Ahoj,
uz delší dobu připravuju konopný masti a tak jsem pročítal tendle klub, protože jsem potřeboval poradit s teplotou přípravy, ale bohužel jsem nic nenašel. Jde o to, že mi kámoš říkal něco dvou různých způsobech, podle požadovaných účinků. Já připravuju mast tradičně na 110 stupních celsia a on říkal, že jiný způsob je na max 89 stupňů, čímž v masti zůstanou jiné aktivní látky. Nevíte o tom někdo něco?
Taky jsem pročítal starší zkazky tady a mám k nim několik doporučení, který by vás třeba mohly zajímat: 1) přijde mi zbytečný míchat tuk (vazelínu) s vodou, je s tím pak jen práce navíc. Stačí mít troubu, na který se dá nastavit přesná teplota a hrnec se smíchanými polotovary se prostě strčí dovnitř. Nakonec se to jen přecedí a je to 2) Vazelína mi vždycky přišla "nějak divná" a vzhledem k tomu, že jsem vegetarián, tak nechci používat ani sádlo. Zato se mi skvěle osvědčil rostlinný tuk, a dá se použít prakticky jakýkoliv stoprocentní ztužený tuk, ale jednoznačně nejlepší a nejekonomičtější je mix palmového a kokosového tuku, který je přirozeně tuhý a jedna vanička se prodává asi za 15-20 kč. Prodávaj ho obvykle v bio potravinách atp. Je skvělej. Mastí tak akorát a dlouho dlouho vydrží 3) Doporučuju přimíchávat do lehce zchladlé masti ještě esenciální oleje (ten propolis je taky dobrej), jednak tím mast získá krásnou vůni (třeba taková levandule mmmm), druhak se zvýší léčivé účinky, dle účinků konkrétního oleje a také většina olejů působí desinfekčně, čímž přirozeně prodlouží trvanlivost a odolnost celkového produktu.