• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    SOLEI:
    hele tak udelej mix. kokos + bambucke + vazelina. tak to delam ja a funguje i na atopickej exem. nakonec davam jeste propolis a vceli vosk. jinak s tou plisni presne jak pises. ja to nedoporucuji, sice jsem to tak parkrat delal, ale ve vysledku nebyl lecivej ucinek nejak rozdilnej, takze jsem usoudil ze je to uplne zbytecne. jinaks tema teplatama je to alchimie. ja delam jednu pri nizsich (80-100 a tam vic listu a spodnich palek) a jednu pri vyssich (100 - 110 a tam jen palice) a pak je smicham.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    DIRTY_GROWA: s kokosovým tukem počítám, u vazeliny mi vadí, že na kůži prakticky nezůstává a né že bych na ni byla alergická, ale ve chvíli kdy ji namažu na exém tak začne kůži dráždit. Ona sama funguje na tom principu, že nepromastí, jen zadržuje ten zbytek vlkosti co v kůži je a zabrání kůži dýchat takže v mém případě je to jako kdybych si ruce zabalila do igelitu (sádlo udělá stonásobně lepší službu). Takže říkáš, že nemá smysl být k materiálu šetrný a vysoké teploty nevadí a jsou naopak žádoucí. Ok. Mně se v receptech hlavně nelíbí ta plíseň, ano chápu že pomáhá rozrušovat buňky rostlinného materiálu a tím může zvýšit obsah účinných látek, ale zároveň obohatí materiál o své vlastní toxiny, které pro exematika moc příznivé být nemůžou.
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    SOLEI:
    ahoj. proc je vazelina nevyhovujici? jsi na ni alergicka? jinak an trezalkovej olej se vykasli, ten tam max pridej. porid si kokosovej tuk nebo bambucky maslo. a muzes postupovat stejne jak s vazelinou.jen skladovat to pak doporucuju v lednicce..)
    http://www.magazin-legalizace.cz/cs/articles/detail/31-recept-na-konopnou-bylinnou-mast
    receptu je pokokot, tak zkus tenhle a rid se navic tim co sama vis. me se osvedcilo totot: rozpustit tuk, dat do mej material (smes listi a spodnich palicek a bordelu) a nechat klidne mesic odpocivat a mezitim to rozpusteni a ztuhnuti nekolikrat opakovat. rozpustit a zas nechat ztuhnout a skladovat na temnem miste, cca do 10ti stupnu celsia (svetlo zabiji ucine latky). klidne to muzes nechat i dele, nic se s tim nestane, naopak. kdyz pak budes chtit mit mast hotovou, vemes tuhle preddelanou smes, zahrejes, zcedis a pridas pripadne dalsi bylinky / vytazky / oleje a opet zcedis. k tomu si udelas cerstvou smes, kde bude jen tuk + konopi (nejlepe z palic / silnejsich) a prozenes to pres troubu kde budes mit cca 100-110 stupnu. miminalne tak 3x. vzdy na 20minut. nasledne pak nechat zatuhnout a odpocinout treba na 2h. no nakonec to opez zcedis a pridas k ty smesi co jsem psal predtim. ve vysledku budes mit velmi kvalitni mast, se vsemi potrebnymi latkami kterou si muzes vylepsit o dalsi bylinky podle sveho gusta a potreby.
    daji se delat i kremy, ktere jsou vice zvlcnujici a obsahuji vice prirodnich tuku a masel (kokos, bambucke, atd) ale to uz je trochu slozitejsi...)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Chtěla bych si vyrobit mast na exém. Materiál mám (vazelina je nevyhovující, sádlo se kazí takže počítám s kokosovým nebo třezalkovým olejem), ale nějak se nemůžu rozhodnout který postup je nejlepší, všichni od sebe navzájem opisují, někdo to opíše nekompletní, někdo si to sám upraví a já teď nevím pro co se rozhodnout. Mám určité znalosti z bylinkářství coby profesionální zahradník a tak mi u některých postupů přijde, že nedávají moc smysl. Proto se ptám tady.
    Jaká by skutečně měla být správná teplota méda při výrobě masti. Pomocí sous vide hrnce můžu libovolně dlouho udržovat určitou teplotu. V mnoha postupech nacházím teplotu 80 °C, ale ta se neslučuje s přehříváním v jiných postupech (smažení dle mého názoru musí být spíše na škodu). Jedny z nejlepších postupů jak získat nejvíce účinných látek z rostlin je dlouhé mírné nahřívání - například tři týdny lahev oleje v teple (na sluníčku, na topení atd) takže mne tak napadla otázka jak moc termolabilní účinné látky jsou. Podle mého názoru, by mělo zahřátí na 60 °C po dobu tří dnů být velmi účinné.
    IRO
    IRO --- ---
    SCHIFFI: díky, zkusím tam vyslat mamku :)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Seminář: Konopí je lék | erudinet
    http://www.erudinet.cz/seminar-konopi-je-lek/
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    KERB: muzu pomoct
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    KERB: phoenixtears.ca - nic lepšího asi nenajdeš. FS se sehnat dají, ale za fakt velký prachy. Já teď budu vyrábět pro sebe ...
    KERB
    KERB --- ---
    myslite ze je realny aby v dohledny dobe byly k dispozici v lekarne fenixovy slzy za prijatelnou cenu? nebo mate nekdo moznost je zprostredkovat?
    KERB
    KERB --- ---
    existuje nejaky prakticky pruvodce pro lecbu rakoviny konopim? nejaka kniha, odkaz... diky
    DIRTY_GROWA
    DIRTY_GROWA --- ---
    DUHOS:
    tak ve vytazku je alkohol odparenej, takzepohoda. ale kdyby sis ho dal do spreje tak ho musis rozredit. myslim ze v tomhle by ti pomohla Bushka. urcite to jde naredit necim, co sliznici nezdrazdi. nekdve vzadu v hlave i tusim jak se to jmenuje, ale presne to fakt nevim..)
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Z vlastní zkušenosti jsem měl (zítra to bude přesně rok) operaci nosní přepážky.. Už někde druhý, třetí den jsem se v nemocnici ládoval do nosu mastičkou lehce obohacenou výtažkem.. :) Zkouřenost jsem žádnou necítil a doktor koukal, že se mi to všechno výborně hojí..
    No měl bych jít teďka někdy na kontrolu, tak se vlastně můžu doktora zeptat sám..
    "Pane doktore, kamarád si takhle čas od času šňupne trochu slivovice nebo vodky, může to mít neblahý vliv na jeho zdraví?" :)
    BYDK
    BYDK --- ---
    PRDELOID: :D jo souhlasim, ikyz jsem bez zkusenosti.
    Otazku mam. Jak se vstreba alkohol skrze sliznice? Pac veskere ty ganja latky jsou na nem navazane, ze :)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    DUHOS: asi by to nemela bejt tinktura na bazi alkoholu, to by ty sliznice rozezralo. co se tyka zhulenosti, tak to cloveka sjede pekne rychle, stejnej princip jako snupani cehokoliv
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    DUHOS: Zdá se mi že by to sliznicema prošlo ... asi to chce prostě zkusit :) Taky je otázka jestli by to ty sliznice ještě víc nepodráždilo ...
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Zdravim, co si myslíte o nápadu použít tinkturu v lahvičce nosního spreje napřiklad na zánět nosních dutin, horních cest dychacích, po operacích nosu na zhojení, rýmu atd.. Nemocný by se tak (pravděpodobně) vyhnul i "zkouřenosti" a zároveň by konopí aplikoval i přímo na postižené místo.. ?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    RCROW: Ja osobni zkusenost s cinskou medicinou nemam, svoji navstevu odkladam, nicmene na internetu vyhledate specializovane cinske kliniky. Bud to jsou primo cinsti lekari s tlumocniky, nebo vyskoleni certifikovani Cesi. Nekteri z nich maji i titul MUDr. Tady na nyxu bude urcite nejaky klub, ktery se tim zabyva, muzete se obratit tam o radu a doporuceni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam