• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    vlastně bych se ještě rád zeptal na jednu věc. Když bych ze sušiny suchou cestou mechanicky separoval pyl a následně bych tu sušinu chtěl využít na mast, nějakou tinkturu apod, je to stále potentní, nebo to za to nestojí..?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    jsem si řikal, že bych něco naložil do francovky a teď koukám že

ALPA francovka KONOPÍ - lihový bylinný roztok | ALPA e-shop
    http://www.alpa.cz/cs/produkty/products/view/151-alpa-francovka-konopi-60ml

alpa jede.. :)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BERNIE: no,je to vlastne rick simpson s ethanolem. Nechapu ucel toho mrazaku ve fazi prolevani. Zaverecna dekarboxylace zbytecna.
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    EZKATER: muj postup extrakce ethanolem, ktera sebou vezme jen minimum chlorofylu:
    QWET (quick wash ethanol-cold :)

Potrebujes cisty lih (96,4%). Ja ho kupuji v lekarne. Slabsi koncentrace obsahuji prilis mnoho vody, ktera rozpousti chlorofyl. 1 litr vystaci na nejakych 70g konopi, plus minus. Zhruba 3/4 lihu se vrati zpet pro dalsi pouziti (pokud budes destilovat v nize zminenem pristroji)
    - konopi je treba uplne vysusit. Pri 80°C (ale ne vice), v troube, dokud nebude opravdu suche a krehke
    - suche konopi rozdrt, ale ne uplne na prasek. Hrubost, jako z katrovacky, je uplne dostacujici. mixer nedoporucuji, drceni rukou (v rukavici:) staci
    - ethanol dej do mrazaku, idealne na 24 hodin
    - vysusene konopi tez do mrazaku, na stejnou dobu
    - rozdrcene, zmrazene konopi nasyp do ciste zavarovacky se sroubovacim vickem, zalij ledovym lihem, zavri sklenici a dej ji co nejrychleji do mrazaku. Pracuj fakt rychle. Naposledy jsem delal davku z necelych 50 g a 0,7l zavarovacka byla plna max. ze 3/4, jeste by se do ni par desitek gramu veslo. Veskera hmota musi byt ponorena v lihu
    - jakmile soupnes zavarovacku na led, mer cas: co minutu sklenici vytahni z mrazaku, smes protrep a zavarovacku zas vrat do chladku
    - ethanol slij po 3 minutach (presne po trech), preced skrz kavovy filtr, zalij material v zavarovacce novou davkou cisteho zmrazeneho lihu a opakuj predchozi krok (lih protece kavovym filtrem jen hodne pomalu. Muzes si pripravit dve nadoby s filtry, do kterych lih ze zavarovacky rozlejes. Jen si davej pozor, at Ti ze zavarovacky spolu s lihem neodtece i samotne konopi. Idealne lij lih skrz jemne sitko. Co v nem uvizne vrat do zavarovacky ke zbytku konopi)
    - po dalsich trech minutach slij druhy extrakt, preced jej prez kavovy filtr a pridej k prvnimu extraktu
    - v tuto chvili budes mit v lihu rozpustenych 80-90 % vsech aktivnich latek, ale jen minimum chlorofylu
    - muzes udelat i treti pruplach, dulezite je udrzovat konopi i lih zmrazene
    - az budes mit pohromade vsechny extrakty (nema smysl delat vice, jak tri), idealne v jedne lahvi, dej je zas do mrazaku. Alespon na 12 hodin. Cilem je zmrazit tuky a jine odpadni latky z rostliny, ktere se do lihu uvolnily pri extrakci
    - po 12 hodinach v mrazaku prijde na radu dalsi filtrovani. V kavovem filtru uviznou zmrazene necistoty. Zas je treba pamatovat na to, ze lih potece filtry pomalu, pripravit treba dve ruzne filtracni sady. I toto druhe cisteni by idealne melo probihat v mrazaku, ale neni to jednoduche, postavit dovnitr treba konvicku s drzakem na kavovy filtr. Ja filtruji mimo mrazak, i tak dosahuji uspokojivych vysledku
    - dalsim krokem je odpareni lihu. Koupil jsem si za timto ucelem destilacni pristroj na vyrobu destilovane vody (ebay, cca 1700 Kc, http://www.ebay.com/...LESS-STEEL-INTERNAL-LAB-/201197897670?hash=item2ed85447c6:g:3mAAAOSw2s1UwIQ-). Sestava z nerez nadoby a vika, skrz ktere odchazi para. Ta jde hlinikovou trubickou s chladicem, vestaveny vetrak pomaha paru ochaldit a lih opet zkapalnit. Cena je pomerne vysoka, nicmene se vrati po zhruba trech extrakcich. Litr lihu stoji 600 Kc.
    - dulezite je, neodparit lih vsechen, extrakt by se spalil (ta vec je urcena na vodu, ktera se odparuje az pri 100°C, lih potrebuje necelych 70°C). Delam to tak, ze nejdrive naleju extrakt do nadoby, do ktere pozdeji budu sbirat cisty lih. Osvedcila se mi sklenena, pruhledna konvice od prekapavace na kavu. Ve vysce hladiny nalepim prouzek papiru, abych vedel, kolik bylo lihu s extraktem pred destilaci
    - pak preleju lih do pristroje a ten zapnu. Cekam, dokud se mi do nadoby nevrati temer vsechen lih. Destilaci ukoncim, kdyz je hladina cisteho lihu treba o centimetr nize, nez hladina extraktu pred zacatkem destilace (poznam podle nalepky). Samozrejme hodne zalezi na prumeru te nadoby, pokud je o hodne mensi, nez prumer destilacniho pristroje, je treba skoncit drive. Kolik v pristoji zbyva lihu, kontroluj tak, ze jej otevres a podivas se. Odparovani je dost rychle, chvile zavahani a extrakt se pali, takze opatrne
    - na dne nerezove nadoby zbyde troska lihu a v ni je rozpustena vsechna ta dobrota, kterou chces ziskat
    - dalsi krok je preliti te trosky do sklenene misky
    - dno nadoby je pote dobre vyplachnout malou troskou cisteho lihu, neb se na nem usadila cast extraktu Tento "vyplach" slej do stejne sklenene misky a tu pak presun na plotynku prekapavace na kavu (ta, ktera udrzuje uz prekapane kafe v konvi teple). Je dulezite, aby ta sklenena miska mela rovne, tenci dno, nikoliv zakrivene, nebo prilis tluste. Miska by neprilehala k plotynce, tekutina v ni by se dostatecne nezahrala
    - po 30-60 minutach se zbytek ethanolu odpari. Poznas to tak, ze se na povrchu nyni jiz cisteho extraktu nebudou tvorit zadne bublinky. Behem odparovani jich bude dost a dost
    - co zbyde na dne misky, je cisty extrakt. Dokud je zahraty, je tekuty, ale rychle tuhne. Necham jej trosku vychladnout a pak naberu do strikacek. Objem 2, pripadne 5 ml. Ve strikacce extrakt ztuhne a nevytece ven. Da se z ni dobre davkovat.
    - V misce vzdy zbyde troska oleje, ktery jiz nejde do strikacky nasat. Rozpustim jej v par mililitrech panenskeho kokosoveho oleje a smes naberu do dalsi strikacky. Poslouzi jako masticka, pripadne pozivatina :)
    - vysledny extrakt je samozrejme nutne dekarboxylovat. Idealne 25 minut pri 122°C (je na Tobe, jestli to udelas pred presunem do strikacek, ve stejne misce, nebo az nekdy pozdeji. Pokud v misce, mela by tato byt z varneho skla, ktere prezije vyssi teplotu). Ja dekarboxyluji v troube, extrakt v ni nechavam vetsinou 35 minut (chvili trva, nez dosahne pozadovane teploty. Pro omezeni pekelneho zapachu dam misku do sacku na peceni a ten zavazu).

Napr. extrakce z 46.5 g sucheho konopi vynesla 6 ml cisteho extraktu. Neslo o zadny super silny material.
    Vytazek, ktery je medove zlaty, nikoliv zeleny, nebo tmavy jako ter, jsem pouzil na vyrobu Holy Shit Anointing Oil dle Skunk Pharm receptu (doporucuji vygooglit:), jen jsem olej udelal ze tretiny vytazku. Deset kapek onoho oleje z kapatka odpovida zhruba 250 mg, ve kterych je nejakych 50-60 mg ucinnych latek. Tech deset kapek me "odpalilo" na celou noc... :)

Postup vyada slozite, ale ve skutecnosti to tak zle neni :)
    Destilaci je treba provadet venku, smes lihovych par a kysliku je horlava a vybusna. Zadne koureni, otevreny ohen, sporak, sklovarna deska. Pozor na statickou elektrinu, jiskrici kabely, atd.

MTO
    MTO --- ---
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MTO
    MTO --- ---
    JAYDEN DAVID - Chlapec liečený lekárskou marihuanou | SK titulky
    https://www.youtube.com/watch?v=TemaIqLQCAk

Jayden David sa narodil 17. Augusta 2006 a už ako 4 mesačný zažil svoj prvý epileptický záchvat. Nasledujúce roky jeho života boli plné nejasných odpovedí, chybných diagnóz a ton syntetických liekov (drog). Jeho každodenný stav sprevádzali nespočetné epileptické záchvaty (200-300 denne) a neskôr mu bol diagnostikovaný Dravetovej syndróm, tiež popisovaný ako ťažká myoklonická epilepsia dojčiat. Po 4 rokoch rôznych kombinácií syntetických drog a stoviek vedľajších účinkov, lekári v San Franciscu navrhli liečbu lekárskou marihuanou (CBD)...

Scénka z dokumentu The Culture High - http://goo.gl/IDHCHT
    MATT
    MATT --- ---
    Whoopi Goldberg Launches Medical Marijuana Products Targeted at Menstr | Vanity Fair
    http://www.vanityfair.com/hollywood/2016/03/whoopi-goldberg-marijuana-company
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    PRDELOID: no eda to mi fakt nepripada jako racionalni nazor.
    Lidé si ale většinou neuvědomují, že právě rekreačním užíváním marihuany vzniká návyk, a takoví kuřáci poté mohou přejít na kokain nebo heroin, což je velký problém. Je to takzvaná startovací droga, a v tom je její nebezpečí.

Nedovedu si ale představit, že by si ji bez jakékoli kontroly pěstoval každý na zahradě. Zaprvé by se s ní obchodovalo ve velkém a zadruhé nikdo by neznal přesné složení. Vezměte si jen současný boom čínské medicíny. Je toho všude plno a mnohdy ani nevíte, co v těch čajích vůbec je.

Vysoká částka léku je vyhnaná započtením jeho vývoje, jako je tomu u všech léčiv. Vývoj nového léku stojí od osmi do 15 miliard dolarů, a než přijde na trh, trvá to kolem 15 let. Postupem času ale cena klesá a prodejem se zamortizuje. Vezměte si například viagru, kolik stála tehdy a kolik dnes. Srdeční Pacemaker stál kolem 300 tisíc korun a dnes pouhých 20 tisíc. Kardioverter zase milion a nyní je ho možné pořídit za 150 tisíc.

tohle jsou takovy s prominutim sracky, ze bych mu nejadeji rovnou jednu pustil. a to jsem jen na rychlo vybral..
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    TLOUDEV: no, vcelku racionalni nazor. Az na babicku sousedici s drogovym dealerem, je to zkratka takovej strizlivej postoj staryho pana profesora. To chce cas.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    http://magazin.aktualne.cz/...neco-boli-je-nesmysl-marihuana-nen/r~a35ad82cf02a11e584160025900fea04/
    Tyvolove, takovyhle medy jsem teda hodne dlouho necetl. To by melo byt snad trestne sirit takovejhle bullshit.
    ASTAR_SERAN
    ASTAR_SERAN --- ---
    SHEALA:
    jemu je jedno že bude zhulenej, nevadí mu to. tzn tohle neřešíme. řešíme nejlepší způsob léčby. nejvhodnější strain, atd. já mu dodal výtažek asi z 20ti druhů konopí, takže by tam měly být zastoupeny všechny kanabinoidy a jak víme tyhle látky nejlépe fungují při vzájemné podpoře, tzn si myslím, že by tohle mohlo být ok..

CYBERBARA:
    já mám dost genetiky. o to vůbec nejde, můžu mít v podstatě jakej model chci. jde mě spíš a osobní zkušenost a přímé osobní doporučení..
    MTO
    MTO --- ---
    MTO: vedle me upozornili za nejasnosti. tady je k tomu vysvetleni...

FDA Outlaws CBD Oils : snopes.com
    http://www.snopes.com/fda-outlaws-cbd-oils/
    MTO
    MTO --- ---
    První léčebné konopí z Česka jde do lékáren, gram bude stát sto korun - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...usovice-dodavka-sklad-lekarny-pma-/domaci.aspx?c=A160224_174941_domaci_fer

- no tak 1 dollar to neni, ale furt lepsi nez 3kila, zejo :-)
    MTO
    MTO --- ---
    FDA OUTLAWS CBDs & HEMP OIL EXTRACTS, GIVES CONTROL TO BIG PHARMA
    https://www.youtube.com/watch?v=VV82eMCSRik

According to the FDA, only Big Pharma has a right to Mother Nature's plants.

- jakoze coze?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    CYBERBARA: a od budha seeds nějaký automat?
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    PRDELOID: nevím co je to za odrudu, ale mají mít nižší obsah THC a vyšší CBD, to aby to ty důchodce tak nezmašťovalo :)
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    MINERWA_:
    MINERWA_:
    REBORNA neotravuj mě!
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    CYBERBARA: jaka cbd seminka?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam