• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    ASTAR_SERAN
    ASTAR_SERAN --- ---
    BRKODLAK:
    bere moc chlorofylu, nebrat. a i cena je proti benoši vyšší...
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    prdeloid:problém je buď 120 nebo 150 km ....ale to je jedno , nebudem to řešit..
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    LITTLEPUNKK: posilat kanistr benzinu postou neni zrovna nejbezpecnejsi.prce nemuze bejt takovej problem si tam zajet ne
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    LITTLEPUNKK: kup isopropanol ze stránek fichema.cz, litr asi za 90.
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    ASTAR_SERAN: škoda že v prvním případě neposílají poštou a v druhém je čekačka 3 týdny a nákup na ič ....
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    FARFELOO: hele mám atopický exém. problém byl v dětství, po pubertě se to zklidnilo. Kortikoidům se pokud možno vyhněte, je to sračka nad sračky. Zkuste eliminovat nevhodnou kosmetiku a potraviny jako hodně koření, sladkosti atd.
    Zkoušel jsem dělat "mast" na různých olejových bazích - oliva, kokos, mandle, shea atd. Emulze se mi nikdy moc nepovedla, většinou jsem se to snažil emulgovat pomocí sojalecithinu nebo tehdá i jaru. Dost to zkrátí dobu použitelnosti a jak říkám nebylo to úplně dokonalé, nevychytal jsem ten proces. Lepší bylo do oleje přidat trochu včelího vosku stačí kousek, ten zajistí, že to je v pokojové teplotě pevné i při použití olejů s nižší teplotou tání. No ale olej samotný většinou vysušuje, musí se to mazat nejlépe na vlhkou kůži po koupání, ve spojení s vodou to pak hydratuje vcelku obstojně. Vzhledem k trvanlivosti a širším možnostem využití (a taky proto že už není exém tak akutní) tak jsem přešel na vazelínu, to je médium které je sice z ropy, ale má mnoho výhod, třeba tu, že jen velmi malý počet lidí jí alergicky nesnáší. Ale je mi jasné, že na akutní projevy je moc hustá, hůře vstřebatelná.
    Mazejte na noc a případně přiložte lehký bavlněný obvaz, rukavice apod.

dělal jsem i mýdlo, u toho by mě zajímalo, co udělá esterifikace s canabiody, ale mléko jsem ještě nezkusil, mám to v plánu :)

PS. ta kosmetika je důležitá, vyhněte se parfémům a podobným hovnům, z průmyslových celkem snáším Seba Med.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    ONEHEART: není to naštěstí nějak fatální a nehledám nějaký zázrak. prostě něco co pomůže při hojení, když se to zrovna na pár místech objeví... Takže doufám, že by to mohlo být vhodné...

KOBUK: Díky, tohle vypadá zajímavě, mají i verzi pro děti...
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    FARFELOO: já osobně(!) bohužel neznám případ, kde by konopná mast (kopovaná, ale i velmi kvalitní vyráběná) pomohla na chronický exém. Kamarádovi pomáhají hypermanganové koupele a holce pomohla aDerma.
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    FARFELOO: Mně se osvědčil tenhle krém bez kanabinoidů od Cutishelpu: http://cutishelp.com/cutishelp-ekzem/cutishelp-ekzem-konopny-krem-denni-100-ml.htm
    Ihned po vyléčení začít průběžně mazat, dle místa několikrát denně. To mě spolehlivě dostalo z toho kortikoidového cyklu.
    Dělají taky noční verzi, ta je mastnější. On už i ten denní krém je docela mastný...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PRDELOID: No to je mi jasný, mě šlo ted přímo o tu váhu jednoho mililitru...
    Ale tak beru to tak, že v rámci možností odpovídá hodnota 1g = 1 ml
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    ADAMIRA: no tak hustotu to ma vice mene vzdycky stejnou, spis jde o kvalitu vytazku.rozumej, muzes travu macerovat x hodin ( dnu) a ve vytazku budes mit uplne vsechny pryskyrice, chlorofily, terpeny atd., nebo to muzes delat pruplachovou metodou velmi kratce a do vytazku se ti uvolni jen cire silenstvi. Jak by rekl Jahrider, top di top vytazek.
    Sumasumarum je ale cena 2000 za 4ml vytazku dost dobra a babicka bude mist srandu na dlouho. Ono totiz dostat se na doporucovanou davku gram na den neni zadna prdel
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PRDELOID: já právě nevím, nevím jakou to má hustotu proto se ptám, i když chápu že je to "každá várka trošku jinak"
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    tak to už jsem pár tisíc zkonzumoval, kam se hrabou pozlacený papírky
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    ADAMIRA: co si tak pamatuju z fyziky, platilo by to v pripade vody, tohle ma ale daleko vetsi hustotu, tudiz 1ml ma vic jak 1g. rikam to dobre, ne?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PRDELOID: a výchází to tak? 1 ml = 1g?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    CYBERBARA: fer cena je 1000 za gram, potazmo ml
    TIMUREK
    TIMUREK --- ---
    FARFELOO: A proč nepoužít normální konopnou mastičku?

Pokud je tělové mléko jako základ mastné, pak by se určitě dalo jednoduše vymáchat konopí v mléku, nechat to pár dní odstát, zahřát, přecedit a hotovo. Pokud mastné není, tak by se asi dal do mléka vmíchat rozředěný výtažek.

Kannabinoidy se rozpouštějí v alkoholu, tuku, benzínu, ale ne ve vodě.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s mazáním konopí na ekzém. Moje malá dcera na to v zimě trpí a je v neustálým cyklu - vyrážka - kortikoid - hydratace - chvíli stav OK - vyrážka. Štve mě ten kortikoid, hlavně, protože ze své podstaty to takhle bude cyklit (jednorázové prudké zahojení namísto dlouhodobé péče). Vzhledem k tomu, že se jedná o dítě, tak přemýšlím, že by bylo dobré mít mlíko, které bude zároveň i hydratovat. Chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s výrobou tělovýho mlíka, respektive dělání konopné infuze v mlíku?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    No zkus pouvazovat nad timhle: "Můžete použít i třeba jen jednu unci (31,1 g). Z té se obvykle vyrobí tři až čtyři gramy výtažku." (http://growmart.cz/jak-vyrobit-fenixovy-slzy-navod/) a gram bude urcite mene nez 1ml, je to docela huste. Shanis tedy vlastne dost velke mnozstvi koncentrovaneho THC a vyrobce i za ty 2K za 5ml z toho ma radove mene, nez kdyby to treba prodal nezpracovane, nemluve o praci a nakladech s vyrobou.
    Osobne jsem se setkal s cenou jeste o 50% v vyssi (a solidnim jednanim), ale i s nabidkami sice nizsimi, ale zase to bylo takove to mam kamarada a ten ma kamarada co to vyrabi a prodava levne, ale nakonec z toho nikdy nic nebylo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam