Docela by mě zajímalo, jak to s tím konopím a jeho vlivu na imunitní systém doopravdy je.. Mám takovou představu, že konopí (FS) srovnává imunitní systém do normálu, protože při autoimunitním onemcnění snižuje jeho funkčnost, ale například při HIV ji zase zvyšuje. Z mých zkušeností jsem si 2x vyléčil začínající chřpku (1x do druhého dne jednou dávkou a po druhé za 2 dny na tři dávky i s rýmou). Známí si vyléčil několikrát angínu FS a kamarádka má na angínu osvědčený recept ubalit si mrtě velký a silný brko a zbombit se.. :)
Je známo, že konopí má antivirální, antibakteriální a antizánětlivé účinky, takže působí pozitivně u všech výše zmíněných onemocněních (chřipka, angína, rýma), takže si nemohu pomoci, ale v těchto případech konopí imunitní systém posiluje..
Permanentní rýma může být u častých kuřaků marihuany způsobena spíš těma škodlivejma látkama, které se pálením tvoří a vdechují...?
A nebo je to tak, jak píše Timurek na webu:
Imunita
THC ovlivňuje receptory CB2 uložené v slezině, čímž lehce potlačuje imunitní reakce organizmu. Zato v bílých krvinkách se nacházejí kanabinoidní receptory, a samotné kanabinoidy působí podobně jako bílé krvinky."