• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    HLEN
    HLEN --- ---
    DYSTOPIK: ja nedavno zkousel davat silnou indicu tete co trpi na bipolarku .... obcas skace z okna a tak .... sli jsme na ni hodne pomalu (prda a pockat par minut) ... nakonec zvladla tri brka za vecer a rikala ze se dlouho lip nevyspala ... myslim, ze kdyz budes opatrnej a ten clovek to dela dobrovolne tak by se nemelo nic stat ...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    DYSTOPIK: Nemáš k dispozici vaporizér? Myslím že takovej starší, snad přemýšlivej člověk by si užil čistý head high. Vaporizujte a diskutujte. S vapem taky nemusíš tak spěchat, nebude mít pocit že s tebou musí vyhulit naráz celý brko...
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    DYSTOPIK: sežeň něco s hodně cbd a uspi ho jak kotě
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Ahoj,
    něco jsem si tu pofiltroval, ale stejně bych se radši zeptal..
    V práci o mě asi všichni vědi, že kouřim trávu. Občas jsem jim v případě potřeby donesl nějakou mast a tak. Nechodim zhulenej do práce, ani nejsem žádnej hippie, ale lidi se tak asi dovtípěj.
    Před nějakou dobou jsem byl na pivu s pár lidma z práce a nějak během večera přišla řeč na drogy. Nikdo z nich neměl moc zkušeností (brko zamlada a tak), ale jsou to rozumný lidi a chtěl jsem rozstřelit nějaký klišé o feťácích co přepadaj babičky a pro dávku hašiše udělaj cokoliv, tak jsem jim zkrátka řekl, že už od útlýho věku beru různý drogy, vždycky jsem k tomu přistupoval s respektem a vždycky se mi to oplatilo skvělýma zážitkama bez jakýkoliv negativní přidaný hodnoty. Chtěl jsem to trochu uvézt v kontrastu s tim, že si dnes už vážně rekreačně občas něco dám, upustim ventil, nebo mi to uplně nabije baterky, relaxuju jak si nedokážou představit a je to zkrátka moc příjemný ale asi ne uplně pochopitelný pro velkou část národa, kde je normální bejt nalitej obden jak žok.
    Byla z toho taková docela zajímavá diskuze a ostatní si to nechali pro sebe. Dál už na to řeč běžně nepřišla. No a teď abych se dostal k jádru pudla. Jeden kolega, se kterym mam v pohodě přátelskej vztah (je mu kolem 50ti let) tak nějak víc během toho povídání zbystřil (konkrétně když jsem mluvil o LSD) a kolegyně mi pak nějakou dobu po tom tak taktně řikala, že ho to zajímalo, že léta trpí depresema a že si o tom četl, že se různý podobný neduhy daji zahnat různýma způsobama pomocí psychoaktivních látek.
    No a on dneska, že prej na slovíčko a tohle a támhleto a že si leccos četl o marihuaně a co si o tom myslim, jestli by mu nemohlo pomoct, když by si občas zakouřil. že by byl rád, kdybych mu s tim poradil a byl takovej jeho mentor. Jednou jsem s nim trávu kouřil, ale to bylo v takovym poměrně podnapilym stavu, když jsme v baru narazili na moje kamarády, co to zrovna motali. Říkal mi, že jeho zkušenosti jsou vesměs takovýhle - že mu někdo podal brko v hospodě a on ani nebyl moc schopnej rozpoznat opilost od zkouřenosti. Nerad bych se pasoval do pozice nějakýho šamana (ne, žádný kouzelný obrázky mu nebudu dávat pod jazyk) ale říkal jsem si, že když bych ho někam vytáhl na brčko a nějak to s tim prodiskutoval, že by mu to snad němuselo uškodit.
    Vycházim z toho, že neni uživatel a nezačne z ničeho nic hulit jak komín a taky z toho, že pro mě je už kouření trávy něco hodně přirozenýho a určitě to na něj může působit jinak, ale sám balim dost malý brka a jeho bych určitě nijak neodrovnal, no chtěl jsem říct, že to je pro mě furt taková relaxace a kdžy je člověk v klidu, tak se určitě cejtí celkově líp.

Budu rád, za nějaký případný podněty, nebo zkušenosti. Je to dospělej čloěk a neni to nějkej trouba a je určitě dost uvědomělej na to, aby sám pokoušel něco, co by cejtil, že mu může přitížit. Samozřejmě do něj nevidim, ale rád bych mu pomohl, když by to bylo v mejch silách
    ROGER_WILCO
    ROGER_WILCO --- ---
    Cannabis extract can have dramatic effect on brain cancer, says new research
    http://medicalxpress.com/news/2014-11-cannabis-effect-brain-cancer.html
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    WILDENBURY_SQ: asi ma panacek v labu pristup k XXtra cistymu butanu :)
    ten co se prodava jako palivo je ochucenej merkaptanem a ve vyslednem produktu jsou ty zkazeny vejce porad trochu citit at to nechavas vyschnout jak chces.
    KUATO
    KUATO --- ---
    VYHULENY_UFO: kdyby vyhulenky pouzivaly mozek, tak by si mozna mohly jednoduse spocitat, ze pri prvotni investici do zakladni vybavy budou za dva roky v plusu jen diky usetrenym dvema kyblum rozpoustedla, ktere jinak poslou panu bohu do oken. o minimalizaci rizika exploze nemluve.
    KUATO
    KUATO --- ---
    VYHULENY_UFO: nastesti existuji ty soxhlety a destilacni aparatury.. odparovat kurevsky horlave rozpoustedlo jen tak na plotne muze jen debil.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    VYHULENY_UFO: Nesouhlasim. Ostatni v panelku si ten vybuch nezaslouzi a proto je osveta nutna, at se dementi po darwinovsku odstrani jinak / jinde / bepecne pro zbytek civilizace.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    VYHULENY_UFO: Kde se dá takhle sehnat buten? Vzdyt sam o sobe exotermicky polymeruje...

Butan nebo isobutan nedoporucim, riziko exploze, ale extrakt pak nesmrdi, to zas ne. Benzin urcite ne, ze to pak smrdi je celkem buřt, ale rakovinu a kvartyr zachvacenej pozarem prece nikdo nechce, ze ne?
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    XCIDER: Ok, tím jsem si právě nebyl jistej, co všechno z toho rozpouštědlo při průplachu dostane. Díky
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    hasis je koncentrat pryskyrice, produkovane trichomy, ve vytazku, vyrabenym pomoci nejakeho rozpoustedla, jsou navic i vsechny dalsi latky, rozpustne v danem rozpoustedle, i kdyz se v rostline nevyskytuji v trichomech, ale treba uvnitr bunek...
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    Možná blbej dotaz, ale zas tak moc o tom nevím.
    Jaký je rozdíl mezi výtažkem a hašišem (např ledovým)? U toho jde, pokud se nepletu, o oddělení trichomů. A ty obsahují pryskyřici, tedy THC, CBD...
    Ale asi je menší výtěžnost. Předpokládám, že pokud by se hašiš rozpustil třeba v oleji (v malém množství pro vysokou koncentraci), tak by mohl fungovat jako výtažek, nebo se pletu? Asi by to chtělo přefiltrovat, aby ty trichomy nedráždily.
    ANTENKOS
    ANTENKOS --- ---
    MICHAL_R: jo to se dalo cekat ;)
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    ANTENKOS: Funkční link (ten tvůj odkaz už smazali...) je tady:
    The High Culture (Documentary)
    https://www.youtube.com/watch?v=ED9Q8e-FhgQ
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCIDER: ale tak to nikdo nerek
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    FARFELOO: Critical mass od CBD crew. Docela potentní na cannabinoidy a poměr cca 1:1 (THC/CBD). Verified.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Jako hulič bych uvítal dostupnost odrůd s větším podílem CBD. Dokud nebudou, tak uvítám dostupnost čistého cbd, abych si ten mix upravil podle chuti a nálady... Snaha o dostupnost CBD je velmi rozumnou strategii, prospěšnou jak pro nemocný, tak pro huliče...
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    PALEONTOLOG: jiste, nejnovejsi odrudy kostivalu jsou pyrrolidine-free :)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    WILDENBURY_SQ: hele, nakyho toho raka si alespoň latentně v utrobach chovame vsichni :)

Jinak co řikal Hanuš? Poděl se
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCIDER: zajimavy, ale to uz je dneska stary, jiste to pokrocilo.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PRDELOID: Prezentuju svuj nazor (podlozeny dosavadnimi vysledky). Treba Hanuš je stejneho nazoru - jako prevence cannabinoidy uzivat nedoporucuje. Mmj. jsem s nim na cannafestu mluvil... :)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    WILDENBURY_SQ: Nevíme, jestli je to preventivně k ničemu. Vždyť ani pořádně nevíme, jak to vlastně funguje. Nechci být žádným fanatickým zastáncem zázračnýho všeléku, nicméně pokud CBD alespoň částečně splní ošekávání, který do výzkumu vkládáme (takovej výzkum bychom tady potřebovali), tak by jen takový "pokuřování" i klidně mohlo působit velmi prefentivně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam