jinak tuk a alkohol na sebe váže THC takže čím dýl to v tom bude naložené tak tim líp. Ale zas ta tráva jak se vařila s vodou a vazelínou tak tam zůstalo pár kapek vody i po vymačkání tak aby to tam právě nedělalo neplechu. To je moje teorie a snad se nepletu. Dyžtak mě opravte.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    chlorofyl se vyprat da, ale v masti proc to delat (u jidla je to neco jineho, on je pro nekoho dost chutove hnusny). na jidlo peru/prolivam/micham ve mensim drezu pres uterku varici vodou dokud neni voda jen nazloutla.
    Jinak se taky pridavam k tomu, ze kdyz jsem to nechal tydny, zaclo to plesnivet.

Ma nekode nejake vysvetleni proc by melo byt dobre to po nekolikahodinovem vareni jeste nechavat lezet ten material v tom tuku dny ci tydny? (nejake chemicke duvody?)
    RBLS
    RBLS --- ---
    SROLUJTO: mám to v zavařovací sklenici, na balkóně v černý krabici. Kouknu na to příští víkend a uvidim jestli to nepochoduje. Pak zas budu pokračovat.
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    RBLS: ja osobně bych to nechal ležet max tyden zaleži kde to maš v lednici to muže bejt klidně i 14 dnu. ale na teplejšim miste to bude v poho klidně za tyden. asik ani to kvašeni a pochodovani nebude špatne. ale ja mam rači sterilitu aspon nějakou než mast prošlou lehkou hnilobou.
    RBLS
    RBLS --- ---
    ZUZIPA: děkuji, z tohodle návodu sem to taky vyčetla a pustila se do toho už včera navečer.

SROLUJTO: už z dřívějších zkušeností ( mlíko, puding) vím že se má vyprat ten chlorofil. Takže sem hodinu povařila a zcedila. Poté sem do hrnce dala vodu, vazelínu a materiál. Nechala tak hodinu a půl povařit. Při mé nezkušenosti mi to teda bublalo, že sem teda přesáhla 100 stupňů a míchala tak každých 10min. Takže snad sem to nějak nepos*ala už na začátku. Pak odstavila, dala schladnout na balkón. Dnes dopoledne sem slila vodu a vzniklý škraloup vyklopila spodní stranou na talíř. Papírovejma ubrouskama sem vytlačila zbytky vody z materiálu. Poté sem zelený koláč dala do starého trika a vymačkala poslední zbytky vodu přez triko. Tenhle kydanec i s materiálem sem natlačila do zavařovačky a uzavřený sem dala na balkón do černý krabice. Teď budu čekat tak 7-14 dní co to udělá a pak to rozpustim ve vodní lázni a pak přecedim a pak budu zas postupovat podle návodu. Dobře tak? Nechcu to posr*t protože žádnej jinej materiál už nemám :-(
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    SROLUJTO: Jojo přiklánim se k prvotnímu čištění od chlorofylu - to je bod kterej jsem zavedla navíc a úplně na něj zapomněla. Jenom, k tomu "pochodování" - kolikrát jsem jí nechala odležet i měsíc (páč jsem na ní zapomněla) a nic se nestalo -uskladňuji v podobě koule obalené freshfolií a nikdy mi neplesnivěla ani nic podobnýho... Teta bushka dokonce uvádí že máš nechat dojít k alkoholovému kvašení - to mi příde jako vrchol hnusu - jen doklad nehygienického zacházení...
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    RBLS: sik před tydnem sme vyraběli mast. normalno postup je jako u masla ghi. pročistiš material v teple vodě až pusti chlorofyl aspo 3X potom vezmeš nějaky kastrol. napereš doněj pročistenej material přidaš vazelinu a vodu. a aspon 2 hodiny to nechaš vařit ale pozor na slabem ohni za staleho michani aby teplota vazeliny nepřekročila 100 stupnu. takže aby nezačla vařir a škavařit se mužeš dolevat vodu po 2 hodkych to vytahneš a nechaš pomaličku zchladit a uskladniš na 3až4 dny. v puvodnim receptu bylo 14 dnu ale to pak cela mast začla pochodovat. pote odstřediš vodu. a znova položiš na sporak. a nechaš roztopit ne vařit a potom vyzelinu sliješ z materialu a material vymačkaš. funguje. všichni znami sou spokojeni co to použivaj
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    RBLS: Poprvé jsem dělala podle tohohle návodu - je dost "návodnej";) Potom si sama přídeš na nějaká vylepšeníčka, ale víceméně se ho cca držim dodnes. http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=9774
    RBLS
    RBLS --- ---
    ahoj sem tu prvně.
    Chtěla bych se zeptat jestli nemáte recept jak se z konopí dá udělat mastička z vazelíny. Mamka sehnala od známé nějakou trávu a poprosila mě abych jí z toho udělala mastičku. Už sem o tom něco málo slyšela, ale nerady bych to nějak posr*la. Klidně do pošty. Děkuji za jakýkoliv odkaz a nebo radu.
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    HLEN: Jak kdo žere junk food;)

PERMO: Prosím o význam slova alterovaná (nenašla jsem na netu), ale předpokládám, že to znamená narušená/podrážděná. Taky mi to příde nelogický, proto se ptam, ale zkušenost (a jak vidím tak nejen moje - praví opak). To že v marihuaně jsou léčivé složky je pravda - otázka zní jestli se vstřebávají do těla a jak na něj působí. Nemyslím si, že když si dam denně pár prdů tak moje plíce budou natolik poškozené, aby to výrazně oslabovalo mou imunitu...

http://www.dropin.cz/zmedii.shtml?x=109761
    "Záhadou doposud zůstává vliv alkaloidů konopí na imunitní systém. Je prokázáno, že buňky plicní tkáně kuřáků marihuany mají až o třicet procent sníženou imunitní reakci i oproti kuřákům tabáku. Na druhé straně se ale receptory alkaloidů konopí vyskytují v celém těle, především pak v lymfatické tkáni, kde naopak posilují imunitní reakci organismu. Pokusy na zvířatech dokázaly, že vyšší dávky konopí imunitu výrazně oslabují, ale zdá se, že nižší dávky by ji mohly naopak výrazně stimulovat. Anandamidy, látky, pro něž byly původně určeny receptory využívané THC, se totiž vyskytují třeba v poraněné kůži, kde pomáhají výrazně v procesu hojení tkáně. Nabízí se srovnání s léky, které jsou také ve vyšších dávkách škodlivé, nebo dokonce smrtelně jedovaté. Využití konopí na povzbuzení imunitního systému může být tedy jen otázkou vhodného dávkování."

http://www.zdrava-rodina.cz/med/med898/med898_42.htm
    tomuhle moc nerozumim - pokud si nějak erudovaný tak bych byla ráda za objasnění...
    "Kanabinoidy, účinné látky marihuany, jsou psychoaktivní a imunoaktivní. Právě vlivům na imunitu je dnes věnováno mnoho pozornosti. I když mnoho základních otázek zatím zůstává nezodpovězených, v distribuci a expresi receptorů pro THC je řada pravidelností, které jednoznačně ukazují, že nějaké podstatné biologické funkce "kanabinoidní systém" mít musí. Objasnění těchto funkcí ve zdraví i nemoci bude významné zdaleka nejen pro kuřáky marihuany. "

A k té regeneraci svalstva. Trocha teorie o svalech - sval pokud je pod zátěží (velkou) tak se v něm tvoří trhliny. Tyto trhliny se během odpočinku (a pokud je dostatek stavebních prvků - bílkovin) vyplní novou svalovou hmotou - a tak rostou svaly. Toto je ve zkratce proces regenerace (je s tím i spojený proces syntézy bílkovin atp.).
    Bohužel jsem k tomuto tématu nenašla žádné články či výzkumy, které by potvrzovali či vyvracovali vliv marihuany na svalovou regeneraci. Ale mohu za sebe říct, že když si dáme večer brčko tak druhý den to cvičení stojí pěkně za peetchu (a je to zkušenost dlouhodobá a opakovaná - takže to neni náladou, tlakem, počasím nebo tak něco)... A motivace je stejně věcí silně subjektivní takže na to žádný výzkumy asi nebudou;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    na to měl hypotézu jeden kantor, říkal,
    podívejte se na kolegy, sportovci, horolezci... a já kouřím a žiju ve městě... a jsem nemocnej ? nejsem, protože kterým bakteriím by se v tak hnusném prostředí chtělo žít, že ? :)
    PERMO
    PERMO --- ---
    ZUZIPA: zanesenost sklipku neni ten duvod, ani teda nevim jak si zanesenej sklipek predstavujes, ale tkan kdyz je dlouhodobe alterovana, v nasem pripade chemicky, dochazi v ni k zanetu a strukturalnim zmenam a to jednoznacne imunitu oslabuje!!!

Mas nejaky podklady pro horsi regeneraci svalstva po poziti marihuany, nebo jsou to jen domnenky na zaklade tvych vlastnich zkusenosti, ktere ovsem jsou subjektivni a tudiz i velmi zavadejici?? co si vubec predstavujes pod svalovou regeneraci??
    HLEN
    HLEN --- ---
    ZUZIPA: :)) ... zerou ... vlastne zereme ... .. ale hlavne junk food ;)
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    ACIDSPIRAL: Hmmm tak to by stálo za průzkum...

HLEN: Technicky to je logický... Ale to by byly furta nastydlý třebas kuřáci... Nemyslim si že by zanesenost plicních sklípků měla co do činění s imunitou... To už bych spíš viděla že huliči víc žerou a proto maj organismus v lepčím stavu;)
    ACIDSPIRAL
    ACIDSPIRAL --- ---
    ZUZIPA: neco na tom bude,mam kamarada,kterej mival porad naky chripky a kdyz se z nej stal "hulic", tak je nemocnej mnohem min...
    HLEN
    HLEN --- ---
    ZUZIPA: no zrovna chronicky koureni konopi a cehokoliv tvoji imunitu spis oslabuje (teda hlavne proti ruznejm nachlazenim a chrobam pri kterych mas zahleneny prudusky), protoze mas plice plny bordelu z toho koure a kazdej zanet se hur leci .... ale nekde jsem se docetl, ze konopi obsahuje latky, ktery pomahaj odbouravat nektery typy karcinogenu ....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam