• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Chtěl bych jít na kurz "babských rad" pro huliče. Tohle kdybych věděl v mládí, tak jsem mohl předejít pár trapasům během zhulení se v ne úplně správnou dobu:-))
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    ROGER_WILCO: to je zajimavy. ja teda pouzivam cayennskej pepr (coz neni pepr ale nejaky papricky), coz funguje podobne. Moje "anxiety"vsak byva zpusobena srdickem. Kdyz se prepalim a zacina zlobit kardio (k tomu se samozrejme hystericky pridava psyche a cely problem se multiplikuje), rychle do sebe dopravim 2 lzicky tohodle anti-infarktu. Legracni je, kdyz kousek toho vdechnu, to jsou pak vesely chvilky na pokraji silenstvi.
    ROGER_WILCO
    ROGER_WILCO --- ---
    How Black Pepper relieves Cannabis Anxiety - Cannabis Digest
    http://cannabisdigest.ca/black-pepper-relieves-cannabis-anxiety/
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    V sobotu bude AMA s týpkem, co dělá mimo jiné GMO cannabis. Začal ale odpovídat už teď:

Science AMA series: Ask Me Anything with 420Microbiologist, this Saturday at 4:20pm Eastern time! : eldertrees
    https://www.reddit.com/r/eldertrees/comments/2w737q/science_ama_series_ask_me_anything_with/
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    tak seminka nakonec porychtovány :-)

Nicmene shanim: par seminek Carmagnoly (staci stovky gramu, max. jednotky kilogramu). Bude to na geneticky experimenty, takze nebaziruju nutne na certifikaci, klidne druhogeneracni... Koupim, vymenim za neco lukrativniho, domluva - pošta.

Prosim jen solidni nabidky (musi to byt carmagnola, vzhledem k tomu, ze to je na genetiku, tak fakt rychle pozname, pokud to carmagnola neni, abychom se vyhli trapasum... Tak jen pokud jste si fakt jisti pls. Posta a diky!)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    jako oni nerikaji "nemame", ale "jeste vydrzte, uz to fakt bude", nekdy od podzimu... ze se na podzim osivo objednava a fyzicky bejva az po novym roce je ok, ale z tohodle zaciname byt nervozni...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: fuck :-( prave jsem se chystal od nej vzit 80kg...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    TLOUDEV: jo zapomel jsem dodat, ze Agritec je jednim z dodavatelu, s kterym prave mame momentalne ty mensi problemy... :) jak kdyby doslo semeno nebo co.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: zkus ponizil@agritec.cz
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Nema nekdo pristup k certifikovanemu osivu? Odruda je v tuhle chvili jedno, vetsinu jsme schopni nejak vyuzit... Letos s tim jsou nejake problemy, vetsina dodavatelu mlzi a slibuje hory doly ale fyzicky stale nic nemaji... V cely Evrope je letos nejakej pruser, asi nekdo likviduje konkurenci a skupuje seminka :)
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    Takze ty drive odsouhlasene teorie o proplachu ve vrouci vode, pre pripravou masla a louhovanim v tuku, abychom se vodnim proplachem zbavili spiny,prachu,hmyzu, chlorofylu, zbytku hnojiv a ja nevim ceho,tyto teorie mam nyni brat za prekonane? ;-)
    ASTAR_SERAN
    ASTAR_SERAN --- ---
    tak já to s dovolením shrnu. nejlepší je vařit či péct medium, vodu i konopí dohromady. medium vytáhne účinné látky, voda naopak chlorofyl a další svinstva, který v masti nechceme. pak stačí zcedit a nechat vychladnout a následné odstranit médium a vylít vodu. na mediu ti ze spodní strany zbude jemný bordel tak ten odškrábnout (dá se použít na zvířata, nic tomu není, jen je v tom trocha bordelu). následné znovu rozpustit a přidat co vás napadne (vosk, propolis, výtažek, jiné byliny /v tinktuře, nebo výtažku/, ušlechtilé tuky a oleje) jinak je dobrý tu mast dělat třeba měsíc. vždy povařit, pak nechat ztuhnout dát do sklepa a za týden znova čistou vodu a rozpustit a opět povařit. dělám masti už hafo dlouho a tohle je nejlepší způsob na který jsem za ta léta přišel přišel a že jsme jich vyzkoušl :) 99 procent mých pacientů se uzdravilo, nebo jim to viditelně zlepšilo stav
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    FARFELOO: "Špatně nerozpustné", slušná perla, dnes jsem hůř spal :) Má být "špatně rozpustné", díky za opravu...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    WILDENBURY_SQ: trošku mě mate toto "chlorofyly jsou ve vodě špatně nerozpusté". Zní to jako opak toho, co píšeš dál...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PRDELOID: Taky si nejsem presne jistej, jestli si rozumime v mechanistickejch nuancich, ale jo, proste machat konopi ve vode je imho blbost co nic moc nevylepsi a hodne toho zhorsi / znesnadni.
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    za češtinu se omlouvám ...

to MORPHLER : není to o "záchraně" jak píšeš ,ale o malý kosmetický upravě-vůni . I kdybych to ještě teď vyvařil s vodou minimálně thc-jako antiseptická a analgetická látka mi v tom zůstane,jakožto i další látky vázané na tuky ;) mimochodem kilo bamb. másla stojí okolo 600kč což by za případnou záchranu i stálo nemyslíš ? ;) a otom oklepávání krystalků předem to mi příjde usměvné, víc to už vysvětlil id PRDELOID ...
    za další včelí vosk není propolis a ta častá alergie o který píšeš , setkal jsem se sní jednou(vařím cca15let) a to nebylo specifikováno je-li opravdu na včelí vosk ,jen holčina říkala včelí produkty.. a zaručuji Ti že do masti dávám vosk ne propolis-jsou to dost odlišné látky . Ale nechci tu zbytečně řešit blbosti/nesprávné pojmenování..

původní otázka zněla uplně jinak než "vyvařovat/nevyvařovat" a rád bych se toho držel . A snad ještě jednou podotýkám že je to vařený z palic kde je toho listí/chlorofilu minimum oproti tomu když to někdo vaří z listí a spodních paliček....

to TLOUDEV : o prospěšnosti chlorofylu si něco vyhledej ,není to neznámá věc ...
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    WILDENBURY_SQ: Wildo, díky za poučenou reakci, ale nevím jestli si rozumíme. prostě jsem chtěl číct, že výplachy konopí ve vroucí vodě se zbavujeme kanabinoidů (domníval jsem se, že právě díky tomu, že tají již při poměrně nízké teplotě a jak píšeš, stane se z nich "olejová skvrna")
    Asis mi dal poslední větou za pravdu,a le nějak z toho nejdem moudrej:)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PRDELOID:
    - chlorofyly jsou ve vode spatne nerozpustne, porfyrínový skelet s chelatovaným horčíkem je modifikován dlouhými nepolárními alkylovými řetězci, rozpouští se tedy spíš od alkoholů níž (uvažujíc polaritu)
    - superčistý THC taje spíš ještě níž, obecně krystaluje dost neochotně. Mam tu jeden komerční standard, je to takovej spíš ztuhlej med / vosk. Ale jak to souvisí s "uvolňováním ve vodě" jsem nepochytil, buď tam jsou prostě krystalky a nebo olejnatý skvrny, něco nějak něčemu vadí? Odplavování trichomů obalených kanabinoidy se v tomto případě stejně moc nezabrání, to by se muselo ještě pasírovat přes plátno a přidat k ostatní herbě. Obecně mi to proplachování vodou přijde jako neefektivní zdlouhavý nesmysl nezřídka končící horšími výtěžky a plísní...
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    THC při zahřívání taje při teplotě 80°C a CBD při teplotě 66-67°C. Je tedy pravděpodobné, že ve vroucí vodě se uvolňuje nejen chlorofyl,ale i kanabinoidy. Samozřejmě jen do určité míry, ale proč zbytečně přicházet o CBD? Aby bylo jasno, nemluvím teď o tom, že by se snad kanabinoidy vázaly na vodu, mluvím o tom, že mění skupenství.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LITTLEPUNKK: tak to sorry, ani me nenapadlo, ze bys to mohl opravdu chtit resit "zpetne" zachranit jednu davku. ja myslel, ze hledas pouceni pro priste. kdyz tam ten chlorofylovy zapach mas, asi by to stalo za to proplachnout priste i ty palice, aby tam nebyl, ne? rozhodne to nedelam kvuli chemickym hnojivum, ale kvuli tomu chlorofylu. s krystalkama mas pravdu, ale kdyz to udelas opatrne, nebo je oklepes predtim jinam, tak velke ztraty to nebudou.
    jak to zachranit ted uz udelane nevim, imho to nema smysl ani resit protoze tim z te masti udelas buh vi co (uz ten vosk je imo dost omezeni, alergie na propolisove slozky je docela casta)
    btw. tvuj jazykovy projev je fakt hrozny, pusobis diky tomu dost hloupe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam