• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    IRO
    IRO --- ---
    JAHRIDER: sice OT tady, ale zajímalo by mě, jak se léčíš lysnama :)
    JAHRIDER
    JAHRIDER --- ---
    DUHOS:
    pekny vyklad. ja se napriklad lecim zas obcas lysohlavkama. FS jsem na vyse jmenovane neduhy nezkousel, ale zkusim. a napisu vlastni zkusenost...
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Docela by mě zajímalo, jak to s tím konopím a jeho vlivu na imunitní systém doopravdy je.. Mám takovou představu, že konopí (FS) srovnává imunitní systém do normálu, protože při autoimunitním onemcnění snižuje jeho funkčnost, ale například při HIV ji zase zvyšuje. Z mých zkušeností jsem si 2x vyléčil začínající chřpku (1x do druhého dne jednou dávkou a po druhé za 2 dny na tři dávky i s rýmou). Známí si vyléčil několikrát angínu FS a kamarádka má na angínu osvědčený recept ubalit si mrtě velký a silný brko a zbombit se.. :)
    Je známo, že konopí má antivirální, antibakteriální a antizánětlivé účinky, takže působí pozitivně u všech výše zmíněných onemocněních (chřipka, angína, rýma), takže si nemohu pomoci, ale v těchto případech konopí imunitní systém posiluje..
    Permanentní rýma může být u častých kuřaků marihuany způsobena spíš těma škodlivejma látkama, které se pálením tvoří a vdechují...?

A nebo je to tak, jak píše Timurek na webu:

Imunita

THC ovlivňuje receptory CB2 uložené v slezině, čímž lehce potlačuje imunitní reakce organizmu. Zato v bílých krvinkách se nacházejí kanabinoidní receptory, a samotné kanabinoidy působí podobně jako bílé krvinky."
    JAHRIDER
    JAHRIDER --- ---
    TIMUREK:
    já jedu thc v jakékoli úpodobě hele. ale špek je prostě špek a starýho psa novejm kouskum učíš už velmi těžko. škoda že za mejch začátků byly jen fáji a pejpry....)
    MIK23
    MIK23 --- ---
    TIMUREK: ja kdyz si dal prvne zrnko rejze FS tak jsem to malem nerozdejchal (a to konzumuju opravdu ve velkem). s tim davkovanim se musi opravdu opatrne. imho lekarsky je prijatelnejsi vapovani,ale zase neni zdaleka takovy lekarsky ucinek jako FS
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    JAHRIDER:
    MIK23:
    Zkuste si někdy slzy, fungujou trochu jinak než joint - účinek nastupuje později, vydrží mnohem dýl a hlavně to nejde přes dýchací ústrojí.
    MIK23
    MIK23 --- ---
    TIMUREK: ano je to tak.muzu potvrdit z vlastnich pokusu.mam defakto permanentni rymu ktera me pusti jen kdyz omezim prijem thc
    JAHRIDER
    JAHRIDER --- ---
    TIMUREK:
    no ja sjem prave mel imunitu za ´mlada´ velmi dobrou no a cca za tech 15let co hulim tak jsem dost nachylnej na rymu, chripku a takovy ty klasicky sezoni neradstva. takze prave protojsem se ptal. hulima konzumuju thc docela dosti a ve vysokych davkach...
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    WIPER: Jediný olej, který je určen na vnitřní užití a se kterým jsem se na českém trhu setkal, je vyrobený pouze ze semen konopí.
    Pokud jde o vliv THC na imunitní systém, a bavíme se o léčebném využití (vysoké dávky THC ve formě FS), podle mých zkušeností lehce snižuje funkčnost imunitního systému. Žena se léčí na Crohna a během zvýšených dávek je náchylnější na klasické nachlazení apod., musíme zavírat okna :) Dokonce jsem si všiml, že bývá nastydlá častěji když užívá konopí pomocí vaporizéru. Pravda, nemůžu to doložit žádnými čísly nebo testy, je to jenom subjektivní pozorování, ale myslím si že to tak je.

Na internetech se nachází hromada článků potvrzující obě verze, namátkou:
    δ9-Tetrahydrocannabinol Treatment Suppresses Immunity and Early IFN-γ, IL-12, and IL-12 Receptor ß2 Responses to Legionella pneumophila Infection
    http://www.jimmunol.org/content/164/12/6461.abstract

Podle toho co jsem si kde přečetl, aniž bych pravda ověřoval pravdivost těchto tezí, by mělo THC snižovat imunitu účinkem ve slezině, a zároveň by mělo pozitivně stimulovat přímo receptory v bílých krvinkách ...
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    TEDDYBEDDY: Já konopí neužívám v žádné podobě, pokud tedy mluvíš o mě.
    JAHRIDER
    JAHRIDER --- ---
    TIMUREK:
    nějaké odkazy, pls. dík..
    IRO
    IRO --- ---
    TEDDYBEDDY: by sis zahulil co? :-)
    WIPER
    WIPER --- ---
    TIMUREK: THC neni preci jediny kanabinol v konopi. Zvlaste pokud se olej pripravuje z cele rostliny a ne jen kvetu. Muzes prosim uvest nejake zdroje pro sve tvrzeni. Neco jako tohle:

[Cannabinoids and the immune system. Of men, mice and cells].
    Respiratory and immunologic consequences of... [J Clin Pharmacol. 2002] - PubMed - NCBI
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12412839
    ...
    In conclusion, there is no evidence that Cannabinoids (like the Delta(9)-THC) induce a serious, relevant immunosuppression in humans, with the exception of marijuana-smoking which may affect local broncho-alveolar immunity.

SCHIFFI: vsak olej se nemusi jen mazat, na to se hodi spis ta msticka, olej je na vnitrni uziti, normalne ho zobnes na lzicce.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TIMUREK:
    DUHOS:

Čili feťák máchá a ždíme konopí v benzínu rukama a pak zahřívá a odpařuje benzín v hrnci na rejži, a pak to jí? Srry, už z toho slohu je evidentní, že je to zoufalej zmaštěněc.
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    WIPER: TIMUREK: Díky za reakce. Já jsem se špatně vyjádřila- nemyslela jsem mastičku na klouby (na tu už jsem tu ptala.. že mi moc nepomohla, i když ta samá jiným lidem ano), ale právě něco na vnitřní užívání, abych řešila příčinu (=zánět mozku od boreliozy, borelie v sobě ještě mám) a ne následky... Takže asi na sobě udělám experiment dle rady DUHOSe... a pořád platí, že kdyby někdo měl tinkturu/ výtažek, proísm do pošty, určitě se domluvíme... :) díky
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    WIPER: Na posílení imunity? To měla na mysli klasický olej z konopných semínek. THC imunitu snižuje.
    WIPER
    WIPER --- ---
    WIPER: omlouvam se za malou mystifikaci, konopny olej doporucila neurolozka teto pacientne na "posileni imunity". Aby si nahodou nikdo nemyslel ze se nasel tak osviceny lekar, ktery by canabinoly doporucil na leceni "sve" nemoci.
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    SCHIFFI: Na bolesti kloubů konopí rozhodně pomůže, doporučl bych domácí mastičku ...
    WIPER
    WIPER --- ---
    SCHIFFI: na borelii poskozenou nervovou soustavu a kouby primo doporucila neurolozka moji svagrove koupit si konopny olej. Ten z obchodu samozrejmne obsahuje ucinnych kanabinolu velice malo, takze misto toho jsme uvarili doma poradny konopny olej. Je to zatim par dnu, takze jeste nemam reference zpet o ucinku. Take se boji moznych psychoaktivnich ucinku, tak si dava jen kapku oleje. :-)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    DUHOS:díky za odpověď, jsem stejného názoru, ale přece jen ve mě trochu pochybující ďáblík skáče.. v ČR se to moc neléčí... V nemocnici mi dávali jen Manitol na otok mozku a pak lék na uvolnění Guajacuran a x bolesti Novalgin. Borelie se v mozkomíšním moku neprokázala, ale vše nasvědčuje tomu, ýe ji mám a potvrdili mi to i v Institutu přírodní medicíny. Měla bych brát silná ATB, ale ty mi nikdo nepředepíše, když to nemám prokázaný (z likvoru je údajně jen 30% spolehlivost), v krvi bor. mám, ale to lékaře moc nezajímá...

Vyrábim mastičky, nic jiného jsem zatím nezkoušela, ale así se do toho vrhnu.. Bo máte-li někdo výtažek, tinkturu na víc, pošta pls...
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    SCHIFFI: Zkušenosti s tím nemám, ale dle všeobecných účinků konopí (působí protizánětlivě a v mozku, kde je nejvíc rozšířená nervová soustava působí nejvíce), bych s léčbou neváhal ani na chvíli.
    Jak se to léčí lékařsky? A jak dlouho? Vsadil bych rozhodně na výtažek a nebo tinkturu.. Máš tu možnost?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam