• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    O_HM
    O_HM --- ---
    BRKODLAK: tak v porovnani s butanem to je jasny :) chapu ze ten isoprop bude nekdo preferovat kvuli cene, ale tvl on to odparuje v ryzovaru? :D:D:D tak prave mas nejvesti riziko, ze to prepalis, zrovna u cloveka kterej se tomu venuje jako on bych cekal, ze narve tech cca 5 tisic do aparatury, hlavne kvuli tomu co on sam povidal o prepalenym chlorofylu :D staci soxhlet, delal jsem to dva roky bez topnyho hnizda, jenom ve vodni, pozdeji v olejove lazni

slivka je jasna, to verim, ale ono kdyz mas v litru 3dl nebo 3cl neceho jinyho tak to udela rozdil

no zatim mi vychazi nejlip ten superkritickej CO2(ne doma) a pak etanol (za normalni cenu)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    O_HM: hele byl to videonávod z nějaké té jeho stránky, konopijelek, nebo tak nějak. pak to odpařovali v rýžovaru.
    nemám pro to podklady, ale kdysi jsem někde četl, že právě ten isopropylalkohol by měl být relativně neškodnej, i v případě, kdy se to neodpaří úplně, bylo to myslím srovnání s butanem.
    nevím jak ethanol, ale třeba ta slivka tomu dodala fakt ne moc dobrou chuť :D
    O_HM
    O_HM --- ---
    SALAM23: no stejny to urcite neni, jednak by toho v tom butanovym melo byt vic, protoze to zaroven rozpousti, narozdil od CO2, ktery to "omyla", druhak v tom zustanou rezidua pri odparu, mohlo by to byt poznat na chuti, ale tezko rict kolik tam ceho je
    O_HM
    O_HM --- ---
    JESTEDMAN: haaala pise o presne tomhle o par desitek prispevku niz...

kazdopadne pokud tech par procent vody nedela zadnej bordel, tak delat to z financnich duvodu z jakyhokoliv rozpoustedla je podle me nesmysl, da se domluvit s jakymkoliv clovekem co pali, aby nalozil becku zrni pro slepice a udelal 4 destilace, ten muj si za to bere 350,-/l a ma to 94voltu, coz abych usetril kilo na litr a musel kvuli tomu odparovat rozpoustedlo + plus rezidua, to se mi fakt nechce, ale samozrejme je to jenom nazor

BRKODLAK: no akorat ty dalsi neuzitecny latky jsou ty terpeny a silice ne? :) chlorofyl sam o sobe neni na skodu, akorat tim ze se prepali pri zahrivani ztraci dost jakejkoliv efekt, ne ze by primarne vadil, akorat u lidi co maji rozsekanej pajsl je ho potom moc najednou...

kazdopadne jestli dusan zacal extrahovat pomoci isopropanolu, tak to se docela bavim, naposled jsem ho potkal jeste nez chtel zalozit tu konopnou cirkev a to byl tvrdej odpurce zahrivani, prave kvuli tomu prepalenymu chlorofylu, byl za to, ze nejlepsi by bylo nalozit plnou vanu huleni a zalit to olejem a nechat to vyluhovat za studena, kazdopadne by pak lidi museli pit litry oleje :)

kdyz se pokousim srovnat isopropanol a etanol, tak mi z toho etanol vychazi lip, ma to nizsi bod varu a je to minimalne "cistsi", ma isopropanol nejaky vyhody ktery nevidim?

SALAM23
    SALAM23 --- ---
    O_HM: nevsiml jsem si rozdilu - jen ten butan se asi vic navaze na vytazek,kdyz to nechavas po odpareni nebo jak to u plynu nazvat, finalne vyvetrat ve vodni lazni,tak se delsi dobu uvolnuji bublinky - nebo je jich vic co po co2 - jinak je to asi stejny
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    co dimethylether - zkoušel to někdo, zkoušel někdo konkrétně Dexso? Případně dá se někde koupit levněji (v použitelném balení) než od Dexsa?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    třeba takovej butan měl extrahovat jenom thc (opravte mě, jestli už to neplatí) a ty stavy byly fakt hodně odlišný od klasickejch slz. každopádně pomocí isopropanolu louhovat jenom tři minuty, pak přecedit a stejnej materiál čistým isopropanolem zase tři minuty. všechno navíc už snižuje koncentraci a dostává se tam víc chlorofylu a dalších ne uplně užitečných látek.
    třeba takovej dvořák to má vychytaný, a nelouhuje, ale jen proplachuje materiál spoustou čistýho isopropanolu, dokud neteče jen čistej. to si ale může dovolit jenom někdo, kdo ho pak odpaří a zkondenzuje zpět.
    každopádně léčivej efekt je o synergii těch látek a to nejenom kanabinoidů, ale i terpenů a vonných silic.

O_HM: jednou jsem použil 70procentní slivovici a bylo to ok, asi se to v průběhu vypaří...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    O_HM: řekl bych že nic, rozpustí se v ní jistý % látek rozpustných ve vodě, ale efekt to bude ±0
    O_HM
    O_HM --- ---
    a jeste dotaz co nekde zapadl: mate nekdo nejakej nahled na to co udela voda v mediu ve kterym se to rozpousti? napr pouziti 94-96% alkoholu
    O_HM
    O_HM --- ---
    FARFELOO: tak tak, pokud to chapu spravene, tak dokonce i chlorofyl tam ma nejakou funkci, jinymi slovy je zadouci

SALAM23: nepletes se, ale je to na huleni :) kdyz chces slzy, tak potrebujes komplex, kterej touhle CO metodou nevyrobis, ale pokud to chapu spravne tak ten butan by to mel castecne i rozkladat a zase v tom neco nechavat, leze ti z toho neco aspon castecne odlisnyho podle toho jakej pouzijes plyn?

FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    SALAM23: Myslím, že se hodně lidí odkazuje na tenhle už klasickej paper, podle kterýho je celkový extrakt všech terpenů a phytokanabinoidů účinnější než ty látky zvlášť.

International Association for Cannabis as Medicine
    https://cannabis-med.org/index.php?tpl=journal&id=228&lng=en&fid=:&red=journallist
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    O_HM: tak v prvni rade jde hlavne o THC a CBD i u Slz ,ne?Ostatni latky te preci nezajimaji.Thc/cbd je obsazeny v pryskyrici,model urci pomer "ja si teda jako kurak samo vyberu model s prevysujicim mnozstvim THC" kdyz teda separujes ty krystalky pryskyrice,tak v nich uz mas to co konkretne k lecbe potrebujes,bez dalsich rusivych latek,jinak snad v marene neni nic extra vzacnyho - nebo se pletu?
    O_HM
    O_HM --- ---
    SALAM23: jo, tak uz to chapu, to co vyrabis je v podstate "hasis", na huleni to ma rozhodne vetsi smysl nez jakejkoliv jinej vytazek, ale co se tyka lecivosti, tak je naopak zadouci, aby tam byl komplex tech latek a ne jenom zhulivo a zase kdyz to das do etanolu az po tom, tak uz to mas zase slabsi

JESTEDMAN: proto by me zajimalo, co vsechno se pri tom superkritickym stavu COcka uvolnuje, ale to oni asi nereknou :) nejspis sami nevi, kde by to zjistili kdyz jim tam chodi lidi jenom s technickym konopim :)

SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JESTEDMAN: uz tomu rozumim o cem je rec :) mam delsi vedeni - rozpoustedlem vlastne extrahuji a mechanickym poskozenim vazeb pryskyrice na povrchu separuji
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    SALAM23: jasně, já se jen snažil rozlišit mezi extrakcí za pomocí rozpuštědla a mechanickou separací. Přitom u superkritickýho CO2 se jedná již zřejmě o rozpouštění.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JESTEDMAN: tak na stejnym principu funguje i icebag nebo iceolator
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    KADERAS: to si myslím taky, ale myslím že u nesuperkritickýho CO2, případně suchýho ledu to funguje tak, že to přemrazíš a canabiody, který jsou uzavřený ve vosku v podstatě odlámeš. Tzn. nejde o extrakci, ale mechanickou separaci. CO2 jsem nezkoušel, suchý led tak funguje.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    KADERAS: kdyz delam vytazek klasickou metodou "isopropyl" tak mam vyteznost cca 100-150g/kg ale nejaka cast budou rozpusteny dalsi latky co obsahuje material a finalni produkt mi prijde takovej nehotovej - zkousel jsem vsemozny kejkle,treba nemacerovat,jen na chvilku nalozit,protrepat a hnedle odparovat,nebo jsem to maceroval ruzne dlouho a sledoval jak dlouho to louhovat je asi nejlepsi,no a vysledoval jsem,ze na vyrobu pres isopropylalkohol je to nejlepsi nechat nalozeny max pres noc a rano to minimalne prefiltrovat - nerozpusti se tam tolik nechtenejch veci - vyteznost se zvysuje s dobou macerovani,ale na ukor kvality
    Pres to co2 je sice vyteznost nizsi,cca 80-100g/kg ale je to mnohem min nakladny a kvalita produktu je uplne jinej level - navic se o to nemusis vubec starat,povolis 2 kouhouty a cas od casu se na to zajdes kouknout co to dela
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    SALAM23: Tyhle extrakce vsemoznejma LPG plynama jdou dělat amatérsky protože tyhle plyny jsou kapalný při nízkým tlaku, pet lahve atd... Mě zajima ta extrakce Co2, zatím sem se dočetl ze se pryskyřice v co2 rozpustí prave v ty superkriticky fázi na hranici pevnýho a tekutyho skupenství. Čiste proplachovaci metoda jako s LPG sem myslel s co2 nebude fungovat, nebo méně efektivně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam