• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHIFFIMarihuana jako lék - léčivé konopí
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BOB_GALLOWS: Tak dekarboxylace probíhá i v pokojové teplotě, akorát velmi dlouho.

Já jsem to dělal na 93° podle tohoto návodu: http://marijuanagrowershq.com/decarboxylation-marijuana-alchemy/.

Jakože souhlasím, že to asi nebude kompletní dekarboxylace, zvlášť co se týče CBD, proto bych chtěl čas příště ještě protáhnout. Těch zdrojů ale o výsledcích při nízkých teplotách je strašně málo. Kdyby někdo něco našel, tak dejte vědět prosím! Já už každopádně nad 100°C nepůjdu. Mně ta dekarboxylace v troubě a olej na sporáku vždycky od všeho vaření a extrahování odpuzovaly.

Já postupně teď plánuju testovat po 1 ml inkrementech svůj olej, takže ještě nevím jestli to můžu považovat za úspěch nebo jestli je to příliš slabý...

https://www.youtube.com/watch?v=vMFgiQGguWU

BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Podle extrapolace zcela na hulvata (tzn. linearne a v malovani) by bylo potreba cca 170 minut pri 94 °C. Realneji spis mnohem dyl, protoze ta linearita je po case nakopnuta spis necim konvergentnim / logaritmickym. A uplne realne budou dlouhe casy kontraproduktivni, coz vystihuje fakt zminenej v predchozi vete, totiz naruseni linearity bude zpusobene vedlejsimi reakcemi a degradacemi.

Podle myho nazoru je nejlepsi co nejrapidnejsi a nejselektivnejsi kinetika, coz tady bude neco mezi 120-140 °C; neco mezi 10-25 minutami. Podporuju to i nasi praxi, byť pro CBDA - CBD.

BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    HAAALA: Hezkej diagram, to v provozu urcite vyuzijem. :)

Problem je, ze THCA je pomerne dost polarizovany tou karbox. skupinou. Analogicky treba ibuprofen mast (4-isobutyl-alfa-methylfenyloctova kys. - ne az tak nepodobne kanabinoidum) je predem dost odsouzena k tomu se mizerne topicky vstrebavat, proto furt vidame reklamy s "nasi novou zazracnou formuli", kde mame bolest (cerveny kulicky uvnitr tela) a nas lek (modry kulicky). Abrakadabra, modry kulicky se dostanou do tela presne na misto, kde vas to boli a zazracny lek z roku 1960, co uz by dnes zrejme ani neprosel klin. studii, vas z toho dostane. Asi pouzivaj nanobot delivery system nebo tak neco, zkratka next-gen.

FARFELOO: Pokud koukam spravne, tak dle diagramu dekarboxylace pri 80 °C temer neprobiha, konstantni funkce. I bez diagramu jsem mel za to, ze reakcni kinetika se probouzi nekde u 100+ °C...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HAAALA: Nakonec jsem to dekarboxyloval na 93 stupňů 80 minut. Výsledek byl velmi rovnoměrně hnědej. Našel jsem i návody na delší dekarboxylaci při ještě nižších teplotách, což udělám asi příště pro minimální ztráty.

Olej jsem potom dělal 5 hodin na 85 stupňů. Každopádně Sous vide můžu fakt doporučit. Za prvé naprosto minimální smrad. Kdybych to dělal na sporáku a v troubě, tak to bude vědět celej barák. Za druhé to nepotřebovalo vůbec žádnej dohled. Šel jsem během toho ven, v klidu se vrátil, když bylo hotovo.

HAAALA
    HAAALA --- ---
    FARFELOO: dekarboxylace je i v případě mastí přínosná. Při přípravě v kokosovém oleji nechávám při 100 - 110 stupních, abych zbytečně nepřepaloval olej a zároveň výsledek byl dekarboxylovaný.

Vycházím z toho, že se mast vstřebává a při (ne zas až tak úplně jenom) vnějším stejně jako při vnitřním užití má člověk větší zdravotní prospěch z THC než THCA a CBD než CBDA.

FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    FARFELOO: Teď mě napadá- když bych chtěl primárně mast, tak asi dekarboxylovat ani nepotřebuju. Ale uškodí to něčemu? Maltě někdo zkušenosti s dekarboxylováním u mastí?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Co si myslíte o kapesním spektrometru?

https://tcheck.me

A další věc která by mě zajímala - má někdo zkušenost s infuzováním při nízkých teplotách? Máme doma sous vide cirkulátor. Nechal bych to třeba půl dne při 80 stupních v kokosovém másle nebo něčem podobným. Chtěl bych se hlavně obejít bez dekarboxylace zvlášť.
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    Ahoj, vyrábíte někdo CBD kapky či olej? Ty ven jsou šílený a raději dám peníze jednotlivci než korporaci.

Dík
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    Stream.cz • Internetová televize, seriály online zdarma a videa
    https://www.stream.cz/adost/10022167-velke-nezavisle-testy-konopi-konopnych-caju-a-smesi
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    ... A ja se pustim do cannabinolu a cannabichromenu, drzte palce. :)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    extrakt (dimethyléter)

SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Dneska jsem testoval potravinarsky co2,primarne urceny na syceni limonad v kokakole,kamos si na me vzpomel a propasoval mi lahev,nebe a dudy oproti tomu co kupuju v linde - jako jeste nikdy se mi nepovedlo,aby se mi pred koncem odparu zacaly srazet zmolky vytazku dokud je tam jeste plyn,docela jsem cumel,trochu hrnecku var :) - kazdopadne vyteznost asi o polovinu vetsi co u Linde co2 a kvalita vytazku je
    good,krasnej jantar chutove vyborny zadny pachute nebo jazyky

BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    HAAALA: Ta chmelově - nakvašená vůně někomu vadí, nic víc. Mně třeba taky neva.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    BOB_GALLOWS: můžeš to prosím trochu rozvést (zejména čím jsou tyhle odrůdy uživatelům nepříjemné)? Anxiolytický a antidepresivní účinek / chmelovou vůni považuju spíš za plus.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Vsechny monoterpeny (C10) budou mit b.v. nad 100 °C (orientacne mozno vzit dekan (bp 170 °C cca), s polarni skupinou (alkoholy, aldehydy, estery, ...) jeste vic. Diterpeny C20 se budou blizit tem kanaboidum, jak bodem varu, tak sum. vzorcem, pekne to koreluje - kanabinoidy jsou, sireji vzato, diterpenoidy.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    JESTEDMAN: Jak ktere terpeny. Treba karyofylen ma b.v. dost blizko kanabinoidum a prechazi s nimi (asi bude i azeotrop nejaky), senzoricky je vyznamny fest, odrudy s dominantnim karyofylenem jsou spouste uzivatelum az neprijemne (myslim tedy extrakty z tech odrud*).
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    JESTEDMAN: tohle vim. nechavam to ted odlezet par mesicu jen tak v papirove tasce a pohoda. pouzivam spodky a orosene listy slusne kvality. s palicema bych samozrejme pracoval jinak.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRKODLAK: chuť to rozhodně ovlivní, protože dekarboxyluješ na 110 st. a to jsou terpeny už dávno v tahu. Ale nekarboxylovanej výklep z aktuální sklizně bude mít imho dost THC-A, což pro naše využití není optimální. Pokud bys chtěl zachovat chutě, bylo by dobrý klepat pár let odleženej, ale dobře skladovanej materiál, kde by mělo dojít k samovolné dekarboxylaci, ale ne k oxidaci.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    PRDELOID: Diky za upresneni, nevedel jsem. Bereme od Messera tusim.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    BOB_GALLOWS: na suchej led není třeba IČO u Linde, jen poznámka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam