• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Dneska jsem testoval potravinarsky co2,primarne urceny na syceni limonad v kokakole,kamos si na me vzpomel a propasoval mi lahev,nebe a dudy oproti tomu co kupuju v linde - jako jeste nikdy se mi nepovedlo,aby se mi pred koncem odparu zacaly srazet zmolky vytazku dokud je tam jeste plyn,docela jsem cumel,trochu hrnecku var :) - kazdopadne vyteznost asi o polovinu vetsi co u Linde co2 a kvalita vytazku je
    good,krasnej jantar chutove vyborny zadny pachute nebo jazyky

BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    HAAALA: Ta chmelově - nakvašená vůně někomu vadí, nic víc. Mně třeba taky neva.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    BOB_GALLOWS: můžeš to prosím trochu rozvést (zejména čím jsou tyhle odrůdy uživatelům nepříjemné)? Anxiolytický a antidepresivní účinek / chmelovou vůni považuju spíš za plus.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Vsechny monoterpeny (C10) budou mit b.v. nad 100 °C (orientacne mozno vzit dekan (bp 170 °C cca), s polarni skupinou (alkoholy, aldehydy, estery, ...) jeste vic. Diterpeny C20 se budou blizit tem kanaboidum, jak bodem varu, tak sum. vzorcem, pekne to koreluje - kanabinoidy jsou, sireji vzato, diterpenoidy.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    JESTEDMAN: Jak ktere terpeny. Treba karyofylen ma b.v. dost blizko kanabinoidum a prechazi s nimi (asi bude i azeotrop nejaky), senzoricky je vyznamny fest, odrudy s dominantnim karyofylenem jsou spouste uzivatelum az neprijemne (myslim tedy extrakty z tech odrud*).
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: tohle vim. nechavam to ted odlezet par mesicu jen tak v papirove tasce a pohoda. pouzivam spodky a orosene listy slusne kvality. s palicema bych samozrejme pracoval jinak.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRKODLAK: chuť to rozhodně ovlivní, protože dekarboxyluješ na 110 st. a to jsou terpeny už dávno v tahu. Ale nekarboxylovanej výklep z aktuální sklizně bude mít imho dost THC-A, což pro naše využití není optimální. Pokud bys chtěl zachovat chutě, bylo by dobrý klepat pár let odleženej, ale dobře skladovanej materiál, kde by mělo dojít k samovolné dekarboxylaci, ale ne k oxidaci.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    PRDELOID: Diky za upresneni, nevedel jsem. Bereme od Messera tusim.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BOB_GALLOWS: na suchej led není třeba IČO u Linde, jen poznámka
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BRKODLAK: Asi jo, ale vubec nevim, kapalny dusik pouzivame pro NMR, ale u extrakce mam zkusenosti jen s scCO2 (moc vyhod oproti konvencni kapalinovce nenachazim, i kdyz Pardubičáci maj slusnou superkritiku...) a pak, jak tu nekdo zminil, vymrazit alkohol suchym ledem (bratru 42 Kč kilo, jen je potreba IČO) a to taky dela pekny barvály.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BOB_GALLOWS: nepomohl by k tomuhle ten kapalnej dusík? ten dělá nádherně jantarový výtažky.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BRKODLAK: Vicemene nepletes.

Uplne vse vse by vzal asi aceton nebo EMK, ale uz to budou nejaky prirodni dehty a mazuty, takze proc... :)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    BOB_GALLOWS: tak jasně, myslel jsem psychoaktivní látky, ale mám za to, že zrovna alkoholový rozpouštědla vytáhnou vše, nebo se pletu?
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BRKODLAK: Co to je ucinna latka v oblasti konopi... :)

My bychom treba radi izolovali celou "jantarovou" matrici z kytky, bez kanabinoidu, resp s nimi, ale zvlast odseparovat. A ziskat THC free terpeny, vosky a tuky, cistokrevne organicke degradanty chlorofylu... Jeste dal to separovat... A zkusit zjistit, co dela co zvlast a co dela co dohromady a zkusit se v tom zorientovat :)

A pak jeste terpeny + kanabinoidy synergie... Mame jeste moc prace. :)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: btw jsou koumáci, co ten výtřep udělají až po extrakci, což jde taky, ale už to nemá žádný účinný látky...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN:
    BRKODLAK:

btw dekarboxylaci bych asi udělal až po výtřepu. doteď jsem to dělal před, a přijde mi, že to pokazí chuť
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    JESTEDMAN: tim rozpoustedlem vylouhujes i to co je uvnitr,coz bude vetsi cast nez jen to na povrchu co oddelis separaci
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    BRKODLAK: hruby sito pusti i zelenej bordel,to je shit - radsi jemny at pada jen zlutej prach,jinak mam vychytany ze kdyz to smichas v pomeru 2:1 "2 dily vytrepu" tak je to uplne ideal pomer,krasne se pak daji delat hadata na suchace a netrhaji se a nekapou
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRKODLAK: no vidíš, to by mě zajímalo. Klepeš a stejně jsi schopnej následně docela dost vyextrahovat? Kolik toho ještě může zůstat ve zbytku....

asi bych letošek ještě před tím stejně dekarboxyloval...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: chci tím říct, že z jednoho materiálu je větší poměr výtažku k čarasu, tudíž nejde udělat plastik ze všeho, ale ono je to logický. nějak zvlášť mě to netrápí, jen je s tím lepší manipulace. to síto co mám teď je pro mě ideální, to co padalo z toho většího za to nestálo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam