• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    JESTEDMAN: OK, díky...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    KOBUK: psal jsem IMO, tzn. vyzkoušený není, když jsem extrahoval tak jsem to rozpustil v benzínu, přidal PG a pak benzín odpařil, konzistence hustá, ale tekutá. Nejdřív zkus ten alkohol, degradovat by to nemělo, ale pokud to nezahřeješ, tak se to bude dlouho rozpouštět, jestli vůbec...
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    Mám to v takové gumové laboratorní přepravce a zahříval jsem to jen asi na 40°C a pak se to chovalo jako hodně houževnaté lepidlo, které bych určitě do stříkačky nedostal. V lednici to ztvrdne na tmavý jantar, pak se to dá snadno z té přepravky vymáčknout, ale okamžitě se to přilepí k čemukoliv, na co to položím :)

Alkohol by byl asi nejjednodušší řešení, ale může se to v něm několik měsíců skladovat? Nedegraduje to? S propylenglykolem nemám žádné zkušenosti, jestli je ten postup ala Jestedman ověřený, můžu to zkusit...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    KOBUK: jak jsi to zahříval? já to mám vždycky ve stříkačce, tu dám do horké vody a je to, navíc to má odměrku
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    JESTEDMAN: potvrzuji, propylenglykol je skvelej, ale nejak v nem nejde pryskyrici rozpoustet. Respektive pri zahrati se hezky rozpusti, ale pri chladnuti se to zase vysrazi na povrchu. co s tim sakris? Myslis, ze by fakt fungovalo rozpustit v alkoholu, pridat PG, odparit alkohol? obavam se, ze se to zase vysrazi
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    pokud nechceš alkohol, tak propylenglykol, ale tím se to mělo naředit ještě před konečným odparem rozpouštědla, teď to v něm asi už nerozpustíš. Tzn. jak píše Michal, rozpustit v silném alkoholu, přidat PG a pak alkohol zase odpařit IMO
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    Zahřátí nepomůže, pak ta pryskyřice tak lepí, že se s ní stejně nedá manipulovat. Nejlepší by bylo dostat to do kapalné formy, aby si to ta paní mohla sama bez problémů dávkovat.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    KOBUK: nebo zahřát
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    KOBUK: no tak líh a alkohol urcite fungovat bude...
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    Potřeboval bych poradit - pro jednu starší nemocnou příbuznou jsem sehnal Fénixovy slzy, ale jsou ve formě husté, lepivé a extrémně silné pryskyřice, která v lednici úplně ztvrdne. Čím a jak se to dá dobře zředit (líh?), aby se to dalo pomocí kapátka nebo stříkačky lépe dávkovat? A pokud se to zředí lihem, nebude to při skladování v lednici nějak degradovat? Předem díky za radu...
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    PEETIK: a začít OPRAVDU pozvolna (=málo). Hodně štěstí.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: whatever :)
    ASTAR_SERAN: ja tomu rikam odpocitatelna ztrata.
    ASTAR_SERAN
    ASTAR_SERAN --- ---
    PALEONTOLOG:
    to ja taky ale stejne to nedostaneš vše. jinak voda ti právě vše stáhne ty nežádoucí věci. takže to spíš pročištuje v konečnym důsledku...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG: chápu, jednou jsem to tak dělal, ale nebavilo mě dolívat vodu, výsledek teda nakonec nebyl ani funkční, tak jsem k tomu už pak byl hodně skeptický. Ale hlavně předtím nemusím materiál proplachovat. já vlastně mám velkej hrnec, v němž materiál i dekarboxyluju, pak jen přidám olej, vodu, přivedu k varu, a nechám to tři hodiny žít vlastním životem, s tím, že to občas promíchám. v lednici ztuhne olej, vodu vyliju, a další den to opakuju.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ASTAR_SERAN: jo takhle, tak já spíš utáhl do šátku a vylisoval zbytek. horkou vodu jsem nechtěl kvůli chlorofylu, taninům a pod.;
    BRKODLAK: jo tenhle; no dělá se to tak, že máš hrnec s vodou a do něj vnoříš druhej hrnec s olejem. fáze se ti nemíchají.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG: rick simpson, pojmenoval a vymyslel recept na fénixovy slzy.
    vodu dávám, aby se mi olej nezačal smažit, a taky jdou do vody chlorofyly a další chuťovky.
    ASTAR_SERAN
    ASTAR_SERAN --- ---
    PALEONTOLOG:
    s vodou rozhodně míchat. je to lepší, vytáhne ti chlorofyl a lépe se to cedí a nezůstane ti pak nějaký tuk v drti zbytečně. já třeba přecedím a pak to konopí ještě zaleju horkou vodou a znova přecedím. divil by ses, kolik tam ješte zůstane tuku, který bys jinak s tím použitým konopím vyhodil.
    ASTAR_SERAN
    ASTAR_SERAN --- ---
    BRKODLAK:
    30s je málo rozhodně. lepší tam mít trochu chlorofilu, a vytáhnou maximum, než tam něco nechat. jinak nejlepší je benzín, ten chlorofyl bere nejméně z těch rozpouštědel. jinak libůstkářům doporučuji po přecezení přes filtr přidat uhlí nechat chvilu a pak znova přecedit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: mám zkušenosti s kokosovým, olivovým, se sádlem, i se slunečnicovým. co ti neztuhne v lednici ti ztuhne v mrazáku. popravdě nevím jak je to možné, ale nikdy jsem to s vodou nemíchal. vlastně netuším, proč bych to dělal.
    BRKODLAK: ricka s. neznám, ale vím co dovede ethanol s hašišem, ten s e v něm zmizí jak hovno. tak o rozpustnosti nepochybuju. v čem to naopak trvá dýl jsou oleje a pokud macerovat týdny a měsíce, tak v oleji. v tom návodu dbají na oplach pryskyřice z palic, je to tam napsané a já to uvedl jako extrémní případ "oplachu" k extrémní "maceraci".
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG: rick simpson doporučuje tři minuty v isopropylalkoholu, přecedit, a stejný materiál další tři minuty zase v čistém isopropylalkoholu, není těch 30s opravdu málo? ptám se, sám to dělám podle ricka.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG: tak třeba poměrem mastných kyselin mi vůbec nepřijde dobrej, je s ním ale lehká manipulace, v lednici ztuhne, takže se pak dobře oddělí od vody. jak to děláš s těma tebou zmíněnýma?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam