• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PRDELOID:
    - chlorofyly jsou ve vode spatne nerozpustne, porfyrínový skelet s chelatovaným horčíkem je modifikován dlouhými nepolárními alkylovými řetězci, rozpouští se tedy spíš od alkoholů níž (uvažujíc polaritu)
    - superčistý THC taje spíš ještě níž, obecně krystaluje dost neochotně. Mam tu jeden komerční standard, je to takovej spíš ztuhlej med / vosk. Ale jak to souvisí s "uvolňováním ve vodě" jsem nepochytil, buď tam jsou prostě krystalky a nebo olejnatý skvrny, něco nějak něčemu vadí? Odplavování trichomů obalených kanabinoidy se v tomto případě stejně moc nezabrání, to by se muselo ještě pasírovat přes plátno a přidat k ostatní herbě. Obecně mi to proplachování vodou přijde jako neefektivní zdlouhavý nesmysl nezřídka končící horšími výtěžky a plísní...
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    THC při zahřívání taje při teplotě 80°C a CBD při teplotě 66-67°C. Je tedy pravděpodobné, že ve vroucí vodě se uvolňuje nejen chlorofyl,ale i kanabinoidy. Samozřejmě jen do určité míry, ale proč zbytečně přicházet o CBD? Aby bylo jasno, nemluvím teď o tom, že by se snad kanabinoidy vázaly na vodu, mluvím o tom, že mění skupenství.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LITTLEPUNKK: tak to sorry, ani me nenapadlo, ze bys to mohl opravdu chtit resit "zpetne" zachranit jednu davku. ja myslel, ze hledas pouceni pro priste. kdyz tam ten chlorofylovy zapach mas, asi by to stalo za to proplachnout priste i ty palice, aby tam nebyl, ne? rozhodne to nedelam kvuli chemickym hnojivum, ale kvuli tomu chlorofylu. s krystalkama mas pravdu, ale kdyz to udelas opatrne, nebo je oklepes predtim jinam, tak velke ztraty to nebudou.
    jak to zachranit ted uz udelane nevim, imho to nema smysl ani resit protoze tim z te masti udelas buh vi co (uz ten vosk je imo dost omezeni, alergie na propolisove slozky je docela casta)
    btw. tvuj jazykovy projev je fakt hrozny, pusobis diky tomu dost hloupe.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    LITTLEPUNKK: varil. ale o prospesnosti chlorofylu nevim nic. a ty dalsi narazky byly na cestinu, fakt to bije do oci.
    včelí – Wikislovník
    http://cs.wiktionary.org/wiki/v%C4%8Del%C3%AD
    Chlorofyl – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Chlorofyl
    ...
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    TLOUDEV: vařil si někdy mast ? On chlorofil je sám pro pokožku prospěšný a jelikož je v palicích listí málo proč se ho sbavovat to je moje teorie . Za další hnojím jen organikou a to ještě ne vše a když už tak welice málo , spíš dávám dobrý základ kytkám-kompost taxe nemusím sbavovat hnojiv vyvářením ve vodě kdy člověk/palice :) přicházejí o krystaly

včelý vosk sám pohlcuje pavůně , dávám ho tam z jinýho učelu ,ale vím že tohle umí :)

tak čemu nerozumíš ,co nechápeš ?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    LITTLEPUNKK: tahle rada je naprd, pouze pokud o ni nestojis. zpetne to nejde, smir se s tim. A "to samý" a "včelí". dava to facky do oci.
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    MORPHLER: no hele tahle rada mi je teď uplně naprd :D Já třeba neproplachuju vůbec pokud dělám mast jen z palic-proč taky a vazelína i mand. olej např. ten hnusney odér nedělá , naopak vazelína je krásně zlatavá a voní po konopí . Mand. olej v podstatě to samí ,ale tam přidávám i včelý vosk a ten tam určo dělá svý ...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LITTLEPUNKK: vyplachuju horkou vodou pred varenim v tuku/ mleku/masti. hodnekrat a dlouho.
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    nemáte někdo zkušenost s odstraňováním "zeleného zápachu" z masti ? Udělal jsem zkusmo verzi z bambuckýho másla , jen z palic , bez vyvaření materiálu a je to fakt hnus...jak když vaříte mlíko :)) v kokosovým tuku pomáhal docela včelý vosk a nebo jsem si říkal vyvařit to nakonec ještě ve vodě-při předpokladu že učinný látky budou navázaný už na tuk ..

RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    PRDELOID: mysli to uprimne *cough *cough
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    CTVRTKA: Pavlík Bém ví, jak si namastit kapsu
    CTVRTKA
    CTVRTKA --- ---
    Na březen plánovaná 4denní konference „Léčebné konopí a kanabinoidy: politika, věda a léčebná praxe“
    Medical Cannabis Conference Prague 2015
    http://www.medical-cannabis-conference.com/cs
    KUATO
    KUATO --- ---
    MIDNIGHT_78: presne tak jak pisem MTO - krom plno predsudku maji taky nektery lidi realne problemy s nekteryma mastovyma zakladama, zatimco jine jim nevadi. takze imho nejlip vyzkouset individualne.
    MTO
    MTO --- ---
    MIDNIGHT_78: sadlo muzes pripadne uzit do pokrmu :-)

jinak asi podle tve preference. nekdo by se treba sadlem nenamazal, visjak :-)
    MIDNIGHT_78
    MIDNIGHT_78 --- ---
    Ahoj, potreboval bych poradit.
    Pred par dny jsem zjistil, ze mi domaci konopna mast ze sadla pomaha skoro stejne dobre jako smes kortikoidu a antibiotik (dle doktora mam bakterialni ekzem). Na netu jsem si vyhledl par vyrobcu domacich masti:
    (1)
    DOMÁCÍ EXTRA SILNÁ KONOPNÁ MAST - Hodonín, prodám
    http://ostatni.bazos.cz/inzerat/43622155/DOMACI-EXTRA-SILNA-KONOPNA-MAST.php
    Je vyrabena z bile vazeliny a vypada poctive...
    (2)
    DOMÁCÍ KONOPNÁ MAST EXTRA SILNÁ 150ml 120Kč - Kroměříž, prodám
    http://ostatni.bazos.cz/inzerat/43432475/DOMACI-KONOPNA-MAST-EXTRA-SILNA-150ml-120Kc.php
    Je ze zlute vazeliny a z odrudy konopi, ktera ma vysoky obsah THC.
    (3)
    Domácí konopná mast ze sádlem 150g - Brno, prodám
    http://ostatni.bazos.cz/inzerat/43552442/Domaci-konopna-mast-ze-sadlem-150g.php
    Je vyrobena ze sadla a ma pratelskou cenu.

Ktera varianta se vam libi nejvice? Hlavne nevim jaky je rozdil mezi vazelinou a sadlem - je to nejak poznat? A pokud pripadne znate lepsiho vyrobce (nebo mate domaci prebytky) tak mi take dejte vedet prosim.. :o)
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    JAKOUBEK: Oficiálně ne. Kdo potřebuje, vyrábí si sám doma.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    NABUCHODONOR: reklama, a ještě na dva blbé vaporizéry, good job!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    WILDENBURY_SQ: (ted jsem si to docetl cely s poslednim odstavcem, ty ses fakt magor, komu stoji za to tahat nedovzdelanyho drzkatyho chemika na pivo...? me ne.
    ten odkaz je fadni, ale protoze o ur terapii nic nevis, zato mas plnou hubu, ano reknu to s ohledem na tvy mocovinovy faily, kecu, je dobry si precist alespon neco.
    ani s tou kys. mocovou to neni takova tragedie jak prezentujes.
    ano ur terapie nezajima kazdyho, neznamena to ale, ze je rozumny ji shazovat za pomoci vylhanejch kecu, vedatore.
    btw. s rozpadem thc v anaerobnich podminkach jsi byl taky mimo. vic studuj a pak erudovane prohlasuj.
    kdyz neco posere laik, neni to takova tragedie, jako kdyz neco posere odbornik a jeste ma drzost delat ksichty.)

omlouvam se za vypad ctenarum, ale posledne jsem nemel cas toliko adekvatne cist i reagovat. prirozene se debata do klubu o urine nepresune, protoze je potreba si jen pohonit ego.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Tady tohle vyjde asi podobne
    PRODUCTS | RSHORSHO
    http://realscientifichempoil.com/products/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam