• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    FARFELOO: A ticho je velice děsivé pro toho, kdo na něj není zvyklý - ve škole se málokde učí, jak zvládat vlastní emoce. Potom je velmi snadné přebíjet nepříjemné myšlenky hlukem z vnějšku.
    Ten desetidenní silent retreat je hrozně užitečná věc (i když nejpopulárnější Goenka je takový podivně sektářský), jen z toho občas někdo odejde s psychózou/psychospirituální krizí. Bohužel nám ve společnosti chybí konsistentní praxe..
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    FARFELOO:
    Myslíš, že marihuana facilituje nějaké zklidnění? Hodně tzv. problémových uživatelů ji použivá právě jako útěk od sám sebe, a nevidím v tom rozdíl od závislosti na různých hračičkách, internetu, ideálu krásy atd. Je to pořád ta samá věc, kterou omílá budhismus - neustála potřeba ega upevňovat si svou pozici, namísto prožívání přítomného okamžiku. A protože i dočasná ztráta ega je děsivá, jsme podvědomě nuceni opakovat tyhle chyby a hnát se za tím, co vlastně není důležité.

Pocit tady a teď jsem měl s konopím vyloženě párkrát, jinak je to pro mě relax (nebo totální sedace a spánek, když to přeženu). To i s alkoholem jsem měl mnohem víc zážitků, které pro mě měly nějakou "mystickou" hodnotu. Vzpomínám si, jak jsem jednou šel po dvou deci červeného venčit psa, a tak jsem se naladil na atmosféru podzimního večera, že kdyby mi někdo řekl, že mi před hodinou podstrčil sedmdesát mikrogramů, tak mu uvěřím.

Tomu, co popisuje v článku, se pro mě nejvíc blíží každodenní meditace, kterou se snažím dělat - po patnácti minutách jsem ve stavu hodně blízkém psychedelii a "následky přetrvávají" - díky vhledům během sezení jsem schopný se i během dne sám od sebe vypnout a užít si třeba umývání nádobí nebo třeba obyčejný výhled z okna..
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    FARFELOO: díky, super text.
    rád bych k tomu něco napsal, ale jsem teď v práci, tak snad večer :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Nevím kam jinam to dát, ale zajímal by mě váš názor na tohle:

Andrew Sullivan: My Distraction Sickness — and Yours
    http://nymag.com/selectall/2016/09/andrew-sullivan-technology-almost-killed-me.html

Kromě toho, že celý článek je docela zajímavým pohledem na naši závislost na mobilech, tak je tam i zmínka o trávě. Autor se zamýšlí nad historickou potřebou ticha, klidu a duchovního odpočinku, což je něco, co v moderní době přestalo mít svoje místo a obzvlášť to platí pro naší "vždy online" společnost. Nemáme ani chvíli klidu, informace na nás křičí jedna přes druhou. Náboženství, místo toho aby lidem ten klid vracelo, tak používá stále víc tu stejnou "televizní" strategii - hudba, vizualita, zážitky, takže v dnešní sekulární době nemá už vůbec žádnou šanci. Velkou historickou otázkou je, jestli se lidé s touhle změnou dokáží nějak vyrovnat, jestli nás ty negativní aspekty vývoje nesemelou. A na to Sullivan například říká, že si myslí, že velký nárůst využívání marihuany je právě cestou hledání toho klidu, tichu, kontemplace, který jsou potřeba pro vyvážení všeho toho digitálního hluku. Já se s tím dost ztotožňuju. Je to určitě jeden z velkých důvodů proč hulím - vypnout se od veškerýho proudu dění - od práce, od světových zpráv atd. zůstat jenom sám se sebou (i proto většinou hulím sám). Jít ven, užít si přírody, okolí kolem sebe, zvednout hlavu. Když jsem zhulenej venku, tak často ani neposlouchám hudbu. Získat jinej náhled, zpomalit. Je to v něčem lék na naše společenský nemoci, nejenom ty fyzický a duševní...

Určitě doporučuju ten článek, dejte vědět, jestli vás k tomu něco napadne:-)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    SHEALA: "Seknout" v tom kontextu znamena, uriznout kytku a susit, coz je vyroba omamnych latek a to je automaticky TČ (trestný čin). A to budeš chtít udělat (protože záda). :)

Myslím si, že ti 4-5 kytek nemůže stačit ani náhodou, na dobrou mastičku spotřebuješ docela dost a ta mastička ti vydrží max. měsíc..?
    MTO
    MTO --- ---
    Na Domažlicku budou vědci zkoumat konopí. Cílem je lék neměnné kvality - iDNES.cz
    http://plzen.idnes.cz/...onopi-vyzkum-meclov-dj4-/plzen-zpravy.aspx?c=A160823_191121_plzen-zpravy_pp
    MADWORLD
    MADWORLD --- ---
    Nějaká dobrá duše, co by vykouzlila fénixovy slzy pro moji mámu s roztroušenou sklerózou? Značka: předčasný dárek k Vánocům. //o webech, kde prodávají vím, stejně bych ale raději někoho odtud// Díky !
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MORPHLER: jasný, sorry, jsem vyhořelá a naježená :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SHEALA: nejaka vztahovacna, ne? nic po tobe nechcu, zadny aktivismus ti netlacim, vlastne nechapu jak jsi to pochopila. jen predavam informaci, ze z určitého vykladu není 5 kytek horni limit a ze soud v tom konretnim pripade moc nevedel, co s touhle obhajobou delat. Dvorak taky zakladal cirkev (nevim jak s tim pokrocil) a clenstvi v ni je btw. další cesta k legalite pestovani pro sebe...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MORPHLER: už jedu příliš mnoho bojů, dejte mi s tím pokoj jo? Já jem chcu aby mě nechali dostudovat, rozjela se mi neziskovka, a podařilo se mi podepsat jeden dva tracky. No a žiju se vzácnou nemocí, takže propadám systémem docela fest. Mám to štěstí, že nemusím řešit samotu nebo posměch, že mě jenom bolí záda - a pokud chcu dělat to co dělám - dostudovat, a ne protančit ten čas co mě zbejvá na nohách - tak mě ty záda holt bolet budou. A budu si je mazat trávou tak, abych nezajímala složky činné v trestním řízení, už je na mě nasraná filda a teiresiás a rektorát.

Vzít si k tomu na hrb aktivismus za uživele marihuany nehodlám, už tak mám aktivismu plný zuby. Navíc to nevytrhnu.

(Neber si to osobně, ale pokud naseru lidi, za trest na mě hodí nejakou práci, neplacenou)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SHEALA: pak je tu ještě argument Dvoraka (a výsledek jeho pouziti je snaha o zbaveni svepravnosti, nikoli odsouzeni), ze když to mas na leceni, jde o tve ustavni (listina základních práv a svobod) pravo a nemuzes tim tedy pachat trestny cin (každý ma pravo na ochranu zdraví) :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    UF0UN: oka, rozumím, poptám se po pěstiteli. Seknout to nehodlám :) (Moje záda)
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    SHEALA: když to nemáš jenom na hulení u piva v hospodě, ale chceš si vyrábět léčivo, tak ti jenom skříň zabezpečí normální výsledek, protože si budeš chtít vyselektovat odrůdy, které ti sedí. U venku bude blbej rok a zplesniví ti většina úrody a co potom.
    Ad zahrada: nikdy nevíš, s kým soused kecá v práci, jestli jejich synovec na návštěvě neuvidí kytky a nerozhodne se to sklidit sám, jestli někdo nemá sestřenici snaživou policajtku a neprokecne se. Fajn je mít skleník s mléčným sklem, ale kytky budou cítit.
    Nejjednodušší by bylo najít si zdroj od nějakého známého pěstitele, když to budeš brát ve větších objemech tak cena nebude tak nesnesitelná a odpadne ti spousta starostí.
    Ad legislativa: rozhoduje soud, když už nedejbože půjdeš do řízení tak pravděpodobně vyvázneš s podmínkou, rokem strsesu a reportáží v TV NOVA. Míň jak pět kytek je přestupek, ale jakmile to sekneš tak jsi na větším než malém množství = TČ.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    UF0UN: byla by bezpecejnsi zahrada. co neni videt z venku, a obehnout si sousedy a vysvetlit jim to?
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    SHEALA: na konzistentní výsledky potřebuješ skříň. A s balkonem tě brzo někdo udá.
    MTO
    MTO --- ---
    SHEALA: tak, tech 5 kytek je uz dlouho prestupek...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MTO: dík, pochopila jsem z toho že 5 kytek je horní limit.

případně si můžeme požádat Sůkl o licenci :D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    takže, už jsem na tom tak blbě, že se bolesti zad nezbavím, resp nechcu jít na soustavný braní analgetik. Základ je nevyléčitelná nemoc, svalová dystrofie, i s nejkvalitnější rehabilitací se nedá bolesti zbavit. Cvičím každej den, atd.

Domluvili jsem se s tatínkem, že zasadíme příští rok konopí. Zajímá mě, pokud nás někdo udá, co nám hrozí. Plánuju pěstovat 1-5 rostlin, v květináši na balkóně. Nejde mě o to, zabezpečit se proti udální - to prostě nejde, ale o to, co nám teoreticky hrozí. Pokud by to mělo být něco, co je trestný čin, a ne přestupek, tak holt pujdu na ty analgetika nafurt.
    MTO
    MTO --- ---
    MTO:

Kocourkov na drogách – Hnutí Ne (beta název)
    http://www.nehnuti.cz/kocourkov-na-drogach/

"Co se stalo? Jako obvykle to vezmu v bodech.

1. Včera jsme se dozvěděli, že stát NEKOUPÍ od jediného licencovaného českého dodavatele – Elkoplastu Slušovice – druhou dávku léčebného konopí. Celá druhá dávka se musí SPÁLIT.

2. A proč se druhá dávka musí spálit? Protože český dodavatel nedoložil kvalitu.

3. A proč český dodavatel nedoložil kvalitu? No protože nesehnal certifikát od kontrolní laboratoře.

4. A proč dodavatel nesehnal certifikát od kontrolní laboratoře? Tak teď se podržte – jednoduše proto, že žádnou kontrolní laboratoř nenašel. Žádná prý totiž nesplňuje podmínky naší úžasné konopné vyhlášky. Elkoplast údajně celé měsíce žádal ouřady z SÚKL (Státního ústavu pro kontrolu léčiv), aby mu poradili, jakou laboratoř má použít. Radu prý ale nedostal, protože SÚKL zřejmě taky o žádné laboratoři neví. Už to, že to nevíme – 3 roky po vstupu zákona v platnost – říká o tom našem bordelu vše! (Teď se možná zeptáte, jak tedy prošla první dávka. Dostala tehdy nějaký provizorní certifikát z nizozemské laboratoře, ale ten byl výslovně jen na první dávku.)

5. Připomínám, že toto je jen pokračování absurdního divadla, které stát ve věci léčebného konopí předvádí:

6. Léčebné konopí je u nás legální od roku 2013. Kvůli naprosto maniakální byrokracii se za první rok legálně nedovezl a nevypěstoval a neprodal ANI GRAM konopí. Rozumíte, ani gram za celý rok.

7. Rok a půl po vstupu zákona v platnost nabízely konopí v ČR jen dvě lékárny. Rozumíte, dva ks lékáren, jedna v Praze a druhá v Uherském Hradišti. 18 měsíců po startu.

8. Pak se velice bolestivě rozjely dovozy z Nizozemí, ale vázlo to na ceně. Bodejť by ne, když běžného pacienta (často penzistu) vyšla léčba na 13-18 tisíc měsíčně. To moc lidí nedá.

9. Není proto divu, že letos se v celém státě legálně prodalo jen 875 gramů konopí 88 pacientům. Nekecám, ani ne kilo na celý stát.

10. Nechci to ani srovnávat se situací v USA či dalších evropských zemích, kde se prodeje nějakým zázrakem rozběhly hned od prvního dne po legalizaci. A že jsou to prodeje úžasné – ve 4 státech USA, kde zlegalizovali dokonce i rekreační použití, se z trávy stává pomalu tahoun ekonomiky. U nás 875 gramů za půl roku! Šmarjá!

A proč to tady křičím? Než mi tu začnete nadávat, že jsem nějaký fetung a dělám tu kampaň Satanovi. Houby, nedělám. Osobně jsem se trávy nikdy nedotkl a z drog konzumuju jen alkohol (ve společensky přijatelném množství) a arašídové křupky (v nepřijatelném množství). Ale nedělám z toho svoje hrdinství. Prostě jsem nikdy nezačal, nikdy mě to nelákalo. Ale NEMÁM NIC proti uživatelům lehkých drog a už TUPLEM NIC proti pacientům, kterým konopí prokazatelně ulevuje od bolesti a zlepšuje život u mnohdy terminálních nemocí. Ostatně celou hysterickou válku proti drogám pokládám za blbost, která stojí víc životů, než jich zachrání. A žere mě, opakuju STRAŠNĚ MĚ ŽERE, že náš stát neumí zprocesovat ani tak primitivní věc, jako je legální prodej trávy. Všude to zvládli levou zadní, jenom my to ze záhadných důvodů nedokážeme zorganizovat ani 3 roky po vstupu zákona v platnost. A to jsme v zemi, kde v reálu pěstuje snad každý, kdo má aspoň jednu končetinu!"
    MTO
    MTO --- ---
    Druhá várka léčebného konopí asi skončí v peci. Firma nedoložila kvalitu - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...lusovice-dodavka-10-kilogramu-pin-/domaci.aspx?c=A160712_155553_domaci_fer

- njn kocourkov...

" Do lékáren si do 12. července přišlo 88 pacientů pro celkem 875 gramů konopí. Některým z nich bylo konopí vydáno opakovaně. Až 20 lékáren má rámcovou smlouvu se SÚKL, na základě níž může konopí objednávat. Předepisovat ho může 13 lékařů.

Aktuálně máme stále k dispozici zhruba 10 kg léčebného konopí z první dodávky, které je možné používat až do konce ledna roku 2017“
    PHEEEW
    PHEEEW --- ---
    JUANITA: Taky me zajímá. Fenixky taky, dekuju :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    meli byste prosim tip na CBD s nejlepsim pomerem ceny a kvality? (osobni zkusenost mam zatim s fenixem.)

diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam