• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    MIK23
    MIK23 --- ---
    jo tak slo o detekovani tezkych kovu u znamych hnojiv a jedina u ktere nebyly detekovany byla canna a to prosim synteticka rada,ne bio rada.tak podle tohodle usuzuju ze ta jejich bio rada bude fakt prirodni pecka,ale taky tomu odpovida cena :(

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=196902&highlight=canna+heavy+metals
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DAW: cannu nemam vyzkousenou (pouze jejich kokos a ten mi prijde proste nejlepsi) ale nedavno probehnul link na testovani hnojiv v nejake akademicke laboratori a canna ztoho vysla jako jedna z nejlepsich.
    zkusim to najit.jinak atami mi prijde ze trochu vic soli nez jsem byl zvyklej u hesiny.
    DAW
    DAW --- ---
    MIK23: A doporučil bys teda spíš atami, nebo canny?
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DAW: x let hesi,pak atami a ted premejslim ze prejdu z te bio rady od atami k bio rade od canny.ale jde taky o to jak se k tem kytkam chovas.ja proplachuju kazdej tejden cistou vodou ,poslednich 14 dni jsou jen na vode.celej cyklus merim i co mi vytejka abych vedel jak moc se mi zasoluje korenovej bal (coz je spis jen takova kontrola,protoze kdyz to kazdej tejden proplachnes tak neni sance ze by se ti to v kokosu zasolilo)
    DAW
    DAW --- ---
    jen tak povrchně googlim k té kyselině:

"Jihoafrická odrůda konopí neprodukovala antibakteriálně účinnou kyselinu kanabidiolovou ani kanabidiol." - freegrower

"Výzkum se přirozeně soustředil na léčebné využití konopí. Během systematického průzkumu antibakteriálně účinných látek zkoumali důkladně konopí (Cannabis sativa L. var. indica) Krejčí a Šantavý a Kabelík et al. Zjistili, že v surovém extraktu z konopí je látka, která je antibakteriálně účinná na grampozitivní mikroorganizmy. Extrakt měl pozoruhodné baktericidní účinky na Staphylococus aureus - Zlatý sfalylokok. Izolovali aktivní látku, připravili její dacetylderivát a publikovali správnou strukturu (problémem opět zůstala pouze poloha dvojné vazby v monoterpenovém cyklu). Tak byla izolovaná kyselina kanabidiolová, první kanabinoidní kyselina. Jak bylo zjištěno později, kanabinoidní kyseliny jsou prekurzory neutrálních kanabinoidů v rostlině a jsou to skutečné kanabinoidní látky v rostlině." - tamtéž
    DAW
    DAW --- ---
    MIK23: No já dávám hlavně propolis, on v sobě už dost vosku má. Musí se dávat rozumně, né moc. ... jakože na 1kilo masti bych dal třeba 30-40 gramů propolisu - potom se mast bez problémů vstřebá a film, který se na pokožce vytvoří je opravdu jen mikroskopickej - je to jen takový dotah, detail :) - a hojivý účinky má - zejména ten propolis jo.
    O té kyselině zkusím něco zjistit..
    Jaký používáš hnojiva hele?
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DAW: imho tam kde si to cetl o kyseline byla chyba a psalo se othc protoze to ma presne ty ucinky co pises. indoor je proste jedinej zpusob jak vypestovat opravdu bio produkt.pestuju v kokosu (ten v sobe nema zadne latky,maximalne trichodermu) takze co tam nenalejes,to tam neni.staci pouzivat bio hnojiva a mas opravdu 100% prirodu.dobra hnojiva obsahuji defakto jen prvky potrebne pro rostlinu.kokos staci jednou za 14 dni proplachnout a i nepouzite zbytky hnojiv jdou ven (to treba u hliny ani nahodou).indoor se neobejde bez hnojiv - to se neobejde zadna kytka (jsou to proste jeji ziviny) veknu to akurat tahaj z pudy,ktera je plna jeste jinejch sracek (pritelkyne je pedolozka) ktere jdou s tim.jinak jak uz tady nekdo uvedl- marihuana je rostlina ktera dokaze nejrychleji pudu ''vycistit''
    ale kazdemu co jeho jest :)
    k vosku: psal jsi ze zkvalitni strukturu,ale pak ze s tim nemas problem i bez vosku (nestejka a tak) existujou dva tabory lidi - jedni jsou proti vosku (zhorsena absorpce - tys to tady popsal jako film co vznika na tele - presto se blbe vsakava mast) jedni pro (jako duvod udavaj vetsinou ze se dava do prumyslovych lekarskych masti - to je imho jen kvuli zvetseni trvanlivosti masti a kvuli tomu aby to nebylo ridky a nestejkalo (coz se tobe nedeje ani bez vosku)
    resilo se to na www.free-grower.cz
    ja ten vosk nepouzivam,ale jsem navazkach jestli tam nejsou jeste jine hojive latky.byl bych rad kdyby mi to nekdo potvrdil/vyvratil
    DAW
    DAW --- ---
    MIK23: Běžně používám směs kokosového a palmového tuku, kterej prodávaj za cca 15 korun 200gramů ve zdravý výživě. Ten je fakt dobrej, přirozeně tuhej. Ale dělal jsem i s ceres softem a taky to šlo. Tuhle mast - na exemy ne na opary - jsem dělal z čistýho kokosovýho, tak aby byl ten olej samotnej co možná nejzdravější pro kůži.. a chtěl jsem právě aby ten materiál NEdekarboxiloval. Chtěl jsem zachovat tu kyselinu a vyzkoušet jaký to bude, protože předtim jsem mast vždycky dělal na 110 stupňů. Někde jsem čet, že ta kyselina má právě protizánětlivý a baktericidní účinky - tak proto.
    Co se týče vosku a propolisu, tak to už jsem psal, proč ho do těch běžnejch mastí přidávám.
    Taky mám dost pochyby ohledně indooru - všechno samozřejmě závisí na způsobu pěstování, ale indoor samotnej se neobejde bez přidávání hnojiv - i přes kyselý deště mi prostě přijde lepší tráva normálně vypěstovaná na zahrádce, v přírodě..
    MIK23
    MIK23 --- ---
    T_RAVEN: ja muzu doporucit strain Jack herrer na delani masti.je to medikalni strain distribuovanej i lekarnama (samozrejme v zemich kde je to legalni)
    urcite indoor.outdoor bych na mast proste nebral - tezke kovy v zemi, kysele deste....
    MIK23
    MIK23 --- ---
    MIK23: ''kdyz si delal tu na vazelinu'' jsem nejakej mimo - melo to byt kdyz jsi delal tu na opary
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DAW: to je zvlastni,lidi co delaj z tuku/oleje si na toto stezuji,ze to stejka prave proto ze to je ridke. nekdy to z kokosoveho tuku zkusim.
    pokud se ti to dobre vstrebava,vsakuje a nestejka tak tam ten vceli vosk davas zbytecne (dobra,zvetsi trvanlivost,ale bez vosku vydrzi mat v lednici minimalne 3 mesice a pak je imho stejne lepsi udelat novou.
    jinak k dekarboxilaci - kdyz si delal tu na vazelinu pri 50°C tak to je dost malo ne? kdyz se mrknes na graf dekarboxilace tak pri 50°C probiha tak pomalu ze bys to musel pect snad mesic aby se kyselina thc-a pretvorila na thc v poradnem mnozstvi (nehlede na to ze by za ten mesic probihala zaroven degradace thc na cbn (latka vice mene k nicemu). koukam ze mluvis o stejne kyseline,ale kde si vzal ze ta ma nejake hojive ucinky? imho to je nejakej nesymsl.dekarboxilace se provadi prave kvuli tomu aby mast bya ucinna tzn ze kyselina moc hojit nemuze,je i psychicky neaktivni
    DAW
    DAW --- ---
    MIK23: Nestejká.. musí bejt dobře udělaná, což znamená dát dost trávy a potom už během vaření nechat bejt a nic s tim nečachrovat - jednou jsem právě ještě v polovině procesu přimíchával nějaký zbytečnosti a další tuk a to potom mast "pouštěla" - víc mastila než natírala.. Jinak s tím problém není vůbec, když se nepřidá ten vosk tak je prostě trochu řidší (asi jako máslo) ale i přesto se dobře vsakuje a nestejká.. Vazelínu já nepoužívám vůbec - celkově z ní nemám dobrej pocit a "nevěřim jí".
    MIK23
    MIK23 --- ---
    MIK23: a propolis ani vceli vosk bych do te na opary taky nedaval (horsi absorpce) ja teda nedavam do zadne,ale delam ze zlute lekarske vazeliny.ty to tam asi davat naopak musis kdyz je to z toho kokosovyho oleje jinak to mas asi dost ridke co?
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DAW: na ekzemy nejlepe ale delat z vazeliny. tuk ti rychle stejka z ekzemu dolu.
    tady o jednotlivych latkach: http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabinoids
    DAW
    DAW --- ---
    Hele těch aktivních látek je tam víc a sám bych se v tom rád trochu líp vyznal.. co zatím vim, tak CBD působí na psychiku uklidnujícim dojmem, a taky působí antipsychoticky, oproti THC, který je spíš excitační, nakopávající.. A potom kyselina kanabiolová (nebo kanabidiolová? nevim) působí v mastech hojivě a baktericidně, zatímco thc (na které se během zrání a sušení přeměňuje), se zase uplatní jako analgetikum - např při bolestech nohou.. No a pak se tam objevuje spousta dalších účinnejch látek a ty látky se taky modifikujou během vaření - zda proběhne dekarboxilace, nebo ne - prostě každá odrůda je dobrá, ale každá na něco jinýho a je potřeba vědět v jak to udělat správně..
    Fakt by mě zajímalo, jestli se daj někde najít podrobné informace o tomhle..
    Já připravuju standardně mast z kvalitních palic, v palmovym a kokosovym tuku, včetně dekarboxilace a je výborná právě na bolest, záněty a taky dobře hojí..
    Teď jsem ale zrovna dělal jednu na zkoušku, právě na exémy - rozhodně pouze z přírodní trávy pěstovaný bez chemek v hlíně a nechal jsem to spíš macerovat, párkrát prohřál na cca 50 stupnu a promíchal.. do tý jsem ani nepřidával propolis a včelí vosk, což dělám běžně - v malym množství zkvalitní strukturu masti a na kůži vytvoří mikroskopickou ochrannou vrstvu - ale myslim, že na ty exemy to právě není dobrý, a že musej dejchat, takže žádnej vosk..
    Každopádně exémy je potřeba řešit přes střeva, játra a slinivku .. mastička je jen jako doplněk - jedinej způsob jak se jich zbavit je vyčistit si vnitřek - OK k tomu taky nějaká psychosomatika a vyvarovat se chemickejch pracích prášku neuškodí...
    IRO
    IRO --- ---
    T_RAVEN: dá se to tak říct, i když nejlepší by byla asi z nějakého vzorku, který vyroste na pořádném slunci. třeba ten týpek z kanady Rick Simpson (propagátor výtažku) protěžuje outdoory před indoory, ale v našich podmínkách je lepší mast z indooru podle mě. taky asi záleží na co ta mast přímo bude a na samotné odrůdě travky.. působí tam víc věci, které jsou v rostlině, třeba je tam kromě THC i CBD a dalších kotel sloučenin..
    ale pro zjednodušení - čím víc thc tím líp určitě :)
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    IRO: znamena to ze nejucinnejsi mast napr na ekzemy atd by byla z nejakyho indoor skunku?
    IRO
    IRO --- ---
    T_RAVEN: čím víc thc tím líp, techniku nebrat!
    T_RAVEN
    T_RAVEN --- ---
    ahoj, potrebuju konopnou mast, staci technicke konopi nebo plati cim vetsi obsah thc tim ucinnejsi mast?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam