• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    HASSASSIN
    HASSASSIN --- ---
    TIMUREK: Doporučil bych použít lékařský benzín, nechat odpařit, potom to, co zbyde znovu rozpustit v lékařském lihu a znovu nechat odpařit. Tím se zbavíš veškerého zbývajícího benzínu a zbyde jen líh.
    Jinak taky existujou rozpouštědla, která se na to hodí mnohem víc (jsou více nepolární), jako třeba hexan (který je docela drahý) nebo petrolether (ten je levnější). Koupíte je v chemických potřebách, ale pozor při manipulaci, je to stejně hořlavé jako benzín

VRINDAVAN: podle mě by se na to dal použít tzv. soxhletův extraktor, nemám s ním žádné zkušenosti, ale na wiki je toho spousta...taky jsem to viděl na cannafestu
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    Já osobně používám lékařský benzín, pracuje se s ním jednodušeji a rychleji v porovnání s lékařským lihem. Akorát se musí nechat opravdu dobře odpařit, páč jinak to ma fakt hnusnou chuť.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    dobré používané rozpouštědlo odestilovat přes chladič, pak se dá část rozpouštědla znovu použít a náklady na rozpouštědlo jsou pak menší. přijde mi to škoda odpařovat Pánu Bohu do oken.;)
    JAHRIDER
    JAHRIDER --- ---
    SALAM23:
    supr dik za reference. urco vyskousim. jinak lekarskej ma prave vic, potravinarskej ma tech cca 80 - 90. ale tak ono asi jak d ktereho vyrobce...

kzdopadne kdyby mel kdokoli k tomuto tematu co rici, rozhodne to uvitam....
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JAHRIDER: osobne si myslim,ze je lepsi nez lek. lih,ten je myslim max 80% alkohol a zbytek voda,iso. je preci jen 99,9% alkoholu...pouzivam ho celkem casto...jak na ther tak na tinkury,jedina nevyhoda je,ze kdyz z iso. udelas tinkturu tak trochu barvi...z 1L iso cca 100g bordelu = 10 - 20G THERU - podle kvality odpadu
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    ja ted sehnal lekarskej benzin 120 /litr v lekarne,a le jde koupit i za 90,- v chemickejch potrebach. tam ale vyzaduji na nakup chemikalii zivnostak. Na cca 200 g mi stacili 2 l, ale bylo z toho jen cca 16ml vytazku, tak nevim, jestli to treba nebylo tim, ze jsem pouzil malo benzinu. ale myslim, ze je to blbost.
    JAHRIDER
    JAHRIDER --- ---
    DUHOS:
    muj puknovej vypada takhle:
    *sitko z vodovodu a nerezova trubka
    pak staci kamos co dela u soustruhu nebo tak, kterej ti tam udela zavit. nacez vemes matku pod ni dat to sitko a prisroubujes. vrsek si uz udelas nejak sam. ja opet doporucuji zavit na kterej se namontuje matka z plnym vrchem kde pak jen vyvrtas dirku na plyn.

SALAM23:
    zkusim. vypada to dobre a je tam coll cena. to bude neco podobneho jak lekarskej lih ne?
    jako ja mel od kamose potravinarskej za 120czk litr, ale jeho strejda uz ho prestal vyrabet a z neho to bylo fakt sup v pomeru za tu cenu.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    DUHOS: 0,4 ml? to musis mit v nejaky insulince ne?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JAHRIDER: izopropylalkohol 99.9% je nej...ether boucha a kdyz ho odparujes tak smrdi jak kdyz palis kabely - benzin tam nechava dost sracek "co neodparis" stejne jako dalsi rozpustedla
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Jahrider: Jak by asi vypadal návod na výrobu tý trubice? Když to někdo pěkně zpracuje i s postupem na výrobu výtažku, tak bych to mohl dát i na web..
    A ten lékařský líh je 100% a čistý? Dá se koupit v lékárně a případně zhruba za kolik?

Prdeloid: No, je pravdou, že jsem to pro tentokrát zapomněl nechat odstát, kurňa.. Většinou to nechávám na topení.. Mám toho jen 0,4ml (zbytek skončil v masti), takže to nemá ani cenu z té stříkajdy vysypávat na odpaření..

Tak díkas za rady a kdyby jste mi někdo byl schopen říci více k výrobě té trubice, tak bych vám byl zavázán.. :)
    JAHRIDER
    JAHRIDER --- ---
    PRDELOID:
    idealne ponorit nadobku s vytazkem do hrnce s horkou vodou. tesne pod okraj a nechat klidne i pul dne..
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    DUHOS: a po tom, co vyrobis vytazek, nechavas ho jeste par hodin odparit na teplym miste?
    JAHRIDER
    JAHRIDER --- ---
    DUHOS:
    tyve tohle si muzes udelat doma cece, na co bys to kupoval, zbytecne vyhozene penize
    a co se tyce cistoty, tak ta je ciste a jen na tobe. pokud si to nechas dokonale odparit, tak tam zadnej bordel mit nebudes. jinak konopnej vytazek je docela neprijemnej sam osobe, drazdi sliznici, takze to nemusi byt prvotne kuli tomu benzinu.
    zaverem bych nereklm ze pres butan to je lepsi. je to jine. a co se tyce eteru, tak ten je pry nej, nebo pak jeste lekarsky lih. z benzinu jsem to nikdy nedelal a asi ani nebudu, ale proste vse je o tom, jak to vycistis. ja bych se nebal v te uplne konecne fazi, trochu ´pritopit´ bo tech vyparu, aby ti to bouchlo, uz stejne nebude tolik, takze riziko je fakt minimalni.
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Zdravim pánové a dámy. Celkem urgentně potřebuji sehnat/vyrobit čistý výtažek. Při metodě Ricka Simpsona prostě nedokážu vyrobit úplně totálně čistý výtažek. Vždy mám nepříjemný pocit z toho, že mi tam zůstal nějaký benzín (barva dobrá, na chuť příjemný, ale po chvíli začne v pusa nepříjemně pálit). Tak jsem začal uvažovat o nějakých extraktorech. Objevil jsem zatim dva:

http://www.greenhome.cz/katalog/650108 (Na propanbutan, ale chybí údaj o kapacitě zásobníku)
    GrowHemp.cz - GrowShop - Bylinný extraktor
    http://www.growhemp.cz/cz/katalog/bylinny-extraktor/extrator-fenixovych-slz/?from_katalog=1,razeni,

1) Je ptřeba pak ještě odpařovat z extraktu nějaké nečistoty?
    2) Při výrobě výtažku na vysoké úrovni se používá éter. Co je tedy hůře na propan-butanu?
    3) Co si o těchto metodách myslíte celkově?
    HIPPO42
    HIPPO42 --- ---
    HIPPO42: Ne, přímo na trombozu mast nepomáhá, měl jsem se vyjádřit jasněji, v červnu jsem měl subakutní uzávěr všech tří bércových tepen v LDK, tudíž u mě došlo k poškození prstů, nártu a chodidla LDK, tím že po dobu cca 72 hodin nebyla výše uvedená místa mého těla zásobená krví, malíček mi bohužel amputovali a zbytek nohy regeneruje. A zde je opravdu dost platná mast z konopí, přináší poměrně slušnou úlevu od velmi zvláštní bolesti, na kterou mám předepsané dost silné léky a ani ty nejsou všemocné, zvláštní bolesti protože to bolí pořád a bolí to fakt divně, občas lektřina, občas oheň, občas mráz, a pro zpestření hmyzí nožičky a škrabou ....
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    HIPPO42: hmm tak to je od ovy dost daleko, takze spolu asi nic nevymyslime... hodne stesti se shanenim
    HIPPO42
    HIPPO42 --- ---
    MORPHLER: Praha, ale rád si dojedu v rozumné vzdálenosti ....
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    HIPPO42: lokalita?
    HIPPO42
    HIPPO42 --- ---
    Zdravím lidi, sháním listí navýrobu masti, nabídněte. Rád připravím i mast pro Vás, otázka domluvy. Já sám mám levou nohu postiženou trombozou, přišel jsem o malíček a zbytek prstů a chodidlo až po kotník mám zasažené. Mast pomáhá jak na bolest, tak na léčení, pomozte prosím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam