• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    MIK23
    MIK23 --- ---
    TIMUREK: jasny,ale vidim to na par brk a domu.uz to davno neni happening co byval,ted je to spis street party pro vozrale deti (lidi co to poradaji prominou,ale bohuzel se to fakt hybe spis timto smerem) Kazdopadne ukazu se jako kazdy rok :)

DUHOS: s tou hlinou to neni tak uplne pravda.muzes si navozit svoji klidne 2 metraky na kytku,ale stejne kdyz bude ta puvodni puda dole spatna,tak to ta trava vytahne (je na to fakt nejlepsi)
    DAW
    DAW --- ---
    DUHOS: čau.. nemoh bys sehnat přesnej recept na tu domácí mast co ti pomohla?
    Před cca měsícem jsem taky vyrobil jednu, co je na exemy docela dobrá, jenže do toho jsem si dal i očistnou dietu, takže teď vlastně nevím, co přesně způsobilo, že ty exemy zmizely :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    DUHOS: ano.. pravda je nekde uprostred .)
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Presne tak, v sobotu na MMM! :)
    prumyslova vs. domaci mast: mam atopickej ekzem a v zime se mi rozlejza hlavne kolem oci a po xichte vubec. Jako prvni jsem vyzkousel komerecni masticku (nevzpomenu si ted od koho) a jako zazrakem mi kompletne cely ekzem z obliceje zmizel, dodnes to nechapu, ale dalsim pouzivanim masticky se mi pak zacal stav naopak i zhorsovat, dalsi zimu prisla na radu cannaderm a ta stav mirnila po celou zimu k jakez takez spokojenosti. Zkousel sem do toho i maste domaci a ty mi tak nesedeli a nezdalo se mi, ze by se stav nejak zlepsoval, takze jsem furt sazel na Cannnaderm. Na dalsi zimu (letosni) jsem v praci dostal domaci konopnou masticku ze slivovice, ktera mirnila stav jeste lepe nez Cannaderm. Z toho mi plyne, ze v pripade potreby muze pomoci i prumyslove vyrobena mast, ale je lepsi narazit na domaci, ktera vam sedne.
    indoor vs. outdoor: Lekarsky (100%bio, kvalita, zkusenosti) vypestovany indoor si myslim, ze dokaze prekonat kvalitni outdoor, ale nez neco zbejcit, tak to radsi dat ven. Pokud netrefis fakt vylozene spatnou pudu (muzes s klidem poresit i vlastni), tak tim urcite nic nezkazis a budes mit rozhodne vhodny konopi pro lecbu!
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    MIK23: Nejsem, jsem z Karlovarska, ale budu v sobotu na MMM, doufám že nebudeš chybět :)
    MIK23
    MIK23 --- ---
    TIMUREK: pokud byl pouzity material opravdu dobry tak nastala chyba v dekarboxylaci,protoze neni mozne aby ti mast od cannadermu ucinkovala vice nez domaci.pokud jsi z prahy,muzu dat svoji a vyzkousis
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    JAHRIDER: Základ vazelína, klasický recept http://medigrower.cz/recepty/masti/varena-konopna-mast . Ten cannaderm je výbornej, ale ekzem mi neléčí ani jedna ani druhá (cannaderm jenom zklidní), snad mi ho vyléčí v létě moře :)
    MIK23
    MIK23 --- ---
    MIRIS: no nechapu proc by to melo ztoho ciset.ja jsem puvodne reagoval na to ze tady nekdo hlasil ze nejlepsi trava na medikalni ucinky je z venku,tak to proste vyvracim.nechci aby byli lidi kteri marihuanu chteji pouzivat hlavne na medicinske vyuziti,zbytecne klamani.
    ad spravena hlina: ano napravovat se to da - jde to hrozne pomalu - nejrychlejsi dosud objeveny zpusob je vysazet konopi a to pudu vycisti (nejrychleji do sebe vtahne skodliviny).venkov neni ciststi,naopak puda tam je vic v bide kvuli neustalemu pestovani,spatne orbe (vrchni vrstvy se posouvaji a splavuji ve smeru nerovnosti a cesky zemedelci na to serou ikdyz jim nakazuji smernice aby na to brali ohled a menily smer orby)
    ad mlada: vystudovala to 2 roky z5.delal jsem s ni bakuly i diplomku (literatura hlavne v AJ a tu mlada moc nedava),takze jsem se v tom taktez trochu zorientoval.
    k posledni vete se radsi nebudu vyjadrovat - myslim ze ty sam si nahazoval do groweru odkaz na icmag kde byly testy ruznych organickych hnojic a ukazalo se ze ve spouste znich jsou nemale stopy tezkych kovu...
    MIK23
    MIK23 --- ---
    vyzdvihavat outdoor z duvodu mnozstvi materialu je taky dost zavadejici,pokud teda toho nepotrebujes litry aby si to prodaval.krome toho v nasem podnebnym pasu nedosahnes tak velkych obsahu ucinnych latek jako v indooru = potrebujes o dost mene silnejsiho materialu.
    MIK23
    MIK23 --- ---
    MIRIS: kvalitni bio zahrady u nas jsou v radu poslednich par let.kdyz tady byl komanc,kropilo se vsechno pesticidama a podobnejma drijakama.
    neni nic lehciho nez si vzit vzorky sve pudy a odnest je do http://www.vumop.cz/
    u 99% vzorku budete nemyle prekvapeni
    veda ktera se temahle otazkama zabyva se nazyva pedologie.V ceske republice je v plnkach a da se rict ze celosvetove se rozjizdi cca od 2006.Moje druha polovicka ma magistersky studium v tomhle oboru - od te doby out nejedu :)
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DACUBE: bohuzel je to tak - nebo myslis ze se daly farmaceuticke spolecnosti na bylinkarstvi? :D
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    férová medicína na úrovni věd? (:-))))))))
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DACUBE: holisticka uz davno neni.u marihuany uz davno nejde jen o dusevni podstatu veci,ale naopak jde o ferovou medicinu na urovni vedy(pokud na ni nahlizime z lekarskeho hlediska).tady je prave videt ten zbytecnej stret dvou pulek taboru - ''babky korenarky s planou ganou z hvozdu'' vs ''lidi co jdou s novodobymi vedeckymi poznatky''
    At si jede kazdej tabor podle sveho nejlepsiho presvedceni,ale nesnasim kdyz nekdo napise ze nejlepsi zpusob k ziskani medicinske marihuany je ten jeho.
    hlina u tebe je horsi pro pestovani oprtoi kokosovemu vlaknu v tom,ze obsahuje velke mnozstvi ruznych prvku (jak ty prospesne,tak ty skodlive).kokos je uplne neutralni.to co tam ja osobne nedodam,tam proste neni.proto si to muzes ohodne lepe korigovat.budes pouzival ciste bio hnojiva a vis ze mas urcite produkt bez skodlivych mineralu.o elektrice se proste nema cenu bavit - nebo snad nemas lednicku,notebook/pc na kterym pises si dobijis slapacim kolem s trafem?
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    MIK23: a jak víš že hlína u mě doma je horší než v zahrádce s kokosovýma palmama?
    Než někomu začneš nadávat do jantarů tak si uvědom že léčení konopím je holistická medicína a holistická znamená, že si uvědomuješ propojení svého těla se vším okolo. Takže hodit kytky do kokosu který putoval půl světa a pálit elektriku (pravda teď je vlstně ze sluníčka když máme ty soláry, co) je trocha rozežranost.
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DAW: par chytrych hlav (pedologu) se uz nejaky ten rok danemu tematu (cisteni pudy od skodlivych latek) venuji.hadej co dokaze pudu nejrychleji a nejlepe vycistit od vsech skodlivin - konopi.dalsi duvod proc je ten outdoor tak zdravej,ze? :)
    MIK23
    MIK23 --- ---
    DAW: ? si me asi trochu nepochopil - nejsem zadnej posranej aktivista,takze mi tady nevykladej o tom od koho si beru elektrinu ty jantare.poukazuju na to ze se farmaceuticke firmy zivi tvojim spatnym zdravim a ty tady zacnes mektat o CEZU? :D dal si nastuduj technologii odpadnich vod - vis o ni asi hodne malo (czu/obor odpady a jejich vyuziti) o hnojivech to same (trosku se to za posledni dobu zmenilo a ty si evidentne zaspal)
    prej sosat kilovaty denne - kvuli cemu - kvuli 5ti kytkam na masti a vytazek (mensi spotreba nez calex lednicka)? prosimte evidentne vis o pestovani pod umelym osvetlenim prd,tak prosim nenavadej lidi ze nejlepsi medicinska marihuana ti vyroste na zahradce(dle tvych slov o par prispevku niz) :) zkus si obe strany pestovani a pak se zamysli,dojdes k zajimavemu zaveru :)
    ty howghu - driv nez domluvis tak by si se mel v danych vecech aspon trochu zorientovat.napr v holandsku je jack prohlasenej za medicinskej model a prodava se diky tomu i v lekarnach,coz se o ostatnich modelech rict neda(natoz o cesky gane).ano veskera marihuana (i ta technicka) ma lekarsky pozitivni ucinky,jenze to ma i pivo,ale nedava mu to cedulku ''medicinsky alkohol''.
    medicinsky uznavane modely jsou prave kvuli nejidealnejsimu pomeru thc/cbd a ostatnich canabioldu ktere ovlivnuji tyhle dva zakladni,aktivni.
    pokud mas o tom nadale pochybnosti,kontaktuj prosim primo ty lekarske kapacity,ktere temto modelum tento statut urcili a vysvetli jim ze se chudaci spletli :)

DAW
    DAW --- ---
    MIK23: Blbost. Hele když tě tolik serou nějaký nadnárodní společnosti, tak mi vysvětli, od koho jsi koupil výbavu do tý svojí pěstírny a taky mi řekni, od koho si kupuješ ty hnojiva (který pak předpokládám vylejváš do záchodu, přeneseně teda zpátky do tý želivky - tý to určitě dělá taky moc dobře), no a nakonec mi řekni, od koho kupuješ ten elektrickej proud na svícení a provoz pěstírny (a že ho taky asi spotřebuješ dost viď?).

Co se týká pěstování, tak jestli nejsou lidi magoři, který si nedaj ani salát ze zahrádky, na kterou pršelo, tak jim může bejt úplně jedno, kde jim to konopí vyrostlo, protože vyrostlo tam, kde roste i všechno ostatní, co jíme, nebo používáme na výrobu kosmetiky. Vyrostlo prostě v půdě, která je znečištěná zejména hnojivama a kyselejma deštěma (třeba těma, co k nám přitáhnou od nějaký pěkný uhelný elektrárny). Potom teda můžeme spíš přemejšlet, jak tu půdu můžem předem vyčistit a taky jak minimalilzovat náš vlastní podíl na tom znečištování.
    Hele zas o nic tak hroznýho nejde. Problém je především v tom, jak lidi žijou, jaký jeděj jídlo, jestli občas věnují energii tělesnýmu pročištění.. atp. Jestli jako někdo má obavy, že jeho marjána nebude úplně bio, a půjde to řešit tím, že si koupí drahou výbavu a bude sosat kilowaty denně tak to jako sory, ale tenhle člověk je padlej na hlavu.. anebo si prostě potřebuje něco obhájit a tak si z toho udělá takovou menší znouzectnost..

A co se týká modelu? Proboha! Všude v čechách mladý lidi pěstujou konopí. Každá tahle tráva je léčivá! Z každýho dobrýho modelu uděláš dobrej lék nebo mast. Pouze, pokud člověk potřebuje něco konkrétního, např vysokej obsah CBD - pro konkrétní léčbu konkrétní nemoci může být důležité - potom si samozřejmě musí koupit odpovídající odrůdu. Vůbec tady ale nejde o to, jestli je ten model vyhlášenej nějakejma institutama nebo korporacema za lékařskej. Všechny jsou lékařský proboha! Jde pouze o to najít takovej model, kterej má odpovídající složení aktivních látek.

Howgh.
    MIK23
    MIK23 --- ---
    jinak jsem chtel jeste podotknout ze se tady i jinde rozmachuji lide co se snazi vydelat na lecivych ucincich konopi.ze se touto cestou vydaly farmaceuticke spolecnosti zalozene pro zisk neni nijak prekvapujicici.ale ze se i tady na nyxu najdou lide kteri dokazou prodavat mast draz nez tyto nadnarodni firmy,ztoho se mi dela fakt zle.
    nepodporujte tohle svinstvo,radsi zasejte a vyrobte si samy svoji.
    MIK23
    MIK23 --- ---
    ty jo co tat tady je zase za experty - indoor je horsi nez outdoor z medicinskeho hlediska,prumyslova konopna mast bez obsahu aktivnich slozek (nebo teda s minimlanim) je lepsi nez domaci,no same lepsi hlody...

k tomu indoor/outdoor - z medicinskeho hlediska je daleko lepsi indoor - dneska si kytky zasadsi do kokosu (ktery je vlastne neutralni co se tyce jakychkoliv latek vcetne tezkych kovu) hnojis to poradnejma hnojivama (nejlepsi takove ktere udavaji odkazy na expertyzy ruznych institutu ktere hnojiva testovali na tezke kovy a jine zdravi skodlive latky - napr CANNA,GROTEK atd) vypestujes daleko vic cistou a prirodni kytku nez nekde venku kde ti to jednou za cas pokropi kyselej dest,kytka si taha zpudy tezke kovy co ji hrdlo raci (marihuana ma nejlepsi vysledky jako ''cistic'' kontaminovane pudy,protoze vytahne defakto vsechny skodliviny do sebe). ztoho bych ja mast nikdy nedelal.
    k tem modelum - nejlepsi na konkretni medicinske pouziti je pestovat konkretni model ktery je vyhlasen nejakym institutem za lekarsky (napr. jack herrer,medihuana atd)
    DUHOS: prosimte chyt si nekdy destovku,zmer si ph a ec a pak uz takovouhle sracku nenapises.jinak chlor ti z te ''domaci'' do 24h vyprcha,proto se taky nechava odstat.treba praha ma jednu z nejlepsich vod jakou ke kytkam muzes lejt (samozrejme hlavne diky zelivce)
    BRANA
    BRANA --- ---
    Dokumentární.TV > Útěk před lékem / Run from the Cure
    http://dokumentarni.tv/zdravi/utek-pred-lekem-run-from-the-cure

Dokumentární film Útěk před lékem vznikl v roce 2008. Pojednává o znovuobjevení konopí, jako léku na rakovinu a mnoho dalších potíží, Rickem Simpsonem. Po vážném zranění hlavy v roce 1997, Rick Simpson nalezl úlevu v jeho zdravotním stavu pomocí léčivého konopného oleje. V situaci, kdy konvenční medicína si nevěděla rady a vedlejší účinky léků byli čím dál tím nesnesitelnější. Když zjistil, že jeho konopné oleje (s vysokou koncentrací THC) vyléčí rakovinu a jiné nemoci, snažil se podělit se o tento poznatek s co největším počtem lidí a zdarma jim pomáhal v boji s jejich chorobami. Dále se o těchto úspěších snažil spravit úřady a lékařskou obec. Když se tento příběh objevil na veřejnosti, dlouhá ruka zákona ho obvinila z držení a obchodování s marihuanou.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam