• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    JAHRIDER
    JAHRIDER --- ---
    VYTVARNICE:
    kanada je ejdnoznacne konopna velmoc, spolecne s kalifornii a israelem udavaji smer celosvetovej ohledne leku, konopnych preparatu a kultivace.
    VYTVARNICE
    VYTVARNICE --- ---
    Technické konopí na výrobu české kosmetiky se dováží z Kanady, npř. Cannaderm. Možná je právě Kanada konopná velmoc.
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Morphler: No nekde jsem snad cetl, ze se to konopi pestuje na tajnych mistech v Anglii.
    Google...
    ... Tady jsem to teda necetl, ale ve tretim clanku to tam je zminene: http://canablis.blogspot.com/
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    MORPHLER: Z toho co vím tak na to má ta firma někde továrnu, a není to v Čechách. V tý továrně to pěstujou částečně pod umělým osvětlením a částečně pod normálním venkovním světlem.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SCHIFFI: chybi mi v clanku potrebana informace- jestlize je to vytazek- kde se berou rostliny z kterych se to vytahuje?
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    FUNLOCO
    FUNLOCO --- ---
    DUHOS: shanime. Kdyby jsi mel chut a cas, ozvi se nasemu sefredaktorovi Robertovi na redakce@legalpub.cz. Autorskych textu neni nikdy dost
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Funloco: Díkas! Plánuju se vám ozvat do Legalizace. Mám zatim jen v hlavě jeden článek a tenhle týden na tom snad začnu dělat. Zaregistroval jsem, že sháníte spolupracovníky.. ;)
    FUNLOCO
    FUNLOCO --- ---
    DUHOS: skvely pocin, pridano do odkazu na www.legalizace.cz
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    PS: + přidán odkaz u mě na webu. :)
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Zdárek, dík za reakci a nabídku. Už tam mám něco vyhlídnutého a ušetří mi to práci. Jedná se o informace na šampón, pegasovy kapky, atd z free-grower.cz. Zpracované přesně podle mého gusta a uvidíme co všechno ještě objevim :)
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    DUHOS: Mrkni k nám na medigrower.cz jestli by se ti něco nehodilo do krámu. Informací tam máme hafo a snažím se aby byly kompletní a objektivní.
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Zdravíčko,
    poměrně nedávno jsem vytvořil webové stránky http://www.konopijakolek.cz, kde se snažím věnovat léčivým účinkům konopí a informacemi pomáhat lidem. Více méně se z webu snažím udělat takový rozcestník s výtažkem důležitých a žádaných informací o léčivé síle konopí. Budu rád za každý názor a nápad k webu a kdyby chtěl někdo přispět svou troškou do mlejna, tak to velmi uvítám (např.: nějaký překlad, článek, zkušenosti, atd...). Na spoustě informacích ještě pracuji, takže né všude jsou již stránky kompletní. Přeci jen chodím na šichty, abych se uživil a stránkám se tak věnuji sekundárně.
    MIK23
    MIK23 --- ---
    jo tak slo o detekovani tezkych kovu u znamych hnojiv a jedina u ktere nebyly detekovany byla canna a to prosim synteticka rada,ne bio rada.tak podle tohodle usuzuju ze ta jejich bio rada bude fakt prirodni pecka,ale taky tomu odpovida cena :(

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=196902&highlight=canna+heavy+metals
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DAW: cannu nemam vyzkousenou (pouze jejich kokos a ten mi prijde proste nejlepsi) ale nedavno probehnul link na testovani hnojiv v nejake akademicke laboratori a canna ztoho vysla jako jedna z nejlepsich.
    zkusim to najit.jinak atami mi prijde ze trochu vic soli nez jsem byl zvyklej u hesiny.
    DAW
    DAW --- ---
    MIK23: A doporučil bys teda spíš atami, nebo canny?
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DAW: x let hesi,pak atami a ted premejslim ze prejdu z te bio rady od atami k bio rade od canny.ale jde taky o to jak se k tem kytkam chovas.ja proplachuju kazdej tejden cistou vodou ,poslednich 14 dni jsou jen na vode.celej cyklus merim i co mi vytejka abych vedel jak moc se mi zasoluje korenovej bal (coz je spis jen takova kontrola,protoze kdyz to kazdej tejden proplachnes tak neni sance ze by se ti to v kokosu zasolilo)
    DAW
    DAW --- ---
    jen tak povrchně googlim k té kyselině:

"Jihoafrická odrůda konopí neprodukovala antibakteriálně účinnou kyselinu kanabidiolovou ani kanabidiol." - freegrower

"Výzkum se přirozeně soustředil na léčebné využití konopí. Během systematického průzkumu antibakteriálně účinných látek zkoumali důkladně konopí (Cannabis sativa L. var. indica) Krejčí a Šantavý a Kabelík et al. Zjistili, že v surovém extraktu z konopí je látka, která je antibakteriálně účinná na grampozitivní mikroorganizmy. Extrakt měl pozoruhodné baktericidní účinky na Staphylococus aureus - Zlatý sfalylokok. Izolovali aktivní látku, připravili její dacetylderivát a publikovali správnou strukturu (problémem opět zůstala pouze poloha dvojné vazby v monoterpenovém cyklu). Tak byla izolovaná kyselina kanabidiolová, první kanabinoidní kyselina. Jak bylo zjištěno později, kanabinoidní kyseliny jsou prekurzory neutrálních kanabinoidů v rostlině a jsou to skutečné kanabinoidní látky v rostlině." - tamtéž
    DAW
    DAW --- ---
    MIK23: No já dávám hlavně propolis, on v sobě už dost vosku má. Musí se dávat rozumně, né moc. ... jakože na 1kilo masti bych dal třeba 30-40 gramů propolisu - potom se mast bez problémů vstřebá a film, který se na pokožce vytvoří je opravdu jen mikroskopickej - je to jen takový dotah, detail :) - a hojivý účinky má - zejména ten propolis jo.
    O té kyselině zkusím něco zjistit..
    Jaký používáš hnojiva hele?
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DAW: imho tam kde si to cetl o kyseline byla chyba a psalo se othc protoze to ma presne ty ucinky co pises. indoor je proste jedinej zpusob jak vypestovat opravdu bio produkt.pestuju v kokosu (ten v sobe nema zadne latky,maximalne trichodermu) takze co tam nenalejes,to tam neni.staci pouzivat bio hnojiva a mas opravdu 100% prirodu.dobra hnojiva obsahuji defakto jen prvky potrebne pro rostlinu.kokos staci jednou za 14 dni proplachnout a i nepouzite zbytky hnojiv jdou ven (to treba u hliny ani nahodou).indoor se neobejde bez hnojiv - to se neobejde zadna kytka (jsou to proste jeji ziviny) veknu to akurat tahaj z pudy,ktera je plna jeste jinejch sracek (pritelkyne je pedolozka) ktere jdou s tim.jinak jak uz tady nekdo uvedl- marihuana je rostlina ktera dokaze nejrychleji pudu ''vycistit''
    ale kazdemu co jeho jest :)
    k vosku: psal jsi ze zkvalitni strukturu,ale pak ze s tim nemas problem i bez vosku (nestejka a tak) existujou dva tabory lidi - jedni jsou proti vosku (zhorsena absorpce - tys to tady popsal jako film co vznika na tele - presto se blbe vsakava mast) jedni pro (jako duvod udavaj vetsinou ze se dava do prumyslovych lekarskych masti - to je imho jen kvuli zvetseni trvanlivosti masti a kvuli tomu aby to nebylo ridky a nestejkalo (coz se tobe nedeje ani bez vosku)
    resilo se to na www.free-grower.cz
    ja ten vosk nepouzivam,ale jsem navazkach jestli tam nejsou jeste jine hojive latky.byl bych rad kdyby mi to nekdo potvrdil/vyvratil
    DAW
    DAW --- ---
    MIK23: Běžně používám směs kokosového a palmového tuku, kterej prodávaj za cca 15 korun 200gramů ve zdravý výživě. Ten je fakt dobrej, přirozeně tuhej. Ale dělal jsem i s ceres softem a taky to šlo. Tuhle mast - na exemy ne na opary - jsem dělal z čistýho kokosovýho, tak aby byl ten olej samotnej co možná nejzdravější pro kůži.. a chtěl jsem právě aby ten materiál NEdekarboxiloval. Chtěl jsem zachovat tu kyselinu a vyzkoušet jaký to bude, protože předtim jsem mast vždycky dělal na 110 stupňů. Někde jsem čet, že ta kyselina má právě protizánětlivý a baktericidní účinky - tak proto.
    Co se týče vosku a propolisu, tak to už jsem psal, proč ho do těch běžnejch mastí přidávám.
    Taky mám dost pochyby ohledně indooru - všechno samozřejmě závisí na způsobu pěstování, ale indoor samotnej se neobejde bez přidávání hnojiv - i přes kyselý deště mi prostě přijde lepší tráva normálně vypěstovaná na zahrádce, v přírodě..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam