• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    Budu ráda, když sem budete házet odkazy na studie, recepty atd. Dík :) Nástěnka je dočasně nefunkční, protožeji nějaký dobrák celou smazal!!!! Zatím používejte filtr
    Hledáme dopisovatele pro portál http://www.legalizace.cz . Kdo by měl zájem napsat článek o léčebném využití marihuany (eventuleně psaní i na jiná témata), kontaktujte ID FUNLOCO do pošty, diky :)
    KJL vstává z popela
    Recepty a e-shop Medigrower- odkaz na web
    Co vše lze léčit konopím? Odkaz na web
    rozbalit záhlaví
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    MTO: některý lidi jako já když je to v přímým přenosu cejtí větší drajv než ze záznamu :D víš ten pocit, že na to zrovínka čumí miliony ti jutub ani archiv nedá
    MTO
    MTO --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: soused mi to pripomina uz tyden. tak ono to bude snad i v archivu doufam...:-) TV mi program nedela :-)
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    nezapomeňte! dnes s Míšou :o)
    Máte slovo s M. Jílkovou — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/217411030520029/
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    O_HM: auditko sber lysohlavek a nekdo tam popisoval extrakci za pomoci lihu. jinak se tam objevil navod na extrakci pouze psilocinu, ale potreboval bych tldr, protoze odborna angličtina
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: no ja dusik prave nemam. jinak nevolnost jsem driv taky nemival, ale ted uz to vzdycky posle vylet fakt spatnym smerem. to fakt s tim pijakem? uz jsem to parkrat slysel ale přišlo mi to jako UL
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    O_HM: jasně že jsme OT, ale jak psal někde UFO, ty vyhulenci jsou strašně tolerantní :)
    Extrakce outkovky, čagy, leskokorky, penízovky apod. děláš přecejenom kvůli jiným látkám a jde ti tam taknějak o všechny, protože jde o synergii. Proto se většinou extrahuje na vícero způsobů (voda, olej, ethanol) U psylo hub ti jde jen o jednu, případně dvě látky.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRKODLAK: no nevím, já co si pamatuju po lysnách nikdy neměl extrémní břichabol. kdysi jsem viděl kámoše co to takhle vyvařil a nakapal na piják.... tradá

ale jinak k izolaci, dusík máš :) "Při zahřátí psilocybinu na 150 C ve vodném roztoku v dusíkové atmosféře dochází kvantitativně k hydrolýze psilocybinu za vzniku jednoho ekvivalentu indolového derivátu a jednoho ekvivalentu kyseliny fosforečné. Sumární složení hydrolýzou vznikající látky je C12H16ON2, spektra i chromatografické chování pak ukazují na totožnost s psilocinem."

jinak také tamtéž "V ethanolu, chloroformu a benzenu se nerozpouští."

zdroj: http://archiv.eurochem.cz/polavolt/org/abecedne/p/popisy/psilocybin_a_psilocin.htm

anebo tuna https://is.cuni.cz/webapps/zzp/detail/155598/
    O_HM
    O_HM --- ---
    BRKODLAK: to by stejny asi byt nemelo, kazdopadne co to je za auditko? :) jinak kdyz kamos extrahuje jiny houby jako outkovku, tak pouziva macerat i vodni vyluh a pak to smicha dohromady, s lysnama by to melo fungovat stejne
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: ale to bude porad stejny jako bych pil ten caj ne? vedle v auditku se resila ted alkoholova extrakce, ktera by mela odstranit tu nevolnost, ale uz nikdo nereaguje...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    a pak hlavně sežeň někoho kdo to bude chtít otestovat :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRKODLAK: to je celkem v klidu, psylocibin i psylocin jsou rozpustný ve vodě, udělej čaj a odpař, mělo by to jít
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    hele a kdyz uz jsme u tech extrakci, co lysohlavky, zkousel jste nekdo?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: jojo normalne v tlakove lahvi, ale rikal ze je treba na ten tekutej mit zivnostak, tak jsem to vic nezkoumal.kazdopadne ted mam par ml a je to strasnej heroin
    O_HM
    O_HM --- ---
    JESTEDMAN: prestavuju si to tak, ze to do toho das namlety, protoze zvetsis "treci plochu", ale na hasis fakt dokonaly, no az nekdy bude cas tak zkusim :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    fakt dusík? jen se ptám, myslím že pokud by to byla mechanická separace, tak se připraví o dost tím, že se to tam nikde nemele
    jinak dusík standardně v Linde třeba
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    O_HM: no, jenom shaneni tech lahvi s dusikem... me uz dlouho vrtá hlavou jak to udelat za pomoci horkyho vzduchu
    O_HM
    O_HM --- ---
    BRKODLAK: to ze z toho vytahne vic nez z COcka, ale muze byt tim, ze to proste vic zmrazi... kazdopadne asi nejlepsi vyroba hasise ever :)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    O_HM: to netuším, ale výtěžnost mu nejde pod deset procent, spíš to bývá víc, a to vlastně v ml takže to v gramech bude ještě o hodně víc, což teda nahrává té druhé variantě ne?
    jinak má klasicky takovou tubu, do které nacpe třeba třistag a pak tím prožene ten dusík a odpaří...
    O_HM
    O_HM --- ---
    BRKODLAK: no, ale to udela to stejny co s tim COckem ne? mechanicky to z toho vyrobi hasis, nebo uz tam dochazi k te superkriticke reakci? tipoval bych spis to prvni, jinak by to tam ti delali dusikem jestli to delaji od roku 93
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    O_HM: ten návod byl určenej hlavně pro lidi, kteří si to chtěj dělat doma. v tom rýžovaru to neodpařoval až do konce, když už zbylo jen na dně, přelil to do plechovýho hrníčku a pak to odpařovali ještě x hodin při padesáti stupních.
    mě ten isopropyl přijde i bezpečnej, co se týká hořlavosti. většinou odpařuju tak litr rozdělenej na dvou talířích, pod kterýma se vaří v hrncích voda, to všechno normálně na plynovým sporáku. dokonce jsem se jednou o něco zachytil, trochu se toho vylilo na hořák, ale stejně ten oheň necestoval, tak jak by člověk očekával, shořelo jen to co dopadlo na plamen, a moje rukavice .D
    každopádně od té doby co jsem poznal výtažek přes tekutej dusík, tak už se mi moc nechce tenhle asfalt dělat a konzumovat, jenže sháněj ten dusík...
    O_HM
    O_HM --- ---
    BRKODLAK: tak v porovnani s butanem to je jasny :) chapu ze ten isoprop bude nekdo preferovat kvuli cene, ale tvl on to odparuje v ryzovaru? :D:D:D tak prave mas nejvesti riziko, ze to prepalis, zrovna u cloveka kterej se tomu venuje jako on bych cekal, ze narve tech cca 5 tisic do aparatury, hlavne kvuli tomu co on sam povidal o prepalenym chlorofylu :D staci soxhlet, delal jsem to dva roky bez topnyho hnizda, jenom ve vodni, pozdeji v olejove lazni

slivka je jasna, to verim, ale ono kdyz mas v litru 3dl nebo 3cl neceho jinyho tak to udela rozdil

no zatim mi vychazi nejlip ten superkritickej CO2(ne doma) a pak etanol (za normalni cenu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam