• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    O_HM
    O_HM --- ---
    RAVNOS: kdybych byl dedek, zkusil bych vaporizer nebo extrakt :)
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    O_HM: presne to planujem, ked budem dedek.
    O_HM
    O_HM --- ---
    to je tvuj zaver z toho clanku, popr. studie... ja jsem naopak toho nazoru, ze duchodci by to meli konzumovat ve velkym a jsem schopen rict proc
    O_HM
    O_HM --- ---
    PRDELOID: no prave ze mi prijde uplne na hlavu na zaklade takovyho clanku upozorovat na opatrnost pro aplikaci seniorum, protoze to by davalo smysl jenom v pripade ze bys tem seniorum aplikoval skero v bongu jak ty rikas
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    O_HM: Hele ty rozumbrado, nahodil jsem článek o vlivu trávy na srdeční selhání a zajímá mě to proto, že s tim mám bohatý osobní zkušenosti.

Ty sem přijdeš a začneš tu vysvětlovat, jak je tráva léčivá - a co jako? Myslíš, že my co sem chodíme a diskutujeme tohle nevíme? Myslíš, že trávu neužíváme a nemilujeme? Píšeš tu něco o argumentech a vůbec nedokážeš formulovat, na co vlastně reaguješ. Já píšu "pozor při aplikaci seniorům, hlavně opatrně" a ty my odpovídáš "ptal ses vůbec těch seniorů? znám jich spoustu" Ty mě tady budeš školit z argumentační logiky? U mě jsi vytrollenej lolek, zkus se možná podivat do historie a vítej na internetech ty receptore.
    O_HM
    O_HM --- ---
    PRDELOID: nahodils clanek o nejake studii a vyvozujes z toho argumenty, to je to na co reaguju, jinak s tebou samozrejme souhlasim, vazne by se nemel brat nikdo :)

RAVNOS: obecne a hodne zjednodusene receno... CB1 receptory jsou ty, ktery reagujou na THC a jeho derivaty a jsou v mozku, CB2 jsou ty ktery reagujou na CBD a jeho derivaty a jsou v celym tele, hodne velky mozstvi je v imunitnim systemu

tenhle system vytvari endocannabinoidy a zpracovava exocannabinoidy cim vic prijme tech druhejch, tim vic vytvori tech prvnich

problem je v tom, ze nejsme presne schopni popsat co jakou ma vlastne celej tenhle system v tele generalni funkci(kdybychom byli, je konopi nejuzivanejsim lecivem, samozrejme ne ale vselek), ten nejvhodnejsi termin je asi normalizace, nebo poeticteji receno zpetne nastoleni rovnovahy, napr. kdyz je oslabena imunita, pracuje na jejim posileni, kdyz je potreba vyloucit mrtve tkane, jako v pripade rakoviny, tak pracuje zase predevsim s tim, regenerace tkani atd.

koureni je rozhodne nejmin efektivni zpusob prijimani exocannabinoidu, o tom zadna, ale je mnoho jinejch zpusobu a jsou i takovy ktery prakticky vylucujou psychoaktivitu, coz sice neni z myho pohledu uplne idealni, ale jsou proste lidi, kteri nechcou nebo nemuzou byt behem doby leceni "zhuleni"

co se tyka toho clanku, tak vnimam hlavne problem v tom, ze testovani lidi jsou pravdepodobne kuraci a neni jasny co kouri a mluvi se jenom o THC... mluvi se o negativnim vlivu CB1 receptoru a o pozitivnim vlivu CB2 receptoru na roztrousenou sklerozu napr., tim padem se, ale neda vyvodit zaver ohledne "lecivosti" konopi... to ze koureni vzorku s vysokym obsahem THC, muze mit negativni vliv na osoby s latentnim onemocnenim je podle me fakt a to je i to co z myho pohledu leze jako vysledek z tohodle clanku popr. studie
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    O_HM: O_HM: prosim, vysvetli to teda, jak to vidis ty co sa tyka endogenneho cannabinoidneho systemu a pripadne canna receptorov v srdcovom tkanive... (Ber ohlad na Prdeloida. Jeho prispevky su k veci, ale ma verbalny prejav ako hipik z merry prankster busu. Stejne stale lepsie nez 95% ID na nyxe).
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    O_HM: Chlapče ty jsi lolek, neber se tak vážně.
    O_HM
    O_HM --- ---
    PRDELOID: co presne ti prijde pomateny? zeptej se konkretne a ja ti odpovim... jaky mas informace o endocannabinoidnim systemu? ten redaktor co psal ten clanek o nem evidentne moc nevi.. zkus argumentovat radsi nez komentovat ikonky, to se jinak moc daleko nedostaneme

BRKODLAK: lisi se v tom, ze jsou slechteny tak, aby se maximalizovala tvorba THC v kytce, narozdil od odrud, ktery maji vetsi pomer v rovnovaze mezi THC a CBD, cimz padem se mnohem lepe hodi jako lecivo... pro preferovani outdooru oproti indooru nemam zadny faktograficky poznatky, pouze osobni zkusenost svoji a lidi co znam
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    O_HM: co je tohle zase za pomatenou reakci? nespolkls zkaženou mandalu?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRDELOID: jak se nám pěkně mění diskurz :) teď už se lobbuje za trávu. ale tak jak to píšeš to v podstatě beru. vždycky jsem si říkal, že to doporučování ganji všem za jakýchkoliv okolností asi nebude úplně ok, ale i přesto jsem žil v domnění, že marihuana přímo svými účinky nikdy nikoho nezabila.

O_HM: přešlechtěný indoory? a to je jako co? jak se to liší od genetiky, kterou pěstuješ venku?
    O_HM
    O_HM --- ---
    a ptal ses nejakej tech babicek? znam dost lidi kterejm to pomohlo a tem kterejm to nesedlo to proste nebrali... zadnej vselek, ale nezminovat zadny pozitivni ucinky mi prijde dost zkresleny nejakou tou jinou lobby :)

krom toho z clanku neni jasny jestli uzivatele konopi jsou kuraci nebo uzivaji i jinak
    mluvi se jenom o THC, coz je samozrejme pravda, ze preslechteny skanky napr. z prazskejch vietnamskejch "tovaren" asi budou mit nejaky vedlejsi negativni ucinky, protoze to rozhodne neni kytka co ma v rovnovaze THC a CBD

nemluvi se vubec o jakymkoliv vlivu, kterej ma CBD, ani o tom, ze prave ty CB2 receptory, pretvari plno exocannabinoidu na endocannabinoidy, a ty potom maji prokazatelne pozitivni vliv

jediny co ze clanku vychazi je, ze asi nebude uplne nejlepsi hulit kazdodenne preslechteny indoory, ale nemluvi se o lecivym konopi jako takovym

imho bychom meli byt opatrni spis pri aplikaci obrovskyho mnozstvi farmeceutik, ktery maji v mnoha pripadech ty vedlejsi ucinky mnohem prokazatelnejsi a kontraindikace se testujou "v terenu" primo na pacientech
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BRKODLAK: statistiky úmyslně zkresluje konopná lobby, která se snaží bylinu prezentovat jako všelék. Ve skutečnosti je to nebezpečná degenerativní droga, kterou vyšlechtil Taliban v Hindukuši a její semena po světě rozsévá Kim Čong Un raketami Hwasong 14.

Ruku na srdce (mimochodem to dělám často když jsem příliš) tráva má na každýho velmi individuální účinky, každému jeho nervvý systém ovlivňuje jinak. Jak píšou v těch článcích, pokud máš nějakou latentní poruchu kardiovaskulárního systému, nebo vrozenou predispozici k něčemu, může být kouření trávy dost nepříjemnej zážitek až s fatálníma následkama. Ono taky je dost lidí, kteří trávu v mládí zkusili, ale prožitek pro ně byl natolik nepříjemnej, že u ní nezůstali.

Co bychom si z toho měli vzít je opatrnost při aplikaci nemocnejm lidem. Ono ne každá babička s rakovinou může trávu snášet stejně v pohodě jako její vnouče s kšiltkou a skérem v bongu.

wanna get high?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PRDELOID: zil jsem v takove bubline, mozna to byla sebeobrana. co teda rikaji statistiky?
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    RAVNOS: mno, ale ten vedecky clanok co som postol, tiez pise ze hypertension a nie hypotension ergo sa asi nejedna o spatny preklad.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    PRDELOID: mozem to rozobrat s kamaratmi doktormi (psychiater, ortoped a gynekolog) pri jointe, ak chces a dam vediet ich nazory ako lekarov a ako konzumentov (10+ rokov) :)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    RAVNOS: právě že tráva akutně tlak dost rapidně sníží. To co je v tom článku z četky přičítám nešikovnýmu překladu či nepochopení článku. Je spousta lidí, co si léčí hypertenzi právě trávou.

Co mě na tom článku zajímá je právě akutni intoxikace a její efekt na sympatický nervový systém, tzn,. taychykardie, riziko srdečního selhání, astmatické záchvaty atd.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    ja som teda stale mal pocit, ze ganja mi tlak znizuje, pretoze mam poziti (niekedy) studene ruky a nohy = slabsi obeh = nizsi tlak.. ale OK :) busenie srdca sa objavuje po tych rokoch velmi sporadicky, pripisoval som to skor placebu/mojej hlave, ked som sa vyplasil ako zaciatocnik, pripadne ze bol nejaky extra model, co ma dostal po par praskoch do kolien...
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    PRDELOID: chcel si viac clankov na toto tema, tak tu mas nieco zo scholaru, jaky uvod by si si este prial? navyse v tej studii je uvod, spracovanie aj zaver (keby to bolo TL;DR).
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BRKODLAK: oni ti snad tvrdili, že tráva nikdy nikoho nezabila?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam