• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCIDER: zajimavy, ale to uz je dneska stary, jiste to pokrocilo.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PRDELOID: Prezentuju svuj nazor (podlozeny dosavadnimi vysledky). Treba Hanuš je stejneho nazoru - jako prevence cannabinoidy uzivat nedoporucuje. Mmj. jsem s nim na cannafestu mluvil... :)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    WILDENBURY_SQ: Nevíme, jestli je to preventivně k ničemu. Vždyť ani pořádně nevíme, jak to vlastně funguje. Nechci být žádným fanatickým zastáncem zázračnýho všeléku, nicméně pokud CBD alespoň částečně splní ošekávání, který do výzkumu vkládáme (takovej výzkum bychom tady potřebovali), tak by jen takový "pokuřování" i klidně mohlo působit velmi prefentivně.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PRDELOID: Pokurovani samotneho CBD, pokud netrpis urcitymi symptomy, nema zadny smysl. Rekreacne je to k nicemu, preventivne je to k nicemu. Pro "hulice" ma CBD jediny vyznam ve smesi - zajimave jsou THC/CBD 1:1 liquidy, ale legislativa vam asi jeste chvili neumozni je vyzkouset.

Co se lecivych ucinku tyka, nejvetsi potencial stale maji extrakty, ale opet legislativa + na necem se musi systematicky zacit, proto štoudve cisteho CBD.
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    PALEONTOLOG: Tak jsem to nemyslel; me jen zajima, co dalsiho je s tim materialem v planu delat (a neni to prosik o zmasteni) :)
    Tipuju, ze pokud to izoloval Wildenbury, tak s tim tezko jako organicky chemik pujde lecit pacienty, navic na to snad ani nemame legislativu...
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Ted by stalo za to vyzkouset, jestli to treba pomuze cloveku s atakou roztrouseny sklerozy. jestli nekoho takovyho znate, muzu mu ten liquid poskytnout, docela by me zajimalo, jestli to bude mit nejaky efekt.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    WILDENBURY_SQ: mluvil jsem na Cannafestu s firmou, co dovazi isolovany CBD z UK (asi jako na obrazku) a nekde v Teplicich si z toho nechava michat e-liquidy a nejaky kosmeticky serum. Zatim jsou v plenkach, ale je to zajimavej podnikatelskej plan. Koupil jsem si e-liquid s 10% CBD, pokuruju to,ale zatim jsem z toho teda rozpacitej. zadny high nebo dokonce hit, ale jakousi(mozna placebo) psychoaktivitu pocituju. Prijde mi, ze to navozuje stav takovy lehky kocoviny po koureni. tezko rict. Rad uvitam poznatky ostatnich z pozivani nejakejch CBD produktu
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    PALEONTOLOG: kostival obsahuje alkaloidy, u kterych je silne podezreni na poskozeni jater karcinogenitu
    Gerneral Information about Pyrrolizidine Alkaloids
    http://www.comfreycentral.com/research/pa.htm
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CRUSHEER: zmastit se z toho nedá, tak asi fakt léčit
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    WILDENBURY_SQ: Kde kdo a co s tim bude delat? :o)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ANTENKOS
    ANTENKOS --- ---
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DAW: ... A může si ji najít i v lese sám :) Asi až příští rok teda. Je celkem běžná...
    DAW
    DAW --- ---
    Mimo téma.. ale týká se to rakoviny: právě jsem se dostal k velmi zajímavým účinkům Lesklokorky lesklé - koho to zajímá, může si na netu dohledat sám..
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    Asi tady zbytečná otázka - nemáte někdo náhodou navíc odstřižky z trimmingu na slzy pro tetu s rakem?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PALEONTOLOG: V případě těhotenství bych volil co nejméně invazivní a kontroverzní alternativu - ohledně konopí momentálně nejsme na dostatečném levelu poznání ani co se týká vedl. účinků různých složek konopí (či jejich kombinací) u dospělých jedinců.

Jinak krevní oběh plodu je propojen s matkou, takže hodně zjednodušeně, jak je ovlivněn mozek matky, minimálně stejně bude i dítěte; já osobně bych nechtěl zažít první zhulenost někdy v 6 měsících. Kanabinoidy jsou navíc lipofilní a ukládají se v tucích, tím narážím na následné kojení.

Asi sám nevěřím tomu, že by topická aplikace 0.5 gramu 1% THC v sádle mohlo poškodit plod (nebo jeho psychický vývoj), na druhou stranu říkam, to že je člověk paranoidní ještě neznamená, že po něm nejdou - vzpomeňme si na aféry ergotismus (námelem napadené obilí) & těhotenství, petržel (látka apiol) & těhotenství, thalidomid & těhotenství...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RAVNOS: na zacatku stala jasna otazka, no z odpovedi jsem pochybnosti neztratil.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    PALEONTOLOG: skor mi pride, ze sa pytas hovadiny. ked sa jedna o tehotenstvo je kazdy opatrny. ad kamarati medici - no, oni by mozno aj skusali, ale neviem si to predstavit, kedze deti v bruchu nenosili oni ale ich zeny, ktore THC v tej dobe nekonzumovali.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RAVNOS: ptam se, bo chci znat odpovedi. wildovo "mozna" mi staci k tomu, abych neriskoval. v posledni dobe se tu ke konopi nikdo lip nevyjadroval. kamaradi medici at zkousi na vlastnich detech..
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    PALEONTOLOG: tak na co sa pytas? neriskuj a maz kostivalom. moji kamarati medici by ti povedali ze neni problem, a ak by nahodou bol tak urcite nie na konci ale skor na zaciatku tehotenstva.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam