• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    O_HM
    O_HM --- ---
    PRDELOID: co presne ti prijde pomateny? zeptej se konkretne a ja ti odpovim... jaky mas informace o endocannabinoidnim systemu? ten redaktor co psal ten clanek o nem evidentne moc nevi.. zkus argumentovat radsi nez komentovat ikonky, to se jinak moc daleko nedostaneme

BRKODLAK: lisi se v tom, ze jsou slechteny tak, aby se maximalizovala tvorba THC v kytce, narozdil od odrud, ktery maji vetsi pomer v rovnovaze mezi THC a CBD, cimz padem se mnohem lepe hodi jako lecivo... pro preferovani outdooru oproti indooru nemam zadny faktograficky poznatky, pouze osobni zkusenost svoji a lidi co znam
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    O_HM: co je tohle zase za pomatenou reakci? nespolkls zkaženou mandalu?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRDELOID: jak se nám pěkně mění diskurz :) teď už se lobbuje za trávu. ale tak jak to píšeš to v podstatě beru. vždycky jsem si říkal, že to doporučování ganji všem za jakýchkoliv okolností asi nebude úplně ok, ale i přesto jsem žil v domnění, že marihuana přímo svými účinky nikdy nikoho nezabila.

O_HM: přešlechtěný indoory? a to je jako co? jak se to liší od genetiky, kterou pěstuješ venku?
    O_HM
    O_HM --- ---
    a ptal ses nejakej tech babicek? znam dost lidi kterejm to pomohlo a tem kterejm to nesedlo to proste nebrali... zadnej vselek, ale nezminovat zadny pozitivni ucinky mi prijde dost zkresleny nejakou tou jinou lobby :)

krom toho z clanku neni jasny jestli uzivatele konopi jsou kuraci nebo uzivaji i jinak
    mluvi se jenom o THC, coz je samozrejme pravda, ze preslechteny skanky napr. z prazskejch vietnamskejch "tovaren" asi budou mit nejaky vedlejsi negativni ucinky, protoze to rozhodne neni kytka co ma v rovnovaze THC a CBD

nemluvi se vubec o jakymkoliv vlivu, kterej ma CBD, ani o tom, ze prave ty CB2 receptory, pretvari plno exocannabinoidu na endocannabinoidy, a ty potom maji prokazatelne pozitivni vliv

jediny co ze clanku vychazi je, ze asi nebude uplne nejlepsi hulit kazdodenne preslechteny indoory, ale nemluvi se o lecivym konopi jako takovym

imho bychom meli byt opatrni spis pri aplikaci obrovskyho mnozstvi farmeceutik, ktery maji v mnoha pripadech ty vedlejsi ucinky mnohem prokazatelnejsi a kontraindikace se testujou "v terenu" primo na pacientech
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BRKODLAK: statistiky úmyslně zkresluje konopná lobby, která se snaží bylinu prezentovat jako všelék. Ve skutečnosti je to nebezpečná degenerativní droga, kterou vyšlechtil Taliban v Hindukuši a její semena po světě rozsévá Kim Čong Un raketami Hwasong 14.

Ruku na srdce (mimochodem to dělám často když jsem příliš) tráva má na každýho velmi individuální účinky, každému jeho nervvý systém ovlivňuje jinak. Jak píšou v těch článcích, pokud máš nějakou latentní poruchu kardiovaskulárního systému, nebo vrozenou predispozici k něčemu, může být kouření trávy dost nepříjemnej zážitek až s fatálníma následkama. Ono taky je dost lidí, kteří trávu v mládí zkusili, ale prožitek pro ně byl natolik nepříjemnej, že u ní nezůstali.

Co bychom si z toho měli vzít je opatrnost při aplikaci nemocnejm lidem. Ono ne každá babička s rakovinou může trávu snášet stejně v pohodě jako její vnouče s kšiltkou a skérem v bongu.

wanna get high?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRDELOID: zil jsem v takove bubline, mozna to byla sebeobrana. co teda rikaji statistiky?
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    RAVNOS: mno, ale ten vedecky clanok co som postol, tiez pise ze hypertension a nie hypotension ergo sa asi nejedna o spatny preklad.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    PRDELOID: mozem to rozobrat s kamaratmi doktormi (psychiater, ortoped a gynekolog) pri jointe, ak chces a dam vediet ich nazory ako lekarov a ako konzumentov (10+ rokov) :)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    RAVNOS: právě že tráva akutně tlak dost rapidně sníží. To co je v tom článku z četky přičítám nešikovnýmu překladu či nepochopení článku. Je spousta lidí, co si léčí hypertenzi právě trávou.

Co mě na tom článku zajímá je právě akutni intoxikace a její efekt na sympatický nervový systém, tzn,. taychykardie, riziko srdečního selhání, astmatické záchvaty atd.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    ja som teda stale mal pocit, ze ganja mi tlak znizuje, pretoze mam poziti (niekedy) studene ruky a nohy = slabsi obeh = nizsi tlak.. ale OK :) busenie srdca sa objavuje po tych rokoch velmi sporadicky, pripisoval som to skor placebu/mojej hlave, ked som sa vyplasil ako zaciatocnik, pripadne ze bol nejaky extra model, co ma dostal po par praskoch do kolien...
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    PRDELOID: chcel si viac clankov na toto tema, tak tu mas nieco zo scholaru, jaky uvod by si si este prial? navyse v tej studii je uvod, spracovanie aj zaver (keby to bolo TL;DR).
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BRKODLAK: oni ti snad tvrdili, že tráva nikdy nikoho nezabila?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRDELOID: ježiš, to jsem si neměl přečíst, už teď jsem se v takových chvílích uklidňoval tím, že je to jenom tráva, tož dík!
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    RAVNOS: nějak to uvedeš?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    zlý kamrád mi přeoslal zprávu z čtk. chtělo by to zjistit víc, tohle mě mimořádně zajímá.

La Repubblica: Marihuana zvyšuje riziko úmrtí na hypertenzi
    Řím 20. září (ČTK/La Repubblica) - Konopí zvyšuje krevní tlak, a to dosti výrazně. Konzumace této látky tak až několikanásobně zesiluje riziko úmrtí způsobené vysokým krevním tlakem, píše italský deník La Repubblica.
    Vědci z Georgijské státní univerzity v Atlantě ve Spojených státech analyzovali studie Průzkumu národního zdraví a výživy (NHANES), který vyhodnocuje zdravotní stav a výživu dospělých i dětí. Experti věnovali zejména pozornost analýze této možné souvislosti u jedinců starších dvaceti let, kteří bývají nejčastěji konzumenty konopí.
    Výzkum ukázal, že ten, kdo konzumuje marihuanu, se vystavuje třikrát většímu nebezpečí úmrtí způsobeného hypertenzí než ten, kdo drogu neužívá. A jestliže konzument marihuany ve svém zlozvyku pokračuje, riziko každým rokem roste, říká autorka studie Barbara Yankeyová. Marihuana zřejmě má negativní účinky většího dosahu i na kardiovaskulární systém.
    "Je známo, že se v nemocnicích setkáváme s infarktem v důsledku konzumace marihuany. To znamená, že užívání této drogy může mít ještě závažnější dopady na kardiovaskulární systém, než je tomu u kouření cigaret. Nicméně počet kuřáků v naší studii byl malý a bude třeba další analýzy na širším vzorku," uvádí Yankeyová.
    Vědci porovnávali údaje NHANES s těmi, které se vztahovaly k příčinám úmrtí v roce 2011, které mělo k dispozici Národní středisko pro zdravotní statistiku, aby zjistili vztah mezi konzumací kanabinoidní látky a rizikem úmrtí způsobených srdečním selháním. Všech 1213 osob bylo rozděleno do několika skupin: 34 procent tvořili nekuřáci, 21 procent pouze konzumenti marihuany, čtyři procenta osob pouze kouřila cigarety, 20 procent tvořili kuřáci cigaret užívající marihuanu, 16 procent konzumenti marihuany a bývalí kuřáci a pět procent jen bývalí kuřáci cigaret.
    Zdá se, že tato rostlina s četnými účinky, zvláště analgetickými, kdy mírní bolest vyvolanou některými nemocemi, není pro naše zdraví tak prospěšná. Jednou z hlavních aktivních látek marihuany je THC (tetrahydrocannabinol), který působí tak, že aktivuje dva typy receptorů přítomných v našich buňkách: kanabinoidní receptor CB1, který nacházíme v mozku, v srdci, v játrech a v cévách, a receptor typu CB2, který je přítomný zejména v buňkách imunitního systému. Aktivace těchto receptorů zřejmě v prvním případě vede k aterogenním účinkům, které přispívají k ateroskleróze, v druhém případě má antiaterogenní účinky.
    Kromě těch účinků, které prokázal výzkum, je marihuana známá svým škodlivým vlivem na kardiovaskulární systém. "Konzumace marihuany má bezpečně akutní účinek na kardiovaskulární systém, který s sebou přináší jak zvyšování arteriálního tlaku, tak i zrychlování srdečního tepu (tachykardie) v důsledku aktivace sympatického nervového systému," uvádí ředitel kardiovaskulárního oddělení milánské nemocnice Humanitas Gianluigi Condorelli.
    "Kdo již trpí nějakou kardiovaskulární chorobou, je vystaven vysokému riziku infarktu: je totiž prokázáno, že do hodiny po konzumaci psychoaktivní látky vzrůstá až čtyřnásobně riziko infarktu myokardu. Obtížnější je určit chronické účinky konzumace marihuany ve střední a vzdálené budoucnosti. To proto, že jsou často zastírány jinými okolnostmi, jako je nezdravý životní styl či nadměrné pití alkoholu a užívání jiných látek, které ztěžují definici specifické úlohy kanabinoidů (marihuany a hašiše) v souvislosti s jinými rizikovými faktory," dodává Condorelli.
    MUKL
    MUKL --- ---
    poklona, sháním konopnou mast - silnější, na klouby a spol., pro starou paní o kterou se stará kamarádka. kdysi jsem jí tady na nychu kupoval od kohosi ale zapomněl jsem nick, pokud byste někdo věděl nebo měl k dispozici tak pošta, děkuju
    PRAJCI
    PRAJCI --- ---
    BRKODLAK: Hele, ale to ani když tam dáš 10% ... přidat můžeš vždycky ;)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRAJCI: tož já bych se aji proletěl, ale máma a babička určitě ne :D každopádně díky!
    PRAJCI
    PRAJCI --- ---
    BRKODLAK: Čím silnější, tím účinnější ... nicméně 1-3% by měly být v klidu (jakože určitě si nenamažeš podpaží a nepoletíš na koštěti) ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam